BAHN 3.85

Vše co se týká simulačního programu BAHN

Moderátoři: malý fotograf, vikijous

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod rumcajs » pon lis 10, 2008 16:32:48

Tak teď by to chtělo nějaký editor ...
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod rumcajs » pon lis 10, 2008 15:55:44

Zrovna sem chtěl napsat, že se mi u návěstidel nedaří udět návěstní znak na políčko vedle. A proč tak složitě? Dám dvě návěstidla za sebe, jedno dopravní a druhé s doplňujícím znakem "bílá" nebo-li doplněk pro dopravní návěstidlo s posunem jen pro posun :wink:
No uvidíme eli to pude v te BETA3
T_m píše:Takže máme další, již třetí betaverzi.
Co je nového? Jen "maličkost" uživatelská návěstidla ... :P
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » pon lis 10, 2008 02:20:09

Takže máme další, již třetí betaverzi.
Co je nového? Jen "maličkost" uživatelská návěstidla ... :P
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Ncch » pát lis 07, 2008 14:35:22

Čeština nejde stáhnout, prosím opravte link :cry:
Ncch
Člen fóra
 
Příspěvky: 17
Registrován: pát zář 26, 2008 09:20:42

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » stř lis 05, 2008 09:38:57

rumcajs píše:Sem se teď všim, nějak tam zmizely ty silniční semafory? Nebo se pletu a jsou jen u silničních "drah"?
Tak, tak. Všiml sis správně. A logicky zůstaly třeba mechaniky u polních cest, co by zrušená dráha ...
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod rumcajs » stř lis 05, 2008 09:24:43

Sem se teď všim, nějak tam zmizely ty silniční semafory? Nebo se pletu a jsou jen u silničních "drah"?
T_m píše:Je to už dva dny, dokonce česky, ale nic zásadního tam není, nejspíš došlo k opravám chyb. Všiml jsem si dvou novinek: nové ICE a potom, že zvukovou značku "pískáček" je možno omezit jen na některé linky.
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » pon lis 03, 2008 22:26:36

rumcajs píše:Tak sem dneskaj všim, BAHN 3.85b2
Nově sem tu našel anorát nový druh návěstidla a upravené nějaké průmyslové stavby. Ví někdo víc?
Je to už dva dny, dokonce česky, ale nic zásadního tam není, nejspíš došlo k opravám chyb. Všiml jsem si dvou novinek: nové ICE a potom, že zvukovou značku "pískáček" je možno omezit jen na některé linky.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod rumcajs » pon lis 03, 2008 21:20:05

Tak sem dneskaj všim, BAHN 3.85b2
Nově sem tu našel anorát nový druh návěstidla a upravené nějaké průmyslové stavby. Ví někdo víc?
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod PjP » pát říj 24, 2008 17:17:32

To me sice napadlo, lec nevyzkouseno. ale stejne, neslo by s tim neco udelat ? ;-)
Ostatne neslo by tam do toho editoru dat aspon nejake zakladnu geometricke prvky pro kresleni ? Jako treba cara, obdelnik, kosodelnik, kruznice ?
Pavel
PjP
Člen fóra
 
Příspěvky: 28
Registrován: pát dub 21, 2006 12:08:25
Bydliště: Vsade a nikde

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod rumcajs » pát říj 24, 2008 12:11:05

Dají :lol:
PjP píše:Blby dotaz - daj se nejak u tech navestidel menit barvy, co maj svitit ? Nebo polohy "tykadel" u mechanik ? Nejak to tam v tom editoru proste tak nejak nechapu/nevidim ... :-(
Pavel

Edituješ vždy návěstidlo i s aktuálně zobrazeným návěstním znakem, takže jen změň stav návěstidla do požadovaného a .... :wink:
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod PjP » stř říj 22, 2008 20:42:15

Blby dotaz - daj se nejak u tech navestidel menit barvy, co maj svitit ? Nebo polohy "tykadel" u mechanik ? Nejak to tam v tom editoru proste tak nejak nechapu/nevidim ... :-(
Pavel
PjP
Člen fóra
 
Příspěvky: 28
Registrován: pát dub 21, 2006 12:08:25
Bydliště: Vsade a nikde

BAHN 3.85 beta 1

Příspěvekod T_m » ned říj 19, 2008 22:33:47

tak tu máme novou betaverzi
:arrow: německy
:arrow: anglicky

čeština zatím není
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod laminatka » sob zář 27, 2008 19:02:17

Ad zoom4: až uvidíte monitory, tak trochu väčšie, pochopíte, že to význam má.
Slovami kamaráta: "Wow, do toho teminálu sa mi zmestí 640 znakov na riadok!" (inu unixák...)
laminatka
Člen fóra
 
Příspěvky: 65
Registrován: úte lis 15, 2005 14:13:54
Bydliště: Palárikovo / Brno

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod rumcajs » pon zář 22, 2008 16:04:56

b1 píše:Pojem beta-verze ti nic nerika? :wink:
Ad diskuse: Jeste, ze to netestuju :D

Někde sem o tom cosik slyšel ... :jazyk:
Však enom říkám, co bych vylepšil, předělal atd ...
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod b1 » pon zář 22, 2008 15:51:37

rumcajs píše:Spíš sem se na to díval, ty návěstidla dou editovat enom jako ZOOM2, a to ještě pouze ve směru vrch-dole a ještě k tomu jen u vlakových ceste v cestě ... Když už, tak by to mohlo jít editovat vždy ;-)
Pojem beta-verze ti nic nerika? :wink:

Ad diskuse: Jeste, ze to netestuju :D

Ad zoom4: I na velkem rozliseni, kdyz si date zoom4, tak vidite oblast tak 10x5 poli (odhadem), to je cca 150x75 metru.
Jak se nekde psalo, bahn je delany "na provoz", ne "na krasu", takze mne v meritku zoom4 takhle male okno opravdu k nicemu neni, nevyuziju to, takze i grafika v zoom4 mi prijde zbytecna (navic treba v mem archivu vozidel by vytvareni zoom4 byla silene narocna prace, dokonce uvazuju, ze nova vozidla (barvy) nebudu delat ani v zoom2). Pro mne je dulezitejsi videt, jak se napriklad tramvaje ve smyckach predjizdeji a sjizdeji ve velkych uzlech (coz jeste v zoom2 jde docela dobre sledovat pri otevrenem 1 oknu), nez do detailu propracovane vozy, ktere by se do okna vesly tak asi jen 2.
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod rumcajs » pon zář 22, 2008 13:32:57

Ještě by se mohlo dodělat:
Návěstidlo závislé na typu vlaku, například by seřazovací návěstidla platila jen pro zvláštní vlaky
Body rozpojení:
DTTO + možnost změny typu vlaku

Jinak ten integrovaný editor musím hodnotit dosti nízko. Snad to je jen beta ...
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod srbak » ned zář 21, 2008 00:42:43

Fucza píše:
srbak píše:Mohl bych se jen optat, zdali má někdo tu trolej? stále jí nemůžu najít a dělat se mi s ní nechce, díky :oops:


Je tam v grafárně. Stačí projet to, co si stáhnul to demo město s betou a je to tam. Jen nevím jak přesně se ten adresář jmenuje. Je už jich tam teď docela dost, jak psal Tm.

Díky, už stavím
Uživatelský avatar
srbak
Člen fóra
 
Příspěvky: 34
Registrován: úte zář 16, 2008 21:15:42
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Fucza » sob zář 20, 2008 21:11:31

srbak píše:Mohl bych se jen optat, zdali má někdo tu trolej? stále jí nemůžu najít a dělat se mi s ní nechce, díky :oops:


Je tam v grafárně. Stačí projet to, co si stáhnul to demo město s betou a je to tam. Jen nevím jak přesně se ten adresář jmenuje. Je už jich tam teď docela dost, jak psal Tm.
Uživatelský avatar
Fucza
Inventář fóra
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon led 02, 2006 11:33:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod srbak » sob zář 20, 2008 17:57:52

Mohl bych se jen optat, zdali má někdo tu trolej? stále jí nemůžu najít a dělat se mi s ní nechce, díky :oops:
Uživatelský avatar
srbak
Člen fóra
 
Příspěvky: 34
Registrován: úte zář 16, 2008 21:15:42
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » čtv zář 18, 2008 09:33:58

Fucza píše: Ještě jsem zapoměl zkusit, jestli se ta editace přenese i do jiných souborů
Ono je to totiž tak: editací návěstidel si přepisujete původní originální návěstidla Bahnu, takže pak se vaše nová návěstidla automaticky otevřou u všech sítí, které si otevřete ve vašem programu. Ale žádný strach, o původní návěstidla nepřijdete. Ty zůstanou v programu pořád, jen mají prioritu ta nově vytvořená.
Kde se tyto nové symboly najdou? Ve složce programu jsou nyní nové podsložky zoom1-4 a ještě každý zoom má jednu složku "normální" a pak jednu f a jednu g. Složka zoomXf je pro symboly jízdní dráhy, složka zoomXg je pro grafiku.
Z toho plyne, že si vaše výtvory můžete zazálohovat, smazat, dám třeba sem ke stažení nebo poslat JB s tím, že to má správně vypadat takhle ...
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod rumcajs » čtv zář 18, 2008 09:30:49

Co já si všim, tak tím editování změníš vzhled prvků pouze ve svém PC. Pokud edituješ ZOOM1, tak se ty nové grafiky promítnou i do panelu nabídky prvků...
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Fucza » čtv zář 18, 2008 08:39:10

Akorát sem nějak nepochopil, jak potom zajisti, aby se ty přepsané návěstidla daly poslat i s mapou.

To bude asi problém. Navíc, když ta editovaná ( změněná podle svého) návěstidla nahoře budou vypadat jako původní, tak v tom stejně bude mít stavitel chaos. Ještě jsem zapoměl zkusit, jestli se ta editace přenese i do jiných souborů
Uživatelský avatar
Fucza
Inventář fóra
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon led 02, 2006 11:33:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Fucza » čtv zář 18, 2008 08:34:18

Fantomas píše:Mě tam chybí nápověda.Néé že bych jí potřeboval,ale může se hodit :D .Vy jí tam máte?


V betách snad nápověda ani nikdy nebyla (spíše nebyla překládána)
Uživatelský avatar
Fucza
Inventář fóra
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon led 02, 2006 11:33:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » úte zář 16, 2008 18:26:19

Fantomas píše:Mě tam chybí nápověda.Néé že bych jí potřeboval,ale může se hodit :D .Vy jí tam máte?
Nemáme, opravdu není ... V podstatě si ji tady teď tvoříme sami :wink:
Rumcajs píše:Bych se jen zeútal, nejspíš T_M: dostanou se tyhle poznatky k autorovi?
Zcel určitě ano. Jednat to tady taky mlčky monitoruje, jednak se určitě někdo najde, kdo to souhrnně přeloží a autorovi napíše.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Zemi » úte zář 16, 2008 17:25:33

Mě tam chybí nápověda.Néé že bych jí potřeboval,ale může se hodit :D .Vy jí tam máte?
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod rumcajs » úte zář 16, 2008 16:14:53

Další kiks:
Když otevřete nějakou mapu z exploreru - OK, ale když ji otevřete přímo z Bahnu pomocí F3 - chyba: poškození GZG souboru...

Bych se jen zeútal, nejspíš T_M: dostanou se tyhle poznatky k autorovi?
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod rumcajs » úte zář 16, 2008 13:44:12

Já bych přihodil ještě něco, docela mě otravuje vše malovat od nuly (např návěstidla). Ono je hezké tlačítko "Kopírovat", ale pořád je zablokované...
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » úte zář 16, 2008 11:06:06

Zjistil jsem další nedotaženou věc u editace objektů.
Musíte mít v Zobrazení > Nastavení zobrazení nastavené jakou grafiku maximálně zobrazit.
Když máte zatrženo zoom1 kreslíte zoom1 (a analogicky vyšší, ikdyž kostrbaté, avšak také následně editovatelné)
Když máte nastaven zoom2 kreslíte do zomu2 (a analogicky vyšší, ikdyž kostrbaté, avšak také následně editovatelné) ale zoom1 zůstane původní!
Když máte nastaven zoom4 kreslíte jen do zomu4 a zoom1 a zoom2 zůstane původní!
Přílohy
Schránka 01.jpg
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod rumcajs » úte zář 16, 2008 10:53:33

Fucza píše:Nepochopil jsi co? Jak to přepnout? Když si rozklikneš jakékoliv návěstidlo na primární jízdní dráze (na kolejích v asfaltu) v pravém horním rohu je přepínač se 4 možnostmi (teď tu Bahn nemám, jsem v robotě) - tam to přepni, kde se část návěstidla objeví. Taky je někdy nutné sjet posuvníkem dolů, jde to blbě, ale jde.

Tož to se přiznám sem nezkušal. ;-) Ono rozkliknut návěstidlo je dost obecný pojem. Jinak to umístění zanku v editoru chápu, když si dáš bežný editor uživateslkých znaků, tak máš taky rozměr nahoru a dolů. Tohle ti zobrazuje rovnou a to i do stran ...
Já mám eště týden marodku, možná něco vyplodím. Akorát sem nějak nepochopil, jak potom zajisti, aby se ty přepsané návěstidla daly poslat i s mapou. Zatím sem se na to nedíval ...
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Fucza » úte zář 16, 2008 07:14:15

rumcajs píše:
Fucza píše:ty pohledy, dole u kolejí a nahoře je někdy třeba přepnout v pravém horním rohu (4 možnosti)
Zde je důkaz:

Teď sem tě trošku nepochopil...


Nepochopil jsi co? Jak to přepnout? Když si rozklikneš jakékoliv návěstidlo na primární jízdní dráze (na kolejích v asfaltu) v pravém horním rohu je přepínač se 4 možnostmi (teď tu Bahn nemám, jsem v robotě) - tam to přepni, kde se část návěstidla objeví. Taky je někdy nutné sjet posuvníkem dolů, jde to blbě, ale jde.
Uživatelský avatar
Fucza
Inventář fóra
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon led 02, 2006 11:33:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

PředchozíDalší

Zpět na BAHN

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron