BAHN 3.85

Vše co se týká simulačního programu BAHN

Moderátoři: malý fotograf, vikijous

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod michal90 » stř pro 03, 2008 15:40:47

Fantomas píše:Aha,tak to sem se přehlídnul :oops: .A přílohu přilož znova taky mi to blbne,že když tam dám přílohu zobrazí se jenom text a pak musim dát upravit a přílohu tam dát znova :cry: ,nevim co s tim je.


mam uplně ten samy problem, někdo by s tim měl něco zrobit....
michal90
Inventář fóra
 
Příspěvky: 245
Registrován: úte pro 18, 2007 15:07:50
Bydliště: Ostrava, Československo

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Zemi » stř pro 03, 2008 14:22:47

Aha,tak to sem se přehlídnul :oops: .A přílohu přilož znova taky mi to blbne,že když tam dám přílohu zobrazí se jenom text a pak musim dát upravit a přílohu tam dát znova :cry: ,nevim co s tim je.
Přílohy
Chyba.PNG
To je ta chyba
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod rumcajs » stř pro 03, 2008 13:50:56

Jenže fantome, ta grafika je gz1 a návěstidla to žere uz1...
Ale abyste neřekli:
rozbalit do zoom1f a spustit Bahn. Nemám úplně vše, je to enom take pokusne. Přikládám i onu zmiňovanou síť, abyste viděli asi jak to je myšleno.
Kritiku si strčte víte kam, návrhy a nápady uvítám :wink: :lol:
Fantomas píše:No ale vždyť to jde udělat.Otevřeš si složku zoom1g/f přejmenuješ ty tvoje vytvořené (přepisovatelné) soubory no a pak dáš v Bahnu.Uživatelské symboly -> Signalizace -> a nahradíš třeba za nulu a je to.Originál se vrátí zpátky,protože jsi ten soubor přejmenoval a načte se jako uživatelská místo nuly.Tak,co? :)
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Zemi » pon pro 01, 2008 14:44:33

No ale vždyť to jde udělat.Otevřeš si složku zoom1g/f přejmenuješ ty tvoje vytvořené (přepisovatelné) soubory no a pak dáš v Bahnu.Uživatelské symboly -> Signalizace -> a nahradíš třeba za nulu a je to.Originál se vrátí zpátky,protože jsi ten soubor přejmenoval a načte se jako uživatelská místo nuly.Tak,co? :)
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod rumcajs » ned lis 30, 2008 19:51:51

Nevim nevim, nejsou to uživatelská,a le jen přemalované originály... Eště to zvážím!
Fantomas píše:Rumcajs mohl bys dát beta verzi návěstidel,prosím. :) (Když už jsou ty uživatelské)
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Zemi » ned lis 30, 2008 14:56:24

Rumcajs mohl bys dát beta verzi návěstidel,prosím. :) (Když už jsou ty uživatelské)
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Zemi » ned lis 30, 2008 14:11:01

Tak jsem narazil na novinku (nejsem si jistý jestli to už nebylo v betaverzích moc sem je neštudoval),ale je tam 20 uživatelských návěstidel a jedno nové návěstidlo viz obrázek.Bohužel zastávky ještě uživatelské nejsou :cry: .No doufám,že v přístí verzi už budou.A ještě nakonec:Nevim proč autor vydal ostrou verzi na začátku prosince a nenechal si to jako dáreček k Vánocům,no uvidíme co nám nadělí. :D
Přílohy
Navestidla.PNG
(1.02 KiB) 119 krát
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » sob lis 29, 2008 22:41:10

Zcela naprosto neuvěřitelné ...
Dnes vyšla 1, ostrá verze ...
http://www.jbss.de/exe/b385r1de.exe
http://www.jbss.de/exe/b385r1en.exe
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Vzdálenost

Příspěvekod Fučida » stř lis 26, 2008 16:52:10

Nestalo se někomu z vás, že Bahn 3.85 měří vzdálenost jinak něž 3.84?

Ve fiktivní železniční síti stavím autoblok, část jsem měl rozměřenou v 3.84 a nejdnou mi vychází, že jeden úsek má být asi o 250 metrů kratší (na trase cca 10 km).
Měřítko mám neměnné 50 dílků/km a měřím prostě sledováním vlaku.
Fučida
Člen fóra
 
Příspěvky: 16
Registrován: úte črc 11, 2006 13:57:38

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod rumcajs » čtv lis 20, 2008 21:20:59

Vypada, dnes sem jel až do ČeVel a trošku sem okukoval "semafory". Ty stožáry by měly být šedé :x Až bude možno mít prvek návěstidla, kdy mohu umístit barvičku i vedla pozice návěstidla, bude dokonce návěstidlo i s posunem (červená + bílá), ale zatím se mi to nedaří ....
T_m píše:Teda Rumcajzu, to vůbec nevypadá špatně :potlesk: :chlast:
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » stř lis 19, 2008 20:23:52

Teda Rumcajzu, to vůbec nevypadá špatně :potlesk: :chlast:
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Zemi » stř lis 19, 2008 19:09:05

Bravo!!!Až bude zoom2,hned se pochlub :D
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod rumcajs » stř lis 19, 2008 18:34:45

Malá ochutnávka CZ návěstidel v ZOOM1. Nejsou to ještě ty uživateslká, jen sem přepsal originál návěstidla....
Obrázek
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod b1 » pon lis 17, 2008 11:49:44

Proste jsem to myslel tak, ze dole nebudes mit jih, ale treba jiho-jihovychod
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Ncch » pon lis 17, 2008 10:50:57

b1 píše:
Ncch píše:A ještě mi nevyhovuje ta věc, že se nedá natočit mřížka, spousta map má mřížku podle zeměpisných délek a ty nejsou nutně rovnoběžné s listy mapy :roll:
Tot vše, snad to není spam :pila:
No tak holt budes mit sit otocenou. Nekdy je to i lepsi :)

No já nějak neumim stavět s tou natočenou mřížkou (to mám otáčet mapu?), měl jsem konkrétně na mysl Prahu 1:10000 od Geodézie , ale tak raději stavim podle 1:20000 od Žaketu, ten má krásné rovné čtverečky :D
Ncch
Člen fóra
 
Příspěvky: 17
Registrován: pát zář 26, 2008 09:20:42

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod b1 » ned lis 16, 2008 15:37:33

Ncch píše:A ještě mi nevyhovuje ta věc, že se nedá natočit mřížka, spousta map má mřížku podle zeměpisných délek a ty nejsou nutně rovnoběžné s listy mapy :roll:
Tot vše, snad to není spam :pila:
No tak holt budes mit sit otocenou. Nekdy je to i lepsi :)
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Ncch » ned lis 16, 2008 12:55:05

A ještě mi nevyhovuje ta věc, že se nedá natočit mřížka, spousta map má mřížku podle zeměpisných délek a ty nejsou nutně rovnoběžné s listy mapy :roll:
Tot vše, snad to není spam :pila:
Ncch
Člen fóra
 
Příspěvky: 17
Registrován: pát zář 26, 2008 09:20:42

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Ncch » sob lis 15, 2008 12:00:53

Maličkej návrh, kterej by sem určitě šel přidat: Když by se do rozjezdové výhybky dala do obou/tří směrů stejná linka, tak by ta linka brala výhybkou jako náhodnou, určítě by to pomohlo při simulaci automobilového provozu, at nám ty městečka trochu ožijí :D
Ncch
Člen fóra
 
Příspěvky: 17
Registrován: pát zář 26, 2008 09:20:42

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Ncch » pát lis 14, 2008 18:41:16

rumcajs píše:Čeština do beta 3!!!
http://www.jbss.de/beta/b385b3cz.zip

Dík :wink:
Ncch
Člen fóra
 
Příspěvky: 17
Registrován: pát zář 26, 2008 09:20:42

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » čtv lis 13, 2008 22:39:09

Tak mě napadla taková blbůstka, k čemu se se například dala využít uživatelská signalizace. Ono totiž nikde není psáno, že se musí jednat o semafor. takže to mohou být třeba vrata, sklápěcí mosty a podobné vymoženosti.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » stř lis 12, 2008 17:14:22

Nepřišli jste náhodou na to, jak se vytvoří nový soubor s návěstidly? A totéž jak se vytvoří zcela nový soubor se symboly krajiny?
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod rumcajs » stř lis 12, 2008 13:06:57

Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod rumcajs » stř lis 12, 2008 13:05:56

T_m píše:
rumcajs píše:Mi se zobrazuje jako aktivní poze vložit, kopírovat je imrvere neaktivní, nebo dělám něco špatně já? :cry:
Nejspíš děláš. Nejdřív je potřeba kopírovanou oblast vybrat - za držení shitu jednou myší jeden roh, duhou myší druhý roh a pak se tlačítko kopírovat zaktivní

No kurňa fakt že jooooo! :lol:
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » stř lis 12, 2008 12:08:00

rumcajs píše:Mi se zobrazuje jako aktivní poze vložit, kopírovat je imrvere neaktivní, nebo dělám něco špatně já? :cry:
Nejspíš děláš. Nejdřív je potřeba kopírovanou oblast vybrat - za držení shitu jednou myší jeden roh, duhou myší druhý roh a pak se tlačítko kopírovat zaktivní
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod rumcajs » stř lis 12, 2008 10:56:41

T_m píše:Mě tlačíkta na kopírování fungují jen když přenáším data uvnitř programu ze symbolu do symbolu. Z jiného programu do Bahnu ne. Nebo dělám něco špatně?

Mi se zobrazuje jako aktivní poze vložit, kopírovat je imrvere neaktivní, nebo dělám něco špatně já? :cry:
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » úte lis 11, 2008 13:48:46

Fucza píše:No já bych ještě zaprudil, aby se dal jednomu vozu přiřadit infotext, který by zůstal u toho vozu vložený i přes různé změny linek a přebírání parametrů. Přitom by se řeklo, taková blbost. Ještě je možná šance to tam protlačit. A fakt nechci dávat jednotlivé typy lokomotiv jako zkopírovanou uživatelskou grafiku.
Pokud ti jde opravdu o simulaci konkrétních vozů v provozu, tak si myslím, že to je opravdu jediná šance, jak to udělat a mít jejich přesnou evidenci. Ono to pak i naprosto věrně představuje realitu, dle vlastní volby si můžeš každý vůz i opatřit svojí patinou, orámováním nárazníků a pod. 8)


rumcajs píše:
T_m píše:Tak s tím souhlasím a velmi mocně. Sice autor tvrdí, že si máme vystačit s interním editorem, ale mám poněkud jiný názor. Nebo kdyby se dalo alespoň do interního editoru něco zkopírovat z nějakého přívětivějšího programu.

S věstavěným bych se i nějak vystačil, ale:
1, neudělám v něm ty uživatelská návěstidla
2, když edituju návěstidlo, neudělám grafiku vedle daného prvku (viz jak sem psal dvě návěstidla za sebou, jedno jen pro posunující linky, druhé pro běžné vlaky graficky sloučené do jednoho návěstidla)
3, kopírovat - vložit (když už tam ty tlačítka sou)
4, lepši pohyb v editoru, než se člověk dokliká, to je za trest
--------------------------------------------------------------------
Ale jinak chválím pokrok!

Mě tlačíkta na kopírování fungují jen když přenáším data uvnitř programu ze symbolu do symbolu. Z jiného programu do Bahnu ne. Nebo dělám něco špatně?
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod b1 » úte lis 11, 2008 10:25:29

Fucza píše:No já bych ještě zaprudil, aby se dal jednomu vozu přiřadit infotext, který by zůstal u toho vozu vložený i přes různé změny linek a přebírání parametrů. Přitom by se řeklo, taková blbost. Ještě je možná šance to tam protlačit. A fakt nechci dávat jednotlivé typy lokomotiv jako zkopírovanou uživatelskou grafiku.
Nemyslis jednotlive exemplare lokomotivy daneho typu? Protoze jinak moc nechapu, co vlastne chces.
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod rumcajs » úte lis 11, 2008 09:04:44

T_m píše:Tak s tím souhlasím a velmi mocně. Sice autor tvrdí, že si máme vystačit s interním editorem, ale mám poněkud jiný názor. Nebo kdyby se dalo alespoň do interního editoru něco zkopírovat z nějakého přívětivějšího programu.

S věstavěným bych se i nějak vystačil, ale:
1, neudělám v něm ty uživatelská návěstidla
2, když edituju návěstidlo, neudělám grafiku vedle daného prvku (viz jak sem psal dvě návěstidla za sebou, jedno jen pro posunující linky, druhé pro běžné vlaky graficky sloučené do jednoho návěstidla)
3, kopírovat - vložit (když už tam ty tlačítka sou)
4, lepši pohyb v editoru, než se člověk dokliká, to je za trest
--------------------------------------------------------------------
Ale jinak chválím pokrok!
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Fucza » pon lis 10, 2008 18:13:35

No já bych ještě zaprudil, aby se dal jednomu vozu přiřadit infotext, který by zůstal u toho vozu vložený i přes různé změny linek a přebírání parametrů. Přitom by se řeklo, taková blbost. Ještě je možná šance to tam protlačit. A fakt nechci dávat jednotlivé typy lokomotiv jako zkopírovanou uživatelskou grafiku.
Uživatelský avatar
Fucza
Inventář fóra
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon led 02, 2006 11:33:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » pon lis 10, 2008 16:59:59

rumcajs píše:Tak teď by to chtělo nějaký editor ...
Tak s tím souhlasím a velmi mocně. Sice autor tvrdí, že si máme vystačit s interním editorem, ale mám poněkud jiný názor. Nebo kdyby se dalo alespoň do interního editoru něco zkopírovat z nějakého přívětivějšího programu.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

PředchozíDalší

Zpět na BAHN

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron