BAHN 3.85

Vše co se týká simulačního programu BAHN

Moderátoři: malý fotograf, vikijous

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod srbak » čtv bře 19, 2009 21:45:16

Mel bych jednu pripominku, mam problem, ze kdyz na me 3.85b2 mi fungovala uzivatelska grafika, kde v nazvech byli tecky, u r1 se sice vozidla nacetly, ale bez zoom2, takze jsem musel vsechny nazvy s teckou zmenit. Nevite proc? nastaveni jsme meli totozne, akora ta verze.
Uživatelský avatar
srbak
Člen fóra
 
Příspěvky: 34
Registrován: úte zář 16, 2008 21:15:42
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod rumcajs » sob úno 21, 2009 21:25:48

To čekání mě deprimuje a deprimuje tím víc, čí častěji vídávám hlášení o brzkém konci zkušební doby ... :(
Prostudoval jsem nyní detajlně uživatelskou grafiku návěstidel a zjistil toto: Návěstidla ve směru vlevo-vpravo nemohou mít grafický prvek mimo svislou osu 0, tedy střed - pro mě je to teda dosthendykep, neboť už už jsem se viděl, jak mám návěstidlo (složené ze dvou), kde se návěstí stůj - volno - výstraha - posun. U návěstidel ve směru nahoru-dolů je to ale ještě horší, jde udělat pouze prvek v bodě 0, nikoliv výš jak bych očekával pro "vysoká" návěstidla. Pan Bochmman by toto mohl změnit :wink: Byl bych mu vděčen...
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Zemi » stř úno 18, 2009 14:13:10

Musíš čekat.Mě se ozvali někdy po 10 dnech :wink:
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod rumcajs » stř úno 18, 2009 11:19:49

Tak sem poslal prachy, poslal majl a nepřišla ani odpověď... Tak teď nevím.
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Zemi » stř úno 11, 2009 14:44:10

rumcajs píše:Hele, chachaři, jak to je s registrací 3.85? Už mi to řve, že zkušební doba za chvilu v čudu bude a já taky... :2x2:

Jo jo,na mě už to taky hlásá.A registrace,jestli máš na 3.84 tak upgrade z předchozích..... (Asi o dvě stovky levnější),jinak za plno.Jestli se pletu,neboj te se mě opravit :D
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod rumcajs » stř úno 11, 2009 13:05:04

Hele, chachaři, jak to je s registrací 3.85? Už mi to řve, že zkušební doba za chvilu v čudu bude a já taky... :2x2:
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Ncch » sob led 17, 2009 16:09:23

Fucza píše:
Ncch píše:Nejde pls nějak stavět signalizace "po staru" ? V bahnu 3.80 se to stavělo mnohem snýz, když se jen deaktivovala signalizace a naházely přepínače na trat :?


Já než jsem prokoukl, jak ty nové signalizace dělat, jsem si udělal cvičně pár situací ve starší verzi, pak to otevřel v nové a mrknul jak to tam vlastně funguje a od té doby nemám s tou novou problémy, čímž nechci říct, že zvládám všechny vymoženosti, které poskytuje (podmínky a tak), ale to, co šlo ve staré se dělá v klidu.

Já celkem prokouknul , ale nic to nemění na tom, že to je POMALÉ :x
Jinak nevíte kam se zadávají ty podmínky a takové věci? Někdy by se mi to hodilo :roll:
Ncch
Člen fóra
 
Příspěvky: 17
Registrován: pát zář 26, 2008 09:20:42

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Fucza » sob led 17, 2009 12:59:30

Ncch píše:Nejde pls nějak stavět signalizace "po staru" ? V bahnu 3.80 se to stavělo mnohem snýz, když se jen deaktivovala signalizace a naházely přepínače na trat :?


Já než jsem prokoukl, jak ty nové signalizace dělat, jsem si udělal cvičně pár situací ve starší verzi, pak to otevřel v nové a mrknul jak to tam vlastně funguje a od té doby nemám s tou novou problémy, čímž nechci říct, že zvládám všechny vymoženosti, které poskytuje (podmínky a tak), ale to, co šlo ve staré se dělá v klidu.
Uživatelský avatar
Fucza
Inventář fóra
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon led 02, 2006 11:33:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Dispecer » pát led 16, 2009 17:49:19

Fantomas píše:Aha :( .Myslel jsem,že sis udělal svoji síť,no nevadí,doufám že ale nějakou uděláš :lol: ,nebo nejlíp:Nechceš se přidat do týmový práce?

Robím viacero sietí... :) ...ale ešte na 3.84... :wink:
Pridať sa nechcem, lebo si myslím, že potom už by som iba BAHNil a BAHNil a nič iné nerobil... :lol: ...a zas toľko voľného času nemám... :(
Uživatelský avatar
Dispecer
Člen fóra
 
Příspěvky: 89
Registrován: pát pro 01, 2006 23:15:15
Bydliště: Košice (Slovakia)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Zemi » pát led 16, 2009 16:48:02

Aha :( .Myslel jsem,že sis udělal svoji síť,no nevadí,doufám že ale nějakou uděláš :lol: ,nebo nejlíp:Nechceš se přidat do týmový práce?
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Dispecer » pát led 16, 2009 16:20:53

Fantomas píše::D .Co to je za síť?

demo_0.nt3, ktorá je v každej inštalácii BAHNu 3.85 medzi "príkladmi sietí"... :wink: Ja som si v nej len vymenil vozidlá (za to tá Anitra tam)... :wink:
Uživatelský avatar
Dispecer
Člen fóra
 
Příspěvky: 89
Registrován: pát pro 01, 2006 23:15:15
Bydliště: Košice (Slovakia)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Zemi » pát led 16, 2009 15:34:21

:D .Co to je za síť?
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Dispecer » čtv led 15, 2009 22:43:07

Jéj, svietiaci dom... :lol:
Přílohy
2009.01.15 22.41.jpg
Uživatelský avatar
Dispecer
Člen fóra
 
Příspěvky: 89
Registrován: pát pro 01, 2006 23:15:15
Bydliště: Košice (Slovakia)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Nechic » pon led 12, 2009 18:03:50

Ono by snad úplně stačila možnost deaktivace signalizace, kdy by veškerá návěstidla a kontakty automaticky přebíraly název té signalizace. Při aktivované signalizaci by však bylo k dispozici "nové" rozhraní, kde se dá pro jedno návěstidlo nastavit více signalizací :idea:
Nechic
Začátečník
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned bře 04, 2007 15:39:49
Bydliště: Liberec

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » ned led 11, 2009 13:34:57

Ncch píše:Nejde pls nějak stavět signalizace "po staru" ? V bahnu 3.80 se to stavělo mnohem snýz, když se jen deaktivovala signalizace a naházely přepínače na trat :?
Zatím nejde, ale je třeba působit na autora s tímto přáním, protože podobné nářky slýchám čím dál víc. Stačila by možnost přepínání mezi jednoduchým a rozšířeným rozhraním, jako je tomu u mnohých jiných programů ...
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Ncch » pát led 09, 2009 20:08:09

Nejde pls nějak stavět signalizace "po staru" ? V bahnu 3.80 se to stavělo mnohem snýz, když se jen deaktivovala signalizace a naházely přepínače na trat :?
Ncch
Člen fóra
 
Příspěvky: 17
Registrován: pát zář 26, 2008 09:20:42

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Bahník » úte led 06, 2009 18:45:58

Někde se tu diskutovalo o používáná prográmku "fzgc2" na vytváření archivních souborů uživatelských vozidel.
Tak všechny můžu potěšit, že jsem právě odeslal JB český překlad (tímto také děkuji polskému kolegovi za jeho aktivitu v tomto směru).

BAHNík
Bahník
Expert
 
Příspěvky: 34
Registrován: ned bře 04, 2007 19:27:16

český BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » pon led 05, 2009 23:12:01

Tak přátelé a vyšla konečně česká verze!
:arrow: http://www.jbss.de/exe/b385r1cz.exe
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Fucza » pon led 05, 2009 06:40:19

aby se daly zadávat signalizace postaru a podobné zjednodušující věcičky ...

:lol: A už je to tu. Já, než si nejdřív zvyknu, taky říkám, starej dobrej Bahn.
Uživatelský avatar
Fucza
Inventář fóra
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon led 02, 2006 11:33:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » sob led 03, 2009 16:50:14

rumcajs píše:Neznáte někdo pravidla pro kreslení uživatelských návěstidel? V editoru v Bahnu si nakreslím návěstidlo, ale vždy se mi zobrazí jen oblast v prvku až dva prvky nad, ale to je vše, vlevo, vpravo nic ...
Jo, tak to by mě taky zajímalo. Ono je vůbec poslední dobou v programu hodně utajených funkcí. Dokonce se přiznám, že bych uvítal release 2, kde by bylo hlavní změnou možnost se přepnout do původního rozhraní, třeba tak, aby se daly zadávat signalizace postaru a podobné zjednodušující věcičky ...
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod rumcajs » sob led 03, 2009 11:48:52

Neznáte někdo pravidla pro kreslení uživatelských návěstidel? V editoru v Bahnu si nakreslím návěstidlo, ale vždy se mi zobrazí jen oblast v prvku až dva prvky nad, ale to je vše, vlevo, vpravo nic ...
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Zemi » stř pro 31, 2008 08:10:03

To je super,protože trošku sem se nevyznal v signalizacích jinak už sem všechno znal nazpamět tak sem jel a ani nekoukal na ty anglický texty :)
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Bahník » úte pro 30, 2008 21:46:22

Zdravím,

konečně se mi podařilo uspořit trochu času a přeložit i verzi 3.85r1.
Dnes odeslána JB. Teď chvíli počkat, než z toho vytvoří instalaci.

Bahník
Bahník
Expert
 
Příspěvky: 34
Registrován: ned bře 04, 2007 19:27:16

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod b1 » pon pro 22, 2008 00:37:08

Co ti to hlasi?

Jo, ten soubor akorat neni uveden v seznamu, ale soubor i grafika tam jsou. Zkousel jsem to.
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » pon pro 22, 2008 00:23:24

b1 píše:T_m: Mam nemeckou verzi (3.85r1), takze preklad tlacitek bude priblizny:
Soubor > Uzivatelska grafika > Signaly
Kliknes na pozici souboru a das Prochazet. Objevi se pole na vyber souboru a do kolonky jmeno zadas pozadovane jmeno a das Pouzit a nasledne OK.
Melo by to fungovat
Tak přesně tohle jsem zkoušel, pak něco udělám a při dalším otevření mě to hlásí, že soubor není ... Takže ho to nevytvoří.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod b1 » ned pro 21, 2008 22:40:24

T_m: Mam nemeckou verzi (3.85r1), takze preklad tlacitek bude priblizny:
Soubor > Uzivatelska grafika > Signaly
Kliknes na pozici souboru a das Prochazet. Objevi se pole na vyber souboru a do kolonky jmeno zadas pozadovane jmeno a das Pouzit a nasledne OK.
Melo by to fungovat
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » pát pro 19, 2008 22:42:05

už jsem se na to ptal, ale zkusím to znova:
Jak vytvořím nový soubor s uživatelskými návěstidly nebo nový soubor s novou generací uživatelských symbolů?
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod b1 » stř pro 17, 2008 11:02:12

Tak jsem vyzkousel ta uzivatelska navestidla, ale nejak nemuzu prijit na to, jak se maluje zluta faze.

Jinak k dokonalosti uz tomu chybi jeste dalsi uzivatelske prvky - zastavky, nastupiste, omezeni rychlosti...
Dokazal bych si prestavit i to, ze by byl u drahy i nejaky "dummy" prvek, ktery by nemel zadnou funkci (nebo by se to dalo udelat u bodu zmeny parametru), ale mel by uzivatelskou grafiku - daly by se tak napriklad delat smerove navesti nad silnicemi nebo lavky nad trati
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod rumcajs » čtv pro 04, 2008 10:36:04

No prostě chybí jeden sloupec v některé SQL tabulce. Mít přístup k SQL, tak bych moh zjistit kde a co jak.... podle mě by stačilo omrknout, jaký sloupec to má být a vložit jej tam. Tak jak říkáš, hosting může mít na to vlilv, kdyžnebyly SQL tabulky řádně přetaženy...
T_m píše:Jo tak s tím mám problémy i já a hlavně nevím co s tím. Snažil jsem se to podle návadů opravit v databázi a nic :-( Vzniklo to jakýmisi úpravami na hostingu, takže sám ani nevím, co k tomu vedlo, ale myslím, že kromě otravné hlášky to jiné problémy nedělá. Přesto se všem za toto omlouvám a bude-li mít někdo nápad, co stím, rád si nechám poradit.
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » stř pro 03, 2008 16:11:23

michal90 píše:
Fantomas píše:Aha,tak to sem se přehlídnul :oops: .A přílohu přilož znova taky mi to blbne,že když tam dám přílohu zobrazí se jenom text a pak musim dát upravit a přílohu tam dát znova :cry: ,nevim co s tim je.
mam uplně ten samy problem, někdo by s tim měl něco zrobit....

Jo tak s tím mám problémy i já a hlavně nevím co s tím. Snažil jsem se to podle návadů opravit v databázi a nic :-( Vzniklo to jakýmisi úpravami na hostingu, takže sám ani nevím, co k tomu vedlo, ale myslím, že kromě otravné hlášky to jiné problémy nedělá. Přesto se všem za toto omlouvám a bude-li mít někdo nápad, co stím, rád si nechám poradit.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

PředchozíDalší

Zpět na BAHN

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník