Všeobecná diskuse o BAHNu

Vše co se týká simulačního programu BAHN

Moderátoři: malý fotograf, vikijous

Příspěvekod vikijous » sob pro 31, 2005 14:22:25

T_m píše:Vikijousi, tak tohle PFko je fakt skvělý. To ti z dovolením ukradnu na titul bahenních stránek :-)

Povolení uděleno.

Mimochodem kdo pozná stanici? Dle kolejí i vozů!
vikijous
Člen fóra
 
Příspěvky: 63
Registrován: čtv říj 13, 2005 19:38:13

Příspěvekod T_m » sob pro 31, 2005 13:49:15

Vikijousi, tak tohle PFko je fakt skvělý. To ti z dovolením ukradnu na titul bahenních stránek :-)
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod vikijous » sob pro 31, 2005 13:45:17

Obrázek
vikijous
Člen fóra
 
Příspěvky: 63
Registrován: čtv říj 13, 2005 19:38:13

Příspěvekod vikijous » sob pro 31, 2005 13:39:57

vikijous
Člen fóra
 
Příspěvky: 63
Registrován: čtv říj 13, 2005 19:38:13

Příspěvekod T_m » pát pro 30, 2005 21:36:00

Možná trochu pro zasmání, ale nechce se mi to přepisovat a opravovat, takže jen přeložený příspěvek pomocí automatického překladače

Vy jste hledající VECTORISATION (VECTORIZATION) program.

Já jednou jsem psal trochu název programu VEC který přemění bitově mapovaný obrázek soubor do textového souboru popisující body a mnohoúhelníky našly v tomto souboru.
Obrázek

Pro uvést příklad: Znázornění nad je převedené na
P 10 10,10
P 10 50,10
P 10 90,10
P 10 10,50
P 10 50,50
P 10 90,50
P 10 10,90
P 10 50,90
P 10 90,90
L 9 90,20 - 4 - 10,20
L 14 90,21 - 4 - 10,21
L 9 50,61 - 6 - 67,61-9-68,60-8-68,50-7-50,32-4-22,32

Je tam několik omezení: vy jste omezení na osmičku úhly nebo pokyny podporovaly v BAHN, řádky v originálu obraz musí být právě jeden pixel široký a ...

Plán je napsaný rovinou c. Já dám kód zdroje, A vykonavatelný, A stručný popis a vzor již ukázal společně v hvízdnutí soubor který je k dispozici v http://www.talypso.de/tobiasb/temp/vec.zip . Tak vy (a jiný zájemce) může podívat se vašeho vlastního v
to a rozhodne se zda to může být užitečný nebo ne.

Jako já jsem psal tento program to bylo plánovalo státu se součástí TOOLCHAIN že vytváří BNA soubor ze skutečné mapy světa s dráhami ručně tažený v této bitové mapě soubor. Kvůli úsilí potřebovalo pro příručku dráhová kresba, hledisko omezení a bídný editující voleb pro pixelovou grafiku, já jsem nikdy dokončil tento přístup.

Aktuálně já mám žádný čas vůbec pracovat s BAHN. Jestli tato změna někdy v budoucnu to je můj aktuální záměr použít úředníka TOPOGRAFIC mapy a sdružený software jak zdroj pro opravdové světové dráhové rozvržení. Tato idea byla již zmíněná SPEEDEEL v tomto fóru. Podívej se
http://39400.rapidforum.com/topic=100278358417 .

Nakonec I'DLIKE přát si každého člověka zde šťastný nový rok.

Pozdravy,
Tobiasové
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod vikijous » pát pro 30, 2005 20:51:12

Ono by nebylo těžký možná udělat editor, ale uložit to do toho formatu....to by byla teprve lahůdka...jaxem četl ten popis tak bych to dohromady
ale vždyť je to prosté milý Watsne:
- 1.komprese
- nějaké pospřehazování čtverečků
- převod barev
- 2.komprese (ta je myslím jen v NT3)
- přidání nějakých dalších věcí
....
nedal ani kdybych chtěl
já bych i chtěl, ale i lenost je lidská vlastnost

Páni programátoři, koukněte se sem třeba to bude něco pro vás
Nechce se mi to číst, ale jaks se dívám, tak je to na způsob BahnLine(u)
Mohl bys sem dat nějaký výcuc
vikijous
Člen fóra
 
Příspěvky: 63
Registrován: čtv říj 13, 2005 19:38:13

Nová beta

Příspěvekod T_m » pát pro 30, 2005 10:41:46

Právě byla zveřejněna nová beta, stahujte z http://www.bahn.dopravni.net
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod T_m » stř pro 28, 2005 16:56:08

Páni programátoři, koukněte se sem třeba to bude něco pro vás :idea:
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod Eda » pon pro 26, 2005 23:27:23

Ono by nebylo těžký možná udělat editor, ale uložit to do toho formatu....to by byla teprve lahůdka...jaxem četl ten popis tak bych to dohromady nedal ani kdybych chtěl :)
Uživatelský avatar
Eda
Člen fóra
 
Příspěvky: 17
Registrován: čtv říj 20, 2005 21:29:58
Bydliště: brno

Příspěvekod vikijous » pon pro 26, 2005 18:37:05

tak sem konečně udělal ukázku signalizace pro 3.84:

zde
Přílohy
signdemo.zip
(7.6 KiB) 120 krát
vikijous
Člen fóra
 
Příspěvky: 63
Registrován: čtv říj 13, 2005 19:38:13

Příspěvekod T_m » pon pro 26, 2005 10:34:11

T taktovací bod
H obracecí bod
D bod změny parametrů
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod falešný Vikijous » pon pro 26, 2005 10:26:17

TM:
Was is T+H+D?

a nakonec konečně udělat pořádný editor symbolů.
Nebo to dejte dohromady s Vikijousem, ten sice programuje v něčem jiném, ale možná by spolupráce stála za to.

Ten editor jsem chtěl dat udělat bráchovi jako diplomku,
ale odmítl to jako velmi jednoduché (ikdyž se to tak nejeví, můsím mu dat za pravdu). Mě se do toho moc nechce, takže se musí najít někdo další...
Materiály k tomu jsou na www.jbss.de. A když si to přečtete, tak zjistíte třeba, že 3.83 umí uživatelsné vozy v 16M barvách a s takovýma efektama jako ZOOM2...

No zvuky by jsou pěkná věc, ale mě by se líbilo nejen u každého vozu infotext (viz k-report), ale i kdyby tam bylo omezení rychlosti vozu. Je to taková programátorská trivka:

function TSouprava.MaxSpeed:integer;
var a,b:integer;
begin
a:=0;
b:=c_MaxSpeed;
while a<Vozy.Count do begin
if Vozy[a].Speed<b then b:=Vozy[a].Speed;
inc(c) ;
end;
Result:=b;
end;

No a k těmto 11 řádkům je potřeba připočíst ještě několik
ale...
falešný Vikijous
 

Příspěvekod phpttjournal » ned pro 25, 2005 12:36:50

Eda píše:Jak říkám, jen by se do struktury "zastávka"(předpokládám že nějakou takovou strukturu p Bochmann využíva) musel přidat řetězec třeba "szCestaKeZvuku" která by specifikovala zvuk který by byl umístěny ve stejné složce....pak by se v nejake treba "vykreslovací" funkci napsalo PlaySound( szCestaKeZvuku , g_hInstance, SND_ASYNC | SND_FILENAME)...prost2 yas tak slo6it0 bz to nebylo, pokud to samozrejmě p Bochmann nema napsano nejak oplně jinak, jak bych to třeba v životě nečekal... :wink: ...hlavně že se někdo takový jako on v tom světě našel...
No to jo.Plně s tebou souhlasím.Byla by to úplná nádhera.Ostatně co bychom si počaly nebýt p.Bochmanna co bychom si počaly ....
phpttjournal
Člen fóra
 
Příspěvky: 82
Registrován: ned lis 13, 2005 14:27:25

Příspěvekod Eda » sob pro 24, 2005 00:09:06

Jak říkám, jen by se do struktury "zastávka"(předpokládám že nějakou takovou strukturu p Bochmann využíva) musel přidat řetězec třeba "szCestaKeZvuku" která by specifikovala zvuk který by byl umístěny ve stejné složce....pak by se v nejake treba "vykreslovací" funkci napsalo PlaySound( szCestaKeZvuku , g_hInstance, SND_ASYNC | SND_FILENAME)...prost2 yas tak slo6it0 bz to nebylo, pokud to samozrejmě p Bochmann nema napsano nejak oplně jinak, jak bych to třeba v životě nečekal... :wink: ...hlavně že se někdo takový jako on v tom světě našel...
Uživatelský avatar
Eda
Člen fóra
 
Příspěvky: 17
Registrován: čtv říj 20, 2005 21:29:58
Bydliště: brno

Příspěvekod T_m » pát pro 23, 2005 23:56:40

Hned by to člověka potěšilo, kdyby vláčky vydávaly nějaké zvuky :-) Ono jich vlastně ani tolik definovaných být nemusí, vlastně stačí na každou trakci jeden a jistě by se našli další, co by se výrobou zvuků zabývali :-)
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod Eda » pát pro 23, 2005 23:45:51

Vikijous programuje v Delphi. mozna to zkusim měl bych totiz pár nápadů na vylepšení Bahnu, a myslím že přehrávání zvuku při zastavení v zastávce se sledovaným vlakem by byla záležitost tak max100 řádků :lol: no uvidime...tedka mám rozdělanou hru a mám s ní problemů ažaž :wink:
Uživatelský avatar
Eda
Člen fóra
 
Příspěvky: 17
Registrován: čtv říj 20, 2005 21:29:58
Bydliště: brno

Příspěvekod T_m » pát pro 23, 2005 23:07:13

Edo, tak napiš p. Bochmannovi, myslím, že se domluvíte, kromě němčiny také ovládá angličtinu a tak trochu i češtinu :-)
Nebo to dejte dohromady s Vikijousem, ten sice programuje v něčem jiném, ale možná by spolupráce stála za to.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod Eda » pát pro 23, 2005 22:44:40

...to sem psal já... :lol: :lol: :lol:
Uživatelský avatar
Eda
Člen fóra
 
Příspěvky: 17
Registrován: čtv říj 20, 2005 21:29:58
Bydliště: brno

Příspěvekod Návštěvník » pát pro 23, 2005 22:43:53

ja bych se o to klidně rád pokusil jelikož programování v C++ je zrovna moje oblíbená činnost, ale jaksi nemám kód B3.84 ani žadný jiný a na potvoru se neučim německy, ale anglicky :cry:
Návštěvník
 

Příspěvekod T_m » pát pro 23, 2005 22:27:24

Vikijousi, je vidět, že jsi chytřejší :jazyk: Týral jsem s tím, než jsem přišel na pricip, jak to vlastně funguje. Jinak samozřejmě souhlasím, ve svém principu se jedná o krok správným směrem.
Takže už jen zbává takové detaily, jako sloučit T+H+D do jednoho, možnost využití pro funkce nejen rovných úseků, ale i oblouků, vytvořit další jízdní dráhu "vzduch" pro letadla a lanovky (v přímém směru by přeskakovala všechny symboly jako silnice koleje na přejezdech a jízdní dráha by neměla podklad), vytvořit pěkné tunelové portály, udělat zoom2 i pro krajinu a nakonec konečně udělat pořádný editor symbolů. A kdyby nebylo co na práci, tak možnost přiřezení zvuku sledovanému vozidlu, vyhlašování zastávek ve stanicích polde nadefinovaného playlistu ...
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod falešný Vikijous » pát pro 23, 2005 22:04:11

TM:
každé jednotlivé návěstidlo má jméno (buď automaticky přiřazené nebo mu jej dáme my)
každá návěstní soustava má také jméno (opět je to na nás)

Jméno návěstidla se nesmí rovnat názvu signalizace. Já to řeším zatržítkem.
Návěst: _Luhacovice_L1
Signlalizace: Luhacovice_L1

každé návěstidlo musí bezpodmínečně patřit do minimálně jedné návěstní soustavy - to znamená může patřit i do více návěstních soustav
dovolím si oponoval, ale bezpodmínečně nemusí. pokud návěst nebude propojena se signalizací bude na ní stále volno.

může existovat návěstní soustava, která neobsahuje žádné návěstidlo (nevím proč, smysl toho jsem nepochopil)
traba budeš přestavovat nádraží a tvořit pořád signalizaci, když posunuješ jen návěstidlo by byla otrava


Je to ale pracnější. Dřív pokud nám o nic nešlo, tak stačilo u jednokolejného úseku nasázet dvě návěstidla a dva kontakty, aktivovat a bylo hotovo. Dnes již musíme psát, co k čemu patří.
no pokud by o nic nešlo, tak to jde stále udělat v 3.83 :)
Je to trošku složitější a pracnější, ale třaba tam kde bys potřeboval 10 spínacích/vypínacích kontaktů ti stačí 1 semafor.
falešný Vikijous
 

Příspěvekod T_m » čtv pro 22, 2005 22:45:24

Ještě k signalizaci. V poslední verzi je to udělané tak, že se skládá s jednotlivých návěstidel a návěstních soustav (což je sice každému jasné a i to tak bylo dříve) ale rozdíly jsou v tom, že:
:arrow: každé jednotlivé návěstidlo má jméno (buď automaticky přiřazené nebo mu jej dáme my)
:arrow: každá návěstní soustava má také jméno (opět je to na nás)
:arrow: každé návěstidlo musí bezpodmínečně patřit do minimálně jedné návěstní soustavy - to znamená může patřit i do více návěstních soustav
:arrow: může existovat návěstní soustava, která neobsahuje žádné návěstidlo (nevím proč, smysl toho jsem nepochopil)
:arrow: tak jak se dříve signalizace aktivovala, čímž se dalo jednotlivým návěstidlům najevo, že patří k sobě do jedné návěstní soustavy, to již není. Návěstní soustava se aktivuje tak, že se založí a příslušnost jednotlivých návěstidel k ní se děje manuálně tím, že její jméno vypíšeme do seznamu. :idea: tohle je v podstatě největší změna oproti minulosti, protože díky tomu můžeme v podstatě cokoli spojit s čímkoli. Je to ale pracnější. Dřív pokud nám o nic nešlo, tak stačilo u jednokolejného úseku nasázet dvě návěstidla a dva kontakty, aktivovat a bylo hotovo. Dnes již musíme psát, co k čemu patří.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod T_m » čtv pro 22, 2005 01:29:33

:idea: Tak už jsem snad konečně došel k rozumnému výsledku. Opravdu JDE ovládat jednu návěst vícero signalizacema a jak podle volného traťového oddílu, tak podle času :!:
Přikládám malinké demo, jen na vysvětlenou dodám, že u obou nádražíček jsou skupinová návěstidla vždy pro dvě dopravní koleje udělaná tak, že návěstidlo je u každé koleje, skutečně blokuje vlak, ale je udělané jako neviditelné. Vidět je jen mechanika pro celou skupinu.
Hlavní problém, proč to nefungovalo bylo nastaní počítadla. Je totiž třeba ho nastavit tak, že max hodnota je 2. 1-obsazení úseku a 1-uvolnění pro časový režim. Tedy do traťového oddílu mohu vjet pouze tehdy, když jsou splněny obě podmínky!
Přílohy
test2.nt3
Tu je to nové malé demo
(4.23 KiB) 129 krát
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Signalizace

Příspěvekod T_m » pon pro 19, 2005 21:56:40

rumcajs píše:Servus
Jak to myslel překladatel, že lze ovládat jednu návěst i vícero signalizacema? Bylo by to bomba, kdyby se dalo ovládat podle volného traťového úseku a např. podle času....
Možná, že to jde, ale mě se to metodou pokus-omyl ještě nepodařilo. Opravdu by mě skromně stačilo kdyby šla signalizace nastavit tak, že se např. v 6:45 postaví na volno, ale jen v tom případě, když je příslušný traťový úsek volný. Dokázal jsem sestavit prvky signalizace tak, aby to teoreticky fungovalo, jdou tam i napsat požadované časy, ale neběhá to tak, jak bych si představoval. Zatím signalizace zadané časy vesele ignoruje, ale možná někde stačí něco zaškrtnout, dát jinou možnost počítání .... :2x2:
Naposledy upravil T_m dne čtv pro 22, 2005 01:40:27, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Signalizace

Příspěvekod rumcajs » pon pro 19, 2005 16:15:50

Servus
Jak to myslel překladatel, že lze ovládat jednu návěst i vícero signalizacema? Bylo by to bomba, kdyby se dalo ovládat podle volného traťového úseku a např. podle času....
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Příspěvekod T_m » ned pro 18, 2005 23:33:36

phpttjournal píše:Probíhá stavba do bahnu největší sítě,prosím pomožte více je zde : http://www.bahnworld.info/modules.php?n ... page&pid=8

Docela zajímavý nápad. Tomu moc fandím :-)
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod phpttjournal » ned pro 18, 2005 16:22:25

Probíhá stavba do bahnu největší sítě,prosím pomožte více je zde : http://www.bahnworld.info/modules.php?n ... page&pid=8
phpttjournal
Člen fóra
 
Příspěvky: 82
Registrován: ned lis 13, 2005 14:27:25

čeština

Příspěvekod T_m » úte pro 13, 2005 21:26:35

Tak a máme novou oficiální češtinu pro betu 1
stahujte ZDE

Samozřejmě ji najdete také na bahenních stránkách. Ty sice teď moc aktualizovat nechci protože před dokončením jsou nové, ale čeština stojí za to :-)
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Registrace

Příspěvekod phpttjournal » úte pro 13, 2005 20:33:21

Martin Janda píše:Registrace se provádí tak, že se pošlou peníze mě a já to zařídím - a to v okamžiku, kdy mám ty peníze v ruce a mám tedy jistotu, že jsem je dostal. Není to nějaký výmysl nebo naschvál, ale nutnost, už tu byli dva případi, kteří se rozhodli, že dostanou registraci zadarmo a nepovedlo se to ani jednomu :P

Podrobnosti jsou na bahnostránkách v sekci registarce.
Dva?No to koukám,že se to tu někdo pokoušel zřejmě z těch co jsou v knize na stránkách.Ne?S tím,že posílat peníze tomuto člověkovi je pravda,zařídí a rychle,ale musí mít jistotu.Já jsem ji získla až po řešení problému.
phpttjournal
Člen fóra
 
Příspěvky: 82
Registrován: ned lis 13, 2005 14:27:25

Registrace

Příspěvekod Martin Janda » ned pro 11, 2005 00:34:17

Registrace se provádí tak, že se pošlou peníze mě a já to zařídím - a to v okamžiku, kdy mám ty peníze v ruce a mám tedy jistotu, že jsem je dostal. Není to nějaký výmysl nebo naschvál, ale nutnost, už tu byli dva případi, kteří se rozhodli, že dostanou registraci zadarmo a nepovedlo se to ani jednomu :P

Podrobnosti jsou na bahnostránkách v sekci registarce.
Na světě je mnoho katastrof. Nejhorší je srážka s blbcem.
Martin Janda
Člen fóra
 
Příspěvky: 28
Registrován: pon říj 31, 2005 22:14:19
Bydliště: Divoký západ a Dálný východ

PředchozíDalší

Zpět na BAHN

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron