Všeobecná diskuse o BAHNu

Vše co se týká simulačního programu BAHN

Moderátoři: malý fotograf, vikijous

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod b1 » pon úno 11, 2013 19:23:22

T_m: Vidíš, to mi nedošlo. Já to zkoušel kdysi, kdy tato možnost ještě nebyla, a hledat na klávesnici Ä se mi fakt nechtělo.
P.K.: Samozřejmě dá se přenastavit klávesnice, ale já používám jak českou, tak anglickou, takže už bych měl tři, a to přepínání by mě štvalo. A navíc, ta písmena jako Ä, Ö, Ü na té klávesnici sice jsou, ale jednotlivé klávesy jimi nejsou popsány, takže si musíš koupit nějaký přelepky nebo se to nadrilovat.
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod T_m » pon úno 11, 2013 10:12:00

b1 píše:Ncch: Česká verze 4 snad zatím neexistuje a nevím, jestli by sis pomohl německou. Co jsem kdysi zkoušel nějakou verzi v němčině, tak tam byly klávesové zkratky jako Ä, což se ti jistě bude hledat pěkně.
Od verze 3.86 je možné si klávesové zkratky nadefinovat individuálně a to v podstatě pro každý základní příkaz. Navíc se toto nastavení přenáší po instalaci a odsouhlasení převzetí od předchozího nastavení i do instalace nové verze.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod P. K. » pon úno 11, 2013 10:05:30

stačí si nastavit německou klávesnici...
Po pitvě je každý generálem!
Uživatelský avatar
P. K.
Inventář fóra
 
Příspěvky: 185
Registrován: úte bře 07, 2006 18:28:40
Bydliště: dostatečně daleko

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod b1 » sob úno 09, 2013 10:34:20

Ncch: Česká verze 4 snad zatím neexistuje a nevím, jestli by sis pomohl německou. Co jsem kdysi zkoušel nějakou verzi v němčině, tak tam byly klávesové zkratky jako Ä, což se ti jistě bude hledat pěkně.
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod Dispecer » sob úno 09, 2013 00:07:23

T_m píše:
Ncch píše:Autor by v Bahn 4.0 měl to stavění co nejrychleji vyřešit, protože zatvrzelých uživatelů co vydrží poctivě hledat každý prvek trati moc nebude a mezi novými uživateli tuplem ne. A nevíte jestli ty klávesové zkratku v Bahnu 4 mám jinak jen protože mám ENG verzi? To mě možná taky trochu degraduje názor na nový Bahn.


Možná bych měl jeden trochu naivní nápad. Co kdybychom třeba vyrobili nějaké "screenshoty" toho, jak bychom si představovali nový Bahn a pak by ti jazykově velmi schopní se snažili do autorovi do hlavy nápady dostat. Možná by nebylo od věci JB pozvat po delší době k nám a tam mu tyto nápady vlít do hlavy pomocí piva :-)

Najlepší nápad! :wink:
Uživatelský avatar
Dispecer
Člen fóra
 
Příspěvky: 89
Registrován: pát pro 01, 2006 23:15:15
Bydliště: Košice (Slovakia)

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod T_m » pát úno 08, 2013 23:51:28

Ncch píše:Autor by v Bahn 4.0 měl to stavění co nejrychleji vyřešit, protože zatvrzelých uživatelů co vydrží poctivě hledat každý prvek trati moc nebude a mezi novými uživateli tuplem ne. A nevíte jestli ty klávesové zkratku v Bahnu 4 mám jinak jen protože mám ENG verzi? To mě možná taky trochu degraduje názor na nový Bahn.


Možná bych měl jeden trochu naivní nápad. Co kdybychom třeba vyrobili nějaké "screenshoty" toho, jak bychom si představovali nový Bahn a pak by ti jazykově velmi schopní se snažili do autorovi do hlavy nápady dostat. Možná by nebylo od věci JB pozvat po delší době k nám a tam mu tyto nápady vlít do hlavy pomocí piva :-)

Kromě zcela nového ovládání vyšší verze bych se přimlouval také za možnost přepnutí do jednoduššího rozhraní, tuším, že do úrovně 3.84, kdy nikdo nemusel řešit ani signalizaci a vše by se dělalo automaticky na pozadí. Teprve, až by se to člověk naučil, nebo by chtěl, tak by si přepnul do pokročilejšího rozhraní.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod Ncch » pát úno 08, 2013 23:09:22

T_m píše:Nojo, Bahn jde opravdu nastavit tak, že může být až neuvěřitelně realistický. Možná by to chtělo i nějaký článeček k návodům, jak udělat to či ono. Ale fakt hlavní problém dneska vidím v uživatelském rozhraní, protože s programem jsou už schopní pracovat jen ti, co se do současnosti propracovali od jednodušších verzí. To chce autora honit, honit a ještě jednou honit. Nakonec i noví uživatelé jsou pro něj peníze :-)


S tím se nedá než souhlasit. Když vemu svoje začátky s Bahnem 3.71 (nebo kolik to bylo), tak to se nedá srovnávat s tím co je možné dnes. Autor by v Bahn 4.0 měl to stavění co nejrychleji vyřešit, protože zatvrzelých uživatelů co vydrží poctivě hledat každý prvek trati moc nebude a mezi novými uživateli tuplem ne. A nevíte jestli ty klávesové zkratku v Bahnu 4 mám jinak jen protože mám ENG verzi? To mě možná taky trochu degraduje názor na nový Bahn.
Ncch
Člen fóra
 
Příspěvky: 17
Registrován: pát zář 26, 2008 09:20:42

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod b1 » pát úno 08, 2013 19:46:17

Rád bych upozornil, že u standardních vozidel je Gmunden do češtiny nesprávně přeložen jako Gmünd. Jedná se o dvě odlišná města, jejichž názvy se (pokud vím) do češtiny nepřekládají, a tramvajový provoz je jen v Gmundenu.
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod stan » pát úno 08, 2013 10:48:14

Totol mohu v plné míře podpořit .
stan
 

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod Isteriánec » úte úno 05, 2013 21:41:14

T_m: Souhlasím, uživatelské rozhraní se stává problémem. Program jde dopředu, nabízí nové funkce a to je dobře, ale UI musí jít s tím. To a budování tratí. Jeden takový můj návrh jsem popsal v tématu pro BAHN 4.00. A pevně doufám, že BAHN 4 bude dál vyvíjen a že 3.87 bude poslední, co neumí 16 směrů a menší prvky. Protože právě tyhle 2 změny jsou velmi vydařené.
Isteriánec
 

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod T_m » úte úno 05, 2013 17:00:03

Nojo, Bahn jde opravdu nastavit tak, že může být až neuvěřitelně realistický. Možná by to chtělo i nějaký článeček k návodům, jak udělat to či ono. Ale fakt hlavní problém dneska vidím v uživatelském rozhraní, protože s programem jsou už schopní pracovat jen ti, co se do současnosti propracovali od jednodušších verzí. To chce autora honit, honit a ještě jednou honit. Nakonec i noví uživatelé jsou pro něj peníze :-)
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod Zemi » úte úno 05, 2013 16:51:32

Fucza píše:
b1 píše:Já jsem kdysi přemýšlel, jestli by šlo zvuky použít například k hlášení zaástávek, ale nikdy jsem po tom ani nepátral, ani nezkoušel. Co myslíte?


Že by při příjezdu na zastávku zvukový bod ohlásil hlášení? Tedy, spojení s bodem, ne vlakem. Hm, zajímavé, spíš, co jsem zatím pochopil, je více možností spíše u vlaku, než u zvukového bodu. Super nápad, třeba by to nějak šlo, ale já jsem spíše skeptický.


Já si to nastavil tak, že místo zvonění mám znělku Chaps ze staničního hlášení. Jelikož se dá nastavit zvukovému bodu i určitá linka, která to spouští, tak není problém v menších stanicích, kde vám staví jen osobáky nastavit právě jen ty osobáky. A musím říct, že hned je to jinej požitek, když k tomu poladíte i tu atmosféru :)

Jinak kdo četl ten soubor s nastavením zvuků, tak asi ví, že se dá nastavit i zvuk pro odjezd/příjezd vlaku a přípravu k odjezdu. Ale to už mi přijde moc, navíc když si tam dáte třeba píšťalku (průvodčího), tak ten samý zvuk bude provázet autobus při odjezdu ze zastávky a to už tak hezké není :)

Zároveň jsem ještě studoval soubor s nastavením animací a i tam můžete přidat zvuky. Zkuste si v nastavení povolit všechny zvuky včetně animací, postavte si někam kolotoč a uvidíte.. A s tím přichází další věc, že teoreticky jde přidat zvuk každému symbolu krajiny a to i uživatelskému s externím nastavením animace. A co jsem koukal, tak animací je tam víc než dost např. zvířata.. Když přidáte krávě bučení, tak hned můžete podtrhnout vesnickou atmosféru v síti.

Nakonec, přikládám i já svojí složku sound. Nahrazeny jsou všechny zvuky od houkačky až po telefon..
Přílohy
sound.zip
Používejte vždy jen volbu jednou a to jak u houkání tak i zvonění ;)
(369.31 KiB) 107 krát
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod stan » ned led 27, 2013 12:23:43

Matně si vzpomínám,ža to pracovalo dlouho -u mně myslím čtvrt hodiny.Stan
stan
 

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod Fucza » úte led 22, 2013 21:07:22

Člověče, máš pravdu.
Ad varianta 1:
Nějak jsem to ponastavoval, dal S cosi stahovalo, ale co jsem pochopil, tak neúspěšně. Víc jsem z toho nedostal, ani, když jsem zkusil generovat v jiném skriptu. No maarne, zkusím to tvoje.
Ad varianta 2:
Popíšu jen problémy na jaké jsem narazil. mapa se mi stáhla v xml s příponou osm. Abych to otevřel, ručně jsem to přejmenoval na xml, jinak se to nezobrazilo a vybrat všechny soubory nešlo. Po chvilce chroustání to vybaflo, že horní uvozovky nee, a na 0. tém řádku se to zastavilo a myslím, že dále by se nic nedělo, tak jsem to shodil.
Pošlu ti SZ s mailem, jestli by nešlo poslat ten nový?
Uživatelský avatar
Fucza
Inventář fóra
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon led 02, 2006 11:33:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod michkraus » úte led 22, 2013 16:21:06

Spusť si ten skript, dej "C". Pak postupně zadávej jednotlivé parametry, pokud nezadáš nic, tak zůstanou stejné. Vždycky jeden údaj, enter, další, enter,.... až do konce. Pak dáš "S", to by mělo stáhnout data z osm k Tobě do PC a zpracovat je. Bohužel, v tomto kroku mi to v současnosti padá, protože server osm, na který se program připojuje, je silně vytížen, takže se nic nestáhne... Program to sice zkusí znovu, ale po několika neúspěšných pokusech to vzdá. Když pak zkusíš něco vygenerovat (klávesa "G" - je vhodné si pustit ještě jednou ten samý skript v dalším okně/příkazové řádce s perlem, kde pustíš jen to generování, zatímco v druhém - původním - procesu běží stahování), tak mi to stejně vygeneruje jen prázdný bna soubor...

Pokud se ti podaří nalézt někde zde v diskuzi ten můj starý program, tak ten by měl fungovat právě na stažené xml z osm - data stáhneš přesně tak, jak píšeš. Akorát má dost much (během chodu nezpracovává události, takže se tváří, že je seklý; má blbě ošetřené hranice, takže se pak musí kontrolovat výsledný bna soubor, zda obsahuje platné hodnoty - nezáporné souřadnice, no a asi to nebude všechno :-) - prostě to byl jen takový neblbuvzdorný lehce funkční nástřel - ani alfa verze bych si nedovolil říct - prostě jen jestli to půjde, ale pak jsem se k tomu nedokopal dál) - Zkoušel jsem hledat, pokud chceš zkusit ten můj prográmek je tady v příspěvku z dubna 2011 v tomto vláknu... Doporučuju projít i pár příspěvků nad tím, ať případně váš, do čeho jdeš :-). Mám sice i něco novějšího, ale úplně veřejně ven to zatím dávat nechci, leda tak na testování (viz důvody z mého minulého příspěvku), a to po domluvě přes SZ nebo mail - klidně písni, můžem se domluvit.
michkraus
 

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod Fucza » pon led 21, 2013 15:11:04

Já si to chtěl jen zkusit na nějaké malé oblasti. Ty výsledky, které tam má v příkladech (Londýn, Nizozemsko) se mi celkem líbily.

Já to dělal přesně podle toho návodu, který tam má, ale pak jsem se ztratil. Vím, že to třeba bude nepoužitelné, ale dokud se mi nějaký malý export nepovede, nedám pokoj :D

Ten script jsem spustil a co dál...
Dám V (View) ... tam už mám nějak specifikovat tu oblast?? Jak v tom skriptu změním ty parametry? Jen dám C a? Kam to napsat a co pak? Enter? To mi moc nešlo.

Neboli, pro začátek např. V jakém kroku a kam zadávám oblast z Open Street Map? Když si ji vyberu např. takto: V OSM dám Export a vyberu ručně jinou oblast dle libosti. Jako formát exportu mám dát xml? A jak dál? Za patřičné poposunutí předem děkuji. Klidně můžu zkusit i tu možnost, kterou vymyslel M. Kraus, ale nedaří se mi k tomu najít nic bližšího. Díky moc.
Uživatelský avatar
Fucza
Inventář fóra
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon led 02, 2006 11:33:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod michkraus » pon led 21, 2013 11:06:18

Export z OSM do BAHN jde, o nějaký program jsem se pokoušel právě před těmi cca 2 roky mimo jiných i já, v současnosti (obecně) to má však několik háčků:
- ten perlový program (viz odkaz) se mi v současnosti nepodařil uspokojivě rozchodit (dávám za vinu asi změně serveru, odkud stahoval data z OSM)
- ten program, co jsem tady někdy před těmi dvěma roky dával k dispozici na testování já, má drobný problém, a to ten, že po havárii disku na mém PC jsem přišel o zdrojáky (což by ale nebyl ten největší problém - aspoň jsem se to donutil přepsat s nějakým slušnějším parserem xml, než jsem použil před tím), takže teoreticky použitelný je, ale:
- v OSM jsou již hodně podrobná data, a současný algoritmus pro převod do BNA není použitelný (body jsou moc na husto a výsledný import z bna souboru nageneroval pouze koleje o délce 1 políčka, které mi sice určily pozici, ale to je tak všechno, stejný, ne-li lepší, efekt docílím i jen blbým obrázkovým pozadím)
- v OSM se dali cestou, že např. dvoukolejné tratě chtějí mít zakreslené každou kolej zvlášť, tj. jako dvě jednokolejky, což je sice pěkné pro mapování, ale pro export do bahnu úplně na houby (z důvodu měřítka - ty dvě jednokolejky se překryjí v BAHNu do jednoho políčka...)

Prostě příliš podrobností pro účely exportu do BAHNu spíše škodí, a pokud se tyto dva problémy nepodaří nějak programově uspokojivě vyřešit, tak bude stejně nepoužitelný.
michkraus
 

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod stan » ned led 20, 2013 17:28:15

Pokud mně paměť neklame,tak jsme to tu zkoušeli loni nebo peřdloni ,trochu to šlo,ale řádných konců jsme se nedobrali.Jestli jsem si to nespletl s něčím podobným.Podívej se do starší diskuze,pokud je přístupná.Stan
stan
 

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod Fucza » sob led 19, 2013 21:56:40

Rád bych ještě trochu rozvířil debatu o možnosti exportu do Bahnu dle tohoto návodu.http://wanl0049.home.xs4all.nl/ops2jbss/
Chtěl jsem si to zkusit cvičně, už se někomu z vás podařilo něco vyexportovat? Instaloval jsem Pearl, rozbalil do nově vytvořené složky (dle doporučení "gis"), ale nějak jsem nepobral, kdy, jak a kam se vkládá export z open street map. Někomu se už podařilo něco?
Uživatelský avatar
Fucza
Inventář fóra
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon led 02, 2006 11:33:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod stan » sob led 12, 2013 21:28:40

Jenže které zvuky mám poslat?Mám jich na sto mega a více.Zvuky žel.vozidel-ať jízd,tak houkání a p.,hlášení kterých stanic-jsou od Děčína po Košice.Nevím,po čem vlastně toužíš.Vzhledem k bodovému umístění našich zvuků,snad tedy stanic ,houkání některých vozidel?Co se týče autorství,jsou spíše požadavky,aby nebyly použity komerčně či upravovány.Tak se mi vyjádři,třeba na SZ.
stan
 

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod Fucza » sob led 12, 2013 11:47:57

stan píše:Mám různé zvuky-hlášení stanic,i jiné různé,ale nejsem jejich autorem,mohl bych nabídnout jen jednotlivcům,nikoliv nějakou veřejnou nabídku.


Mě to, prosím, pošli na mail: fucza@email.cz .
Myslím, že ty zvuky by se musely při zveřejnění sítě přibalit, ten kdo si to stáhne, by si musel ručně přibalené zvuky hodit do složky sound a přepsat ten soubor. Takže nakonec každý bude mít nějaké své doma. Ale je fakt, že když si stáhneš síť a budeš ji prohlížet a na každém rohu bude zvukový bod a ty budeš mít jen ty bahenní zvonky, tak se možná člověk začne pídit, co by tam mělo být správně.
Uživatelský avatar
Fucza
Inventář fóra
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon led 02, 2006 11:33:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod stan » pát led 11, 2013 18:55:52

Mám různé zvuky-hlášení stanic,i jiné různé,ale nejsem jejich autorem,mohl bych nabídnout jen jednotlivcům,nikoliv nějakou veřejnou nabídku.
stan
 

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod Fucza » čtv led 10, 2013 22:37:55

T_m píše:Tady jsou zvuky, které používám. Rozbalte je do složky sound


Perfektní. Díky. Ještě seženu klasickou tramvaj a to by mohlo stačit.
Uživatelský avatar
Fucza
Inventář fóra
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon led 02, 2006 11:33:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod T_m » čtv led 10, 2013 21:41:23

Tady jsou zvuky, které používám. Rozbalte je do složky sound
Přílohy
sound.zip
(482.59 KiB) 105 krát
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod Fucza » čtv led 10, 2013 20:21:29

b1 píše:Já jsem kdysi přemýšlel, jestli by šlo zvuky použít například k hlášení zaástávek, ale nikdy jsem po tom ani nepátral, ani nezkoušel. Co myslíte?


Že by při příjezdu na zastávku zvukový bod ohlásil hlášení? Tedy, spojení s bodem, ne vlakem. Hm, zajímavé, spíš, co jsem zatím pochopil, je více možností spíše u vlaku, než u zvukového bodu. Super nápad, třeba by to nějak šlo, ale já jsem spíše skeptický.
Uživatelský avatar
Fucza
Inventář fóra
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon led 02, 2006 11:33:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod b1 » čtv led 10, 2013 18:57:21

Já jsem kdysi přemýšlel, jestli by šlo zvuky použít například k hlášení zaástávek, ale nikdy jsem po tom ani nepátral, ani nezkoušel. Co myslíte?
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod Fucza » čtv led 10, 2013 18:01:32

T_m: Teď jsem koukal na ten soubor bahn.skf a nevypadá to tak složitě. Nejhorší je někde stáhnout ty zvuky, ale hlavně je upravit (délka, hlasitost).
Uživatelský avatar
Fucza
Inventář fóra
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon led 02, 2006 11:33:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod T_m » čtv led 10, 2013 17:42:31

Fucza píše:
T_m píše:
Fucza píše:Chtěl bych se zeptat, zda někdo nezkoušel něco se zvukem v Bahnu. Přejezdy, nějaká vlaková univerzální houkačka a tak. Dají se tam asi dělat různé další kejkle.

Kdysi dávno zkoušel, tak že mi přejezdy česky cinkají, tramvaje zvoní, autobusy troubí, vlaky houkají dle typu ... Ale bohužel už jsem zapomněl, jak se to přesně dělá. Vím jen, že by mělo jít nastavit i například signál k zavření dveří a pod.


A povedlo se to rozjet? Je to docela podrobně popsáno v nápovědě 3.86 - snad to pochopím. Jde o ty zvuky, jestli někdo nějaké české někde našel. Asi nemusím mít ke každému typu exkluzivní houkačku, stačí houkačka a ten pískáček (typický pro 151), české přejezdy + tramvaje.
Povedlo, funguje to. Někdy večer bych to dal dohromady a dám sem ke stažení.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod Fucza » čtv led 10, 2013 15:10:08

T_m píše:
Fucza píše:Chtěl bych se zeptat, zda někdo nezkoušel něco se zvukem v Bahnu. Přejezdy, nějaká vlaková univerzální houkačka a tak. Dají se tam asi dělat různé další kejkle.

Kdysi dávno zkoušel, tak že mi přejezdy česky cinkají, tramvaje zvoní, autobusy troubí, vlaky houkají dle typu ... Ale bohužel už jsem zapomněl, jak se to přesně dělá. Vím jen, že by mělo jít nastavit i například signál k zavření dveří a pod.


A povedlo se to rozjet? Je to docela podrobně popsáno v nápovědě 3.86 - snad to pochopím. Jde o ty zvuky, jestli někdo nějaké české někde našel. Asi nemusím mít ke každému typu exkluzivní houkačku, stačí houkačka a ten pískáček (typický pro 151), české přejezdy + tramvaje.
Uživatelský avatar
Fucza
Inventář fóra
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon led 02, 2006 11:33:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod T_m » čtv led 10, 2013 00:39:25

Fucza píše:Chtěl bych se zeptat, zda někdo nezkoušel něco se zvukem v Bahnu. Přejezdy, nějaká vlaková univerzální houkačka a tak. Dají se tam asi dělat různé další kejkle.

Kdysi dávno zkoušel, tak že mi přejezdy česky cinkají, tramvaje zvoní, autobusy troubí, vlaky houkají dle typu ... Ale bohužel už jsem zapomněl, jak se to přesně dělá. Vím jen, že by mělo jít nastavit i například signál k zavření dveří a pod.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

PředchozíDalší

Zpět na BAHN

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron