Všeobecná diskuse o BAHNu

Vše co se týká simulačního programu BAHN

Moderátoři: malý fotograf, vikijous

Re: Nový editor uživatelských vozidel

Příspěvekod T_m » ned pro 17, 2006 20:29:14

T_m píše:Tak a máme tu novou verzi editoru uživatelských vozidel http://bahn.mosfont.ru/exe/nfz.php?en=1. Tentokrát je integrovaná i grafika zoom2, takže pánové žádní falešní sobi, žádné triky .... (a žádné falešné kozy, žádná trika :P )

A čeština je tu
Přílohy
nfz20b1cz.zip
(3 KiB) 73 krát
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Nový editor uživatelských vozidel

Příspěvekod T_m » ned pro 17, 2006 12:55:31

Tak a máme tu novou verzi editoru uživatelských vozidel http://bahn.mosfont.ru/exe/nfz.php?en=1. Tentokrát je integrovaná i grafika zoom2, takže pánové žádní falešní sobi, žádné triky .... (a žádné falešné kozy, žádná trika :P )
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod rumcajs » ned lis 12, 2006 09:14:01

Bahn-Pirnese píše:Sorry for my english posting.
Heiko

Nesoruj, já england taky něšprecham a stejnak vim co si chtěl :lol:
Du stahovat, testovat...
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod Bahn-Pirnese » sob lis 11, 2006 22:09:31

Hello,

since today the new version 1.7Beta2 of the nfz-editor from http://bahn.mosfont.ru/exe/nfz.php?en=1 is prepard for you to download. Thanks to Alexander Konov for the program.

Sorry for my english posting.


Heiko
Bahn-Pirnese
Začátečník
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát úno 10, 2006 14:55:02
Bydliště: Pirna (Německo)

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod laminatka » pát lis 03, 2006 01:12:09

bude preložený aj help k beta5?
kedy asi bude čeština do programu?
laminatka
Člen fóra
 
Příspěvky: 65
Registrován: úte lis 15, 2005 14:13:54
Bydliště: Palárikovo / Brno

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod rumcajs » ned říj 15, 2006 18:20:53

Jen vkládám debatu co tu byla ...
Pro upřesnění, šlo vždy o nové sítě, nikoliv starší uložení pod novou verzí NT3!!!
----------------------------------------------------------------

By bylo dobré to panu Bochmanovi říci, jak bude v Plzni

Martin Pavel napsal:
rumcajs napsal:
Tak ta signalizace dělá bordel i v te betě 4...
Dělá to návěst s předvěstí při jízdě ve směru návěstidla - neodečte to hodnotu počítadla zadaných signalizací!!!
U návěstidla bez předvěsti to funguje!!!


Tak mě to dělá i u obyčejného návěstidla bez předvěsti, ale nepřišel jsem na to, kdy k tomu dojde. Někdy to funguje a někdy zase ne. Jde to obalamutit tak, že ty signalizace vypíšu do kontaktu, který dám o pole vedle. Ale pokud by to fungovalo správně, byla by to zbytečnost.
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod rumcajs » ned říj 15, 2006 18:18:34

Poté si Viki zkus hodit návěst s předzvěstí (konkrétně německý typ) a dej v protisměru signalizaci (nejlépe do mínusu - odečtu). Nigdy se mi odečet neproved... A pokud bych si dal práci s archívem, najdu ti i gde sme to tu probírali...
vikijous píše:Bahn 3.84beta4
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod vikijous » ned říj 15, 2006 16:21:21

Bahn 3.84beta4
vikijous
Člen fóra
 
Příspěvky: 63
Registrován: čtv říj 13, 2005 19:38:13

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod rumcajs » ned říj 15, 2006 15:34:56

Pánové, a bavíme se všeci o poslední beta verzi BAHNu?
vikijous píše:
rumcajs píše:Problém je v tom, že u některých návětidel nedojde ke změně stavu signalizace (o tom už tu byla diskuze). Děljí to témře všechny návěsti s předzvěstí. O to bych se klidně aj vsadil :wink:

Já bych se také klidně vsadil, protože mám provázanou singnalizaci od Prahy po Olomouc a vše funguje jak má. Pro jistotu jsem udělal zkušební soubor a tam to také funguje:
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: Test

Příspěvekod T_m » ned říj 15, 2006 13:16:43

test
Přílohy
2.nt3
(4.44 KiB) 80 krát
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod vikijous » ned říj 15, 2006 12:06:34

rumcajs píše:Problém je v tom, že u některých návětidel nedojde ke změně stavu signalizace (o tom už tu byla diskuze). Děljí to témře všechny návěsti s předzvěstí. O to bych se klidně aj vsadil :wink:

Já bych se také klidně vsadil, protože mám provázanou singnalizaci od Prahy po Olomouc a vše funguje jak má. Pro jistotu jsem udělal zkušební soubor a tam to také funguje:
Přílohy
sign.zip
sign.nt3
(1.25 KiB) 67 krát
vikijous
Člen fóra
 
Příspěvky: 63
Registrován: čtv říj 13, 2005 19:38:13

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod rumcajs » ned říj 15, 2006 09:46:53

Problém je v tom, že u některých návětidel nedojde ke změně stavu signalizace (o tom už tu byla diskuze). Děljí to témře všechny návěsti s předzvěstí. O to bych se klidně aj vsadil :wink:
vikijous píše:
rumcajs píše:Servus
Stačilo by dát dokupy návěstidla a signalizace aby fungovaly a může být nový verze v cajcku :wink:

Si nemyslím, že by návěstidla a signalizace nebyli v cajku. Mě fungují na b4 na 100% a při asi 1000 signalizací (2200 návěstí+prvků změny) se vyskytly jen chyby mezi židlí a klávesnicí. Ono to chce jen mít v tom pořádek a udělat si systém značení, aby to prostě sedělo.
Pravda jsou tam ještě chybyčky při stavění, ale pouze při předávání předvěstí-pokud se předvestí návěst, která jestě nemá signalizaci (zobrazuje "volno", stejně tak přezvěst) a na tuto návest se "připojí" signlizace ve stavu "stop", tak se stále předvěstí "volno" místo "výstrahy". po změně stavu singlizace (i ruční) funguje vše jak má.
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod vikijous » sob říj 14, 2006 22:11:48

rumcajs píše:Servus
Stačilo by dát dokupy návěstidla a signalizace aby fungovaly a může být nový verze v cajcku :wink:

Si nemyslím, že by návěstidla a signalizace nebyli v cajku. Mě fungují na b4 na 100% a při asi 1000 signalizací (2200 návěstí+prvků změny) se vyskytly jen chyby mezi židlí a klávesnicí. Ono to chce jen mít v tom pořádek a udělat si systém značení, aby to prostě sedělo.
Pravda jsou tam ještě chybyčky při stavění, ale pouze při předávání předvěstí-pokud se předvestí návěst, která jestě nemá signalizaci (zobrazuje "volno", stejně tak přezvěst) a na tuto návest se "připojí" signlizace ve stavu "stop", tak se stále předvěstí "volno" místo "výstrahy". po změně stavu singlizace (i ruční) funguje vše jak má.
vikijous
Člen fóra
 
Příspěvky: 63
Registrován: čtv říj 13, 2005 19:38:13

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod T_m » stř říj 11, 2006 08:03:46

rumcajs píše:Servus
Nevíte zda mistr Bochmmann něco nechystá? Třeba novou beta verzi? Stačilo by dát dokupy návěstidla a signalizace aby fungovaly a může být nový verze v cajcku :wink:
Dá se předpokládat, že něco bude muset vyjít, protože pomalu končí expirace v poslední betě. Snad nějaké opravy budou, ale na větší změny si musíme asi nechat zajít chuť ...
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod rumcajs » stř říj 11, 2006 07:32:25

Servus
Nevíte zda mistr Bochmmann něco nechystá? Třeba novou beta verzi? Stačilo by dát dokupy návěstidla a signalizace aby fungovaly a může být nový verze v cajcku :wink:
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod PvvS » ned srp 13, 2006 21:54:16

trochu si hraju v Bahnu 3.84b4 a nevim jak dostat na pozadi obrazek, abych mohl podle nej udelat mapu.
Nehral si s tim nekdo ?
PvvS
 

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod b1 » sob srp 12, 2006 16:40:42

vikijous píše:
b1 píše:Pak se ovsem nedaji pouzit souradnice

Dají...
Tak uz je to vyreseno, lze vybrat nekolik Log bodu (zastavek) soucasne, a taky lze vybrat, ktere odjezdy (ODJ,ZODJ,...) se zobrazi.
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod vikijous » sob srp 12, 2006 12:57:30

b1 píše:Pak se ovsem nedaji pouzit souradnice

Dají. Jen místo rozbalovací nabídky se použije zašktrávací. Stejný problém by stejně vznikl na smyčkách tramvají.
vikijous
Člen fóra
 
Příspěvky: 63
Registrován: čtv říj 13, 2005 19:38:13

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod b1 » sob srp 12, 2006 12:06:15

vikijous píše:toto de řešit 2 logama za sebou se stejným názvem :wink:
Pak se ovsem nedaji pouzit souradnice
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod vikijous » sob srp 12, 2006 11:53:39

b1 píše:Ale kdyz mam zastavku pro 2 soupravy a zastavi dve soupravy za sebou, tak u te druhe uz se ZODJ nezaznamena, to je ten problem

toto de řešit 2 logama za sebou se stejným názvem :wink:
vikijous
Člen fóra
 
Příspěvky: 63
Registrován: čtv říj 13, 2005 19:38:13

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod b1 » sob srp 12, 2006 11:37:25

Ale kdyz mam zastavku pro 2 soupravy a zastavi dve soupravy za sebou, tak u te druhe uz se ZODJ nezaznamena, to je ten problem

při 10 zastávkách a intervalu zastavení 15-45, tak rozdíl může činit až 5minut
ale pravdepodobnost, ze vlak na vsech 10 zastavkach bude stat 15s je velmi mala, vetsinou je to nekde mezi, a da se to regulovat spravne nastavenymi semafory (u MHD) a takt. body na vyznamnejsich stanicich (u zeleznice)
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod vikijous » sob srp 12, 2006 07:29:26

Ad 1 a 2)
To přávě ten problém, že bereš ODJ,ZODJ,TODJ. Jeden ti tam chybí a jeden přebývá :wink:
ODJ-odjezd do z políčka, tento záznam se musí ignorovat, protože bere i projíždějící vlaky
ZODJ-odjezd ze zastávky
TODJ-odjzed z taktovacího bodu
XOJD-odjzed z taktovacího bodu, pro linky zastavující linky, které nejsou v seznamu linek

Podívej se na to zde.
Ty manipuláky (Mn03, Mn04) .
Hodil sem tam omylem dvoudení log, ale je tam aspoň vidět rozdíly mezi jednotlivými dny (viz 15.hodina). No když se vezme extrémní příklad, tak při 10 zastávkách a intervalu zastavení 15-45, tak rozdíl může činit až 5minut :shock: . Ale to se už pouštíme do počítání pravděpodobností... :2x2:
vikijous
Člen fóra
 
Příspěvky: 63
Registrován: čtv říj 13, 2005 19:38:13

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod b1 » pát srp 11, 2006 19:13:06

vikijous píše:Jó, to vypadá dobře :potlesk: . Jelikož, ale dělám spíš opačně - jízdní řád do Bahnu - a hlavně železnici, tak mě JŘ z LOG-bodu ani nenapadl.
Jo, ten muj program se spis hodi pro MHD. Treba kdyz mam jednu linku a potrebuju udelat treba proklad s jinou linkou nebo navaznosti v nejake zastavce uprostred trasy, tak tohle vlastne vypise skutecne casy odjezdu.

A k tem pripominkam
ad 4) Souhlasim. Nebude problem to zaridit, aby to bralo i souradnice.
ad 3) Taky nebude problem. Snad jen zjistit, co za zkratky to pise do tech cizojazycnych logu (i tech polskych, francouzskych)
ad 2) Presne nevim, co mas na mysli. Do toho jizdniho radu se berou v potaz jen odjezdy a odjezdy ze zastavky a takt. bodu (ODJ,ZODJ,TODJ), prijezdy ten program ignoruje.
ad 1) Jo to mne taky napadlo, ale zatim mne nenapada jak to vyresit.

A dalsi prace samozrejme bude probihat, tohle je teprve prvni verze.
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod vikijous » pát srp 11, 2006 18:35:33

T_m píše:No tak to nevypadá vůbec zle, jsem zvědav co NATO Vikijous

Jó, to vypadá dobře :potlesk: . Jelikož, ale dělám spíš opačně - jízdní řád do Bahnu - a hlavně železnici, tak mě JŘ z LOG-bodu ani nenapadl. :cry: Ale mám jíný nápad :idea: , využití logbodů "on-line". A bez internetu.

No ale mám několik připomínek.
1) zaznamenává to i průjezdy Log-body, takže v JŘ může být i zátahující souprava, které v zastávce nestaví.
2) zbytečné ostraňování příjezdu (práce navíc) - řeší se to stejně jako bod 1.
3) pokud jsou vyřešeny body 1. a 2. nastává problém, že nelze použít logy německých (polských, fransouzských,...) přátel, protože jejich logy holt nepoužívají "PŘÍJ", "ODJ",... :(
4) pro 2 směry lze použít jedem název log-bodu, ale musí se brát v úvahu [x,y]. jednodušší je ale fakt použít různé názvy.

Tak doufám, že sem autora moc nesepsul, ale vybudil do další práce. :wink:
vikijous
Člen fóra
 
Příspěvky: 63
Registrován: čtv říj 13, 2005 19:38:13

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod T_m » pát srp 11, 2006 17:24:08

b1 píše:Mam tu takovy program, ktery by se mozna nekomu z vas mohl hodit. Slouzi k vytvareni jizdnich radu z prujezdu log body...
No tak to nevypadá vůbec zle, jsem zvědav co NATO Vikijous
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod b1 » pát srp 11, 2006 16:25:45

Mam tu takovy program, ktery by se mozna nekomu z vas mohl hodit. Slouzi k vytvareni jizdnich radu z prujezdu log body. Proste umistite na zastavky log body, nechate od pulnoci do pulnoci bezet Bahn, a pak nahrajete obsah souboru bahn_XX.log na http://bus.xf.cz/bahn/input.php a ten program ta data zpracuje a vytvori z nich jizdni rad (je to v PHP, takze lze spoustet jen z toho webu)
Podrobnejsi navod je na http://bus.xf.cz/bahn/navod.php

ukazka jak takovy jizdni rad vypada
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod Fucza » ned črc 30, 2006 18:00:32

Martin Pavel píše:
rumcajs píše:Ty nešprechach dojč? :)

Ale šprechuju, jenom si nejsem tak úplně jistý u některých výrazů.

Fucza píše:Nemáte někdo odkaz na síť, kde by byla pěkně vyvedená jednokolejka s oboustraným autoblokem? Jen pro 3.83. Díky

Mám: Lokálky. Je to sice pro 381, ale tam je signalizace úplně stejná jako v 383. A oboustranných autobloků je tam až dost. Počkej si chvíli, než dokončím vlaky ze 120 na Masně v Praze a pak to dám na net aktualizované.


Fajne. Už se těším.
Uživatelský avatar
Fucza
Inventář fóra
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon led 02, 2006 11:33:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Přesun příspěvků

Příspěvekod T_m » úte črc 25, 2006 15:28:12

:arrow: Příspěvky týkající se nových funkcí programu jsem přesunul do BAHNu 4.0
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Všeobecná diskuse o BAHNu

Příspěvekod Martin Pavel » úte črc 25, 2006 10:24:46

rumcajs píše:Ty nešprechach dojč? :)

Ale šprechuju, jenom si nejsem tak úplně jistý u některých výrazů.

Fucza píše:Nemáte někdo odkaz na síť, kde by byla pěkně vyvedená jednokolejka s oboustraným autoblokem? Jen pro 3.83. Díky

Mám: Lokálky. Je to sice pro 381, ale tam je signalizace úplně stejná jako v 383. A oboustranných autobloků je tam až dost. Počkej si chvíli, než dokončím vlaky ze 120 na Masně v Praze a pak to dám na net aktualizované.
Mám vlaky stále rád, ale ČD se snaží ze všech sil, abych je rád neměl.
Martin Pavel
Člen fóra
 
Příspěvky: 26
Registrován: pát pro 23, 2005 16:31:40
Bydliště: Dobřeň

Re: Jak udělám z

Příspěvekod rumcajs » úte črc 25, 2006 07:11:41

Hele, bejto... :lol:
Zkust napsat co konkretně z čeho konkretně chceš co konkretně vytvořit. Program NFZ mi absolutně nic něpravi :(
NFZ je pouze formát uživatelských dat a simulátor myslíš co? Program BAHN?
Rádi pomůžem, ale zme z teho voloakysi zmetění :lol:

dispečer píše:Jak udělám z toho programu nfz normální vozidlo aby mohlo bejt v simulátoru ?????
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

PředchozíDalší

Zpět na BAHN

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron