Všeobecná diskuse o BAHNu

Vše co se týká simulačního programu BAHN

Moderátoři: malý fotograf, vikijous

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod stan » ned dub 10, 2011 12:36:50

Zkusil jsem to znovu,výsledek už je lepší, trvalo to 8 hodin, ke konci vytváření BNA se spustil jiný program a tak mně tam kousek map chybí.Jinak je už vše na svých místech. Tedy pro vytvoření bna: vypnout všechny automaticky spouštěné programy,nejlépe odpojit od sítě. Tratě jsou přímo nepoužitelné, všechny se musejí do konečné podoby přestavět.(Tedy nejen vyhybky).[attachment=0]zeleznice.nt3[/attachment]
Přílohy
zeleznice.nt3
(2.03 MiB) 167 krát
stan
 

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod stan » sob dub 09, 2011 15:38:07

Také jsem to zkusil. Dospěl jsem až do konce, ale výsledné tratě jsou protkány několika úhlopříčkami, může to být tím, že jsem nechal začátek na 0,0. BNA má slabé 2MB. Chce to hlavně trpělivost,trvá to několik hodin, když do toho zasáhneš, hned se to zakousne,ale můžeš začít znovu,zrychleně.Vytvoření BNA potom trvá také dost,ale už méně než první etapa.Když jsem si vytvořil úvodní adresu se svými souřadnicemi,nepovedlo se mi to. Kdo chce to BNA,také pošlu.
Jinak jsem na tom podobně jako Vl.Doležel, také jsem se( již před rokem) vrátil k přepracování své tratě (Morava, zde uvedená),
udělal jsem v 3.85 všechny spoje na Moravě, které projíždějí Olomoucem 2010, ať už železnice,MHD i busy , ale řekl jsem si , že vylepším i krajinu.Už si s tím hraju od vánoc,ale daleko jsem nepokročil. Baví mně více ten provoz. Kdo se chce podívat, pošlu, má to 4,5 MB. Nemám zatím zpřehledněnu uživatelskou grafiku,dohromady dělá 20MB. Tak asi lépe počkat. mail zaludek@iol.cz
stan
 

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod T_m » sob dub 09, 2011 00:36:22

Tak a teď se přiznám, že jsem neposlechl varování, že program není blbuvzdorný, vyzkoušel jsem a:
Musí běžet na popředí (Visty), kdykoli běží na pozadí vytuhne. Když dokončím načítání nebo aspoň si myslím, že jsem dokončil, protože program už nic nenahlásí, dám vygenerovat bna soubor, který se sice vygeneruje, ale pouze o velikosti 26 bajtů, je tam jen hlavička a patička, nic víc. ini soubor se tváří, že je ok (jsou tam souřadnice a jakési ID bodu)
Kde dělám chybu? Volby, co chci v bna jsou zatržené, ale rozsah zatržení ani na výsledek nemá vliv.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod michkraus » čtv dub 07, 2011 20:31:32

T_m píše:
michkraus píše:Jo, kdyby někdo chtěl, můžu mu poslat xml s železnicemi pro ČR stažené... stačí jen prohnat programem...

Díky, zatím to vypadá přesně podle mého snu. Jestli mohu poprosit o ten xml soubor :-)


tak tady to je, rozbalené to má kolem 40 MB. Doufám, že se někdo pochlubíte s výsledkem :-)

ještě k doplnění předchozího příspěvku - našel jsem ještě přímý odaz na xapi, bbox jsou zeměpisné souřadnice, takže si můžete sami stáhnout cokoli, ale celkem to teda poslední dobou trvá... zadejte do prohlížeče celé, včetně těch závorek

http://xapi.openstreetmap.org/api/0.6/way[railway=rail|narrow_gauge|preserved|disused|abandoned][bbox=12.09,48.55,18.87,51.06]
Přílohy
zeleznice.zip
železnice z OSM - ČR
(4.36 MiB) 127 krát
michkraus
 

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod T_m » čtv dub 07, 2011 19:09:14

michkraus píše:Jo, kdyby někdo chtěl, můžu mu poslat xml s železnicemi pro ČR stažené... stačí jen prohnat programem...

Díky, zatím to vypadá přesně podle mého snu. Jestli mohu poprosit o ten xml soubor :-)
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod michkraus » čtv dub 07, 2011 18:27:31

Dát to sem můžu, ale jak říkám: Použití na vlastní nebezpečí :-). Nějaký návod jsem přiložil. Snad jsem na nic nezapomněl a bude to fungovat

Jak řešit zubatici, zatím moc nevím.
- Možnost je ji prostě neřešit :-) - v měřítku 1:1 je to opravdu nic moc
- Nebo alespon stanice si přestavět do "rovna" (má to ale jistá úskali - viz ŽST Velim výše)
- Nebo vymyslet nějaký algoritmus, který výsledek znovu přegeneruje do "rovna". Kdysi jsem něco takového zkoušel udělat a napsal jsem si to docela dost na míru - z BNA generující zubatici jsem si vytvořil jiné BNA, ve kterém byly linie jen rovno-šikmé :-). Což ale v tomhle případě nebude fungovat, resp. ze zubatice by mi to vytvořilo jinou zubatici, podle mě ještě horší, než je ta první; vyplývá to z dat, které nám OSM poskytuje a z BNA, který jsme schopni vytvořit. Takže tady nevím. Pokud někdo přijde na nějaký rozumný algoritmus, budu jen rád a klidně ho přidám do programu.
- No a pak je ještě možnost zatlačit na JB, aby změnil formát mřížky Bahnu a umožňoval plně 2D návrh :-)

Nějaké textové popisky do sítě by sice šly a jsou možné (názvy stanic už generuju, teroreticky by šla i pozice přejezdů - pokud teda nechceme stavět i silnice...), ale třeba taková pozice zhlaví asi nic moc - v OSM na to neexistuje žádný tag, takže by se tam muselo stejně doplnit ručně... Jako výhledově (a kdyby byla patřičná data) by se dala nagenerovat komplet celá síť (popis nt3 souboru je ke stažení na stránkách BAHNu...), ale na to asi nebude síla (spíš se mi to nechce překládat z AJ, naprogramovat si podle toho něco by mohlo být zajímavé, ale prokousávat se tou strukturou dat, aby to bylo funkční, je fakt nad moje síly...)

Edit:
Jo, kdyby někdo chtěl, můžu mu poslat xml s železnicemi pro ČR stažené... stačí jen prohnat programem...
Přílohy
ops2bna.zip
zazipovaný prográmek pro generování bna z osm
(214.51 KiB) 129 krát
michkraus
 

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod Zemi » čtv dub 07, 2011 11:21:51

michkraus: Mohl by si sem dát i tu hrubou verzi (co máš těď)?
T_M: Přesně to sem myslel.
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod T_m » stř dub 06, 2011 22:30:46

michkraus píše:Linux netřeba, nějak jsem to rozchodil i pod Windows, ale nefungovalo to korektně, což mě přimělo k tomu, abych si naprogramoval něco podobného vlastního... Nějaké výsledky mám, viz obrázky, ale nevím, zda to můžu pustit ven, rozhodně to není "blbuvzdorné" a ještě bych k tomu musel psát manuál, jak na to, a vy byste mě pořád bombardovali, proč vám to nefunguje a že tam jsou chyby :-). Takže pokud mi čas dovolí (a pokud by byl zájem), zkusím to dotáhnout do nějaké použitelné verze. (Jen tak mimochodem díky mé iniciativě a snaze o tento program jsou v OSM v celé ČR korektní informace o tratích, jako jsou počty kolejí a napájení - neděkujte :-) )

Vypadá to celkem slušně, jen se tam dle mého názoru blbě skádají stanice - pokud jsou "zubaté" a dle reality, nezbývá prostor pro rozpojovací body a zastávky a pokud jsou vodorovné, tak zase to nevypadá tak pěkně :-)

Výhybky ve stanicích si samozřejmě musíme dokreslit stále sami
Tak tohle je přesně to, co potřebuju. O co mě jde: Mohu si zaměřit trať nebo nějakou cestu pomocí GPS a víceméně přesnými souřadnicemi, kde jsou souřadnice viditelně špatně, opravím. A tuhle čáru bych rád dostal do Bahnu v podstatě na pár kliknutí. K čáře může přijít i kdokoli jiný tak, že si jí v nějakém geoeditoru nakreslí, vyexportuje v patřičném formátu a je hotovo. OSM by měla v podstatě poskytovat totéž. Dostat tahle data do bahnu i s tím, že něco bude nedokonalé, např. těžko řešit automaticky výhybky, křižovatky, zastávky. To stejně zůstane na poctivou ruční práci, ale dokážete rychle a relativně velmi přesně v měřítku postavit základ.
Dovedu si třeba představit, že vedle základní osy tratě bude prostor na poznámky, klidně i textové, např. "zhalví", "přejezd", "tunel" s tím, že podle nich se potom všechno dostaví. Jak řešíš zuby-schody? V mapovém módu to vypadá celkem použitelně, ale pak v měřítku 1:1 a dále je to docela hnus.

Kdybych s tím mohl pomoci, rád to udělám. Myslím si totiž, že v první fázi by stačil například lehce uzpůsobený dávný editor BahnLine od Vikijouse, kam by bylo možno jen vložit xls nebo i csv soubor se souřadnicemi.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod michkraus » stř dub 06, 2011 21:03:00

Dispecer píše:
T_m píše:
Zemi píše:Nevíte jak pracovat s Open StreetMap 2 JBSS?
Myslíš tohle? http://www.das-bahn-forum.de/bahnforum/ ... =11&t=2022
Tak to bohužel. Zkoušel jsem na to přijít, ale bohužel. Je to škoda, protože si myslím, že program na převod GPS souřadnic nebo obecně GISu do Bahnu strašně moc chybí a dokázal by program posunout o hodně řádů výš a to hlavně směrem k profesionálnímu využití. Bohužel ti, kteří se Bahnem dříve zabývali, např. Vikijous, jsou už dnes někde jinde :-(

Ako som sa kedysi dopátral, k tomu treba OS Linux, či niečo podobné na tej báze (ak sa vôbec dobre pamätám... :wink: ).


Linux netřeba, nějak jsem to rozchodil i pod Windows, ale nefungovalo to korektně, což mě přimělo k tomu, abych si naprogramoval něco podobného vlastního... Nějaké výsledky mám, viz obrázky, ale nevím, zda to můžu pustit ven, rozhodně to není "blbuvzdorné" a ještě bych k tomu musel psát manuál, jak na to, a vy byste mě pořád bombardovali, proč vám to nefunguje a že tam jsou chyby :-). Takže pokud mi čas dovolí (a pokud by byl zájem), zkusím to dotáhnout do nějaké použitelné verze. (Jen tak mimochodem díky mé iniciativě a snaze o tento program jsou v OSM v celé ČR korektní informace o tratích, jako jsou počty kolejí a napájení - neděkujte :-) )

Vypadá to celkem slušně, jen se tam dle mého názoru blbě skádají stanice - pokud jsou "zubaté" a dle reality, nezbývá prostor pro rozpojovací body a zastávky a pokud jsou vodorovné, tak zase to nevypadá tak pěkně :-)

Výhybky ve stanicích si samozřejmě musíme dokreslit stále sami
Přílohy
cz.jpg
Česká republika
pha.jpg
Detail Praha
prerov.jpg
Přerov a Dluhonická spojka
velim.jpg
Velim
michkraus
 

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod Dispecer » stř dub 06, 2011 18:23:29

T_m píše:
Zemi píše:Nevíte jak pracovat s Open StreetMap 2 JBSS?
Myslíš tohle? http://www.das-bahn-forum.de/bahnforum/ ... =11&t=2022
Tak to bohužel. Zkoušel jsem na to přijít, ale bohužel. Je to škoda, protože si myslím, že program na převod GPS souřadnic nebo obecně GISu do Bahnu strašně moc chybí a dokázal by program posunout o hodně řádů výš a to hlavně směrem k profesionálnímu využití. Bohužel ti, kteří se Bahnem dříve zabývali, např. Vikijous, jsou už dnes někde jinde :-(

Ako som sa kedysi dopátral, k tomu treba OS Linux, či niečo podobné na tej báze (ak sa vôbec dobre pamätám... :wink: ).
Uživatelský avatar
Dispecer
Člen fóra
 
Příspěvky: 89
Registrován: pát pro 01, 2006 23:15:15
Bydliště: Košice (Slovakia)

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod T_m » stř dub 06, 2011 18:16:12

Zemi píše:Nevíte jak pracovat s Open StreetMap 2 JBSS?
Myslíš tohle? http://www.das-bahn-forum.de/bahnforum/ ... =11&t=2022
Tak to bohužel. Zkoušel jsem na to přijít, ale bohužel. Je to škoda, protože si myslím, že program na převod GPS souřadnic nebo obecně GISu do Bahnu strašně moc chybí a dokázal by program posunout o hodně řádů výš a to hlavně směrem k profesionálnímu využití. Bohužel ti, kteří se Bahnem dříve zabývali, např. Vikijous, jsou už dnes někde jinde :-(
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod Zemi » stř dub 06, 2011 14:11:03

Trochu jsem vylepšil web. Budu rád když napíšete do knihy návštěv co se vám líbí a co by jste popřípadě vylepšili.

Abych si tu jen nedělal reklamu, tak něco k BAHNu.
Nevíte jak pracovat s Open StreetMap 2 JBSS?
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod dolik63 » úte úno 22, 2011 05:59:39

Hezké ráno, dnes bych měl mít oběhy busů v Praze dle současného grafikonu. Pokud by měl někdo zájem mohu poskytnout. SAmozřejmě, že budu paralelně dělat i na této síti.Tedy MHD2011 a CD2011 to je nyní můj život.
dolik63
 

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod vdo@volny.cz » pát led 21, 2011 14:36:54

Hezký den, nemáte někdo přístup k oběhům řady 471 a 451 452 ONJ Praha či aktuaální oběhy Taurusů či jiné zajímavosti. Díky. Chci se dost věnovat Bahnu a síti CD2011. Vl.Doležal
vdo@volny.cz
 

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod b1 » pon led 17, 2011 11:56:23

Jezdící text už tu byl. Jednou u mě a jednou v nějaké síti Pardubic, která už nevím od jakého byla autora.

Létání je popsáno na německém fóru, bohužel já jsem to moc nepochopil.
Přílohy
pismena.nfz
Jinak pokud by se někomu nechtělo vytvářet písmena jako vozy, tak můžu posloužit zde ↑
(23.74 KiB) 105 krát
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re:

Příspěvekod T_m » pon led 17, 2011 00:39:27

T_D píše:Pár zajímavých videí zachycující různé vychytávky v BAHNu :idea:

http://www.youtube.com/user/Rednael186# ... VnfJJCXjEs - cyklus na křižovatce
http://www.youtube.com/user/Rednael186# ... w_kUqn0lc8 - jenom by mě zajímalo, jak tam bylo vytvořeno to "přistání letadla" a ten jezdící text :?: (!)

Přistání letadla je podle mne uděláno skrytou jízdní dráhou (překrývá jí nějaký symbol) a jezdící text bude vytvořen speciálním vlakem, kde každý vagon bude znamenat jedno písmeno a tak lze v podstatě vytvořit jakýkoli nápis. Jízdní dráha bude opět skrytá za nějakým symbolem. Toto řešení by již v nové verzi BAHNu mělo být díky uživatelské jízdní dráze jednodušší. Kdyby tam byla ta moje vytoužená vzdušná vrstva, bylo by to ještě jednodušší :-)
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod T_D » ned led 16, 2011 23:36:37

Pár zajímavých videí zachycující různé vychytávky v BAHNu :idea:

http://www.youtube.com/user/Rednael186# ... VnfJJCXjEs - cyklus na křižovatce
http://www.youtube.com/user/Rednael186# ... w_kUqn0lc8 - jenom by mě zajímalo, jak tam bylo vytvořeno to "přistání letadla" a ten jezdící text :?: (!)
"Volal mi ten, Pelta." - "Ti volal Pelta, jo? A co chtěl?" - "Nic." - "Nic, jo? Cos mu na to řek´ ?" - "No nic." - "Tos mu řek´ dobře."
Uživatelský avatar
T_D
Člen fóra
 
Příspěvky: 60
Registrován: pát lis 28, 2008 15:25:20

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod Dispecer » úte zář 07, 2010 03:13:03

b1 píše:Nevím, kam to napsat, tak třeba sem...
Nevíte, co má znamenat tento symbol v BAHNu? Je to mezi pouťovými atrakcemi, ale vůbec mě nenapadá, co by to mohlo být...

Betlehem? :)
Uživatelský avatar
Dispecer
Člen fóra
 
Příspěvky: 89
Registrován: pát pro 01, 2006 23:15:15
Bydliště: Košice (Slovakia)

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod b1 » ned zář 05, 2010 13:12:36

Ještě když si čtu příspěvky pode mnou, byť jsou tři roky staré, tak nemůžu nereagovat. Na německém fóru se nedávno objevil příklad, jak udělat to, co popisuje Fucza, tedy že zelená se rozsvítí jen na jedné odjezdové koleji.
Já teda jsem ten princip zatím moc nezkoumal, takže nemůžu posloužit ani překladem do češtiny, ale třeba to někdo pochopí.
Odkaz: http://www.das-bahn-forum.de/bahnforum/ ... 516#p52516
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod b1 » ned zář 05, 2010 13:05:09

Nevím, kam to napsat, tak třeba sem...
Nevíte, co má znamenat tento symbol v BAHNu? Je to mezi pouťovými atrakcemi, ale vůbec mě nenapadá, co by to mohlo být...
Přílohy
symbol.jpg
symbol.jpg (6.46 KiB) Zobrazeno 7841 krát
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod laminatka » stř črc 11, 2007 17:09:52

T_m píše:Jako, že nejde? Jsou registrovány všechny přípony, které Bahn používá, kromě nt2. A to až do velikosti 2MB.
dnes mi to ide... asi chyba niekde u mna :roll:
a k fóru:
Setkání BAHN 2006 - odstrániť príznak Důležité
Setkání BAHN 2007 - pridať príznak Důležité
laminatka
Člen fóra
 
Příspěvky: 65
Registrován: úte lis 15, 2005 14:13:54
Bydliště: Palárikovo / Brno

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod Fucza » stř črc 11, 2007 12:48:59

Díval jsem se na Vikijousův soubor dema - jednokolejka. Píše, že jsou návěstidla ovládána časově. A zjistil jsem, že už nelze návěstidlo nastavit podle časů přepnutí. Zkusil jsem to v 3.83 (tabulka co vypadá jako taktpunkt) a otevřel v 3.84 a v určený čas nic. Tak to teda nechápu.
Uživatelský avatar
Fucza
Inventář fóra
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon led 02, 2006 11:33:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod Fucza » stř črc 11, 2007 11:15:14

No tak vypadá to zajímavě. Dá se to už docela dobře nasimulovat, ale stejně pokud vjíždí vlaky náhodně na kolej, tak nejde udělat aby odjezd svítil jen u té koleje, ze které se odjíždí a na ostatních bylo na stůj a zároveň nesvítila na odjezdu zelená a úsek byl třeba obsazený. I když budou na odjezdu třeba 2 návěstidla a jedno se zneviditelní.
Uživatelský avatar
Fucza
Inventář fóra
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon led 02, 2006 11:33:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod T_m » stř črc 11, 2007 04:12:52

laminatka píše:ajéje, nemožno pridávať *.nt3 ...
Jako, že nejde? Jsou registrovány všechny přípony, které Bahn používá, kromě nt2. A to až do velikosti 2MB.
Přílohy
sign_demo1.nt3
(5.23 KiB) 116 krát
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod laminatka » stř črc 11, 2007 01:07:50

tak pridám nejaké to demo:
ajéje, nemožno pridávať *.nt3 ...
Přílohy
sign_demo1.zip
demo signalizácia
(1.53 KiB) 124 krát
laminatka
Člen fóra
 
Příspěvky: 65
Registrován: úte lis 15, 2005 14:13:54
Bydliště: Palárikovo / Brno

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod T_m » úte črc 10, 2007 23:39:58

Fucza píše:Škoda, že ještě není přeložená nápověda.
Nápověda přeložena je. Heledej příspěvek Bahník po červenec 02, 2007 21:06:40
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod Fucza » úte črc 10, 2007 20:27:01

laminatka píše:
Kód: Vybrat vše
Ctrl+PageUp
Ctrl+PageDown
a je to pri za kurzor xxxxx, yyyyy, z, take tve male sipky

Díky. Pořád jsem ťukal na tu nulu a těch šipek si vůbec nevšiml. Protože bety vždycky nechávám bez povšimnutí, tak se vrhám na novou signalizaci až teď. Škoda, že ještě není přeložená nápověda. Tu na konfě jsem vyhrabal nějaké dema, ale zatím to nechápu vůbec. Malý popis asi nikde není, alespoň jsem ho neviděl. Aspoń malý dotaz. V okně návěstidla je vždy název návěsti, ale kam se píše název signalizace, aby to poznalo, že to patří k sobě? Zároveň se omlouvám, že se semo tamo budu ptát na věci, které jste už při betách vyřešili.
Uživatelský avatar
Fucza
Inventář fóra
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon led 02, 2006 11:33:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod laminatka » úte črc 10, 2007 15:32:24

Kód: Vybrat vše
Ctrl+PageUp
Ctrl+PageDown
a je to pri za kurzor xxxxx, yyyyy, z, take tve male sipky
laminatka
Člen fóra
 
Příspěvky: 65
Registrován: úte lis 15, 2005 14:13:54
Bydliště: Palárikovo / Brno

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod Fucza » úte črc 10, 2007 15:24:06

Jak se přepíná mezi vrstvama? Díky. Nápověda po německu nepomůže moc. Sice vím jak to s těma rampama postavit, ale přepnout o úroveň níž neumím. Asi kl. zkratka, ale proč to nejde někde v menu? Nebo jde?
Uživatelský avatar
Fucza
Inventář fóra
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon led 02, 2006 11:33:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod laminatka » pon črc 09, 2007 00:35:43

čo by ste povedali na toto?
Obrázek
laminatka
Člen fóra
 
Příspěvky: 65
Registrován: úte lis 15, 2005 14:13:54
Bydliště: Palárikovo / Brno

PředchozíDalší

Zpět na BAHN

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron