BAHN 3.85

Vše co se týká simulačního programu BAHN

Moderátoři: malý fotograf, vikijous

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Zemi » ned úno 21, 2010 15:04:42

Bahn 3.85 Release 3 - Česká verze

http://jbss.de
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Zemi » pát úno 12, 2010 07:47:16

T_m píše:
Fantomas píše:Vozidla jsem nezkoušel, ale mělo by to jít stejně.
To nevím, protože nejdřív se vždy určovala délka vozidla, při tomhle způsobu nevím, jak by se to dalo udělat.

Tak u vozidel to nejde, ale pro vozidla je nejlepší používat NFZ Editor ( absence zoom4, ale to nikomu nevadí ) :wink:
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » čtv úno 11, 2010 22:52:09

Fantomas píše:Vozidla jsem nezkoušel, ale mělo by to jít stejně.
To nevím, protože nejdřív se vždy určovala délka vozidla, při tomhle způsobu nevím, jak by se to dalo udělat.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Zemi » čtv úno 11, 2010 15:57:28

T_m píše:
Fantomas píše:Pokud někomu neni něco jasné, ať napíše. :)
Plha se hlásí:
při tom popsaném principu je jedno, do kterého políčka z uživatelských symbolů začnu něco kreslit?
Další ocáska: jak je to s vozidly? Stejně?

Můžeš kreslit do libovolných políček (musí však náležet do sady, kterou jsi vytvořil).Vozidla jsem nezkoušel, ale mělo by to jít stejně.

Kdyby někdo pořád nechápal program FZGC2, stačí když mi do mailu pošlete soubory *.gz1/*.gz2/*.gz4 atd. a já už vám je zapakuju do *.uz1 a následně vrátim do vašeho mailu.
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » stř úno 10, 2010 20:29:13

Fantomas píše:Pokud někomu neni něco jasné, ať napíše. :)
Plha se hlásí:
při tom popsaném principu je jedno, do kterého políčka z uživatelských symbolů začnu něco kreslit?
Další ocáska: jak je to s vozidly? Stejně?
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Zemi » stř úno 10, 2010 17:32:34

T_m píše:2. Možnost tvorby zcela nových symbolů a to ať vozidel nebo krajiny. Tady by bylo myslím také zcela nezbytné provést úpravu editoru, aby to možné bylo.[/list]


Návod na vytvoření zcela nového prvku a na program FZGC2
Nový symbol
Soubor -> Uživatelská grafika -> Krajina
A místo toho aby jste hledali symbol, zadáte do pole "Název souboru" název budoucího symbolu (ponecháte koncovku *.uz1) a dáte Použít.Těď stačí dát U (zkratka pro uživatelské symboly) a najedete na vytvořený symbol (zatím tam jsou prvky ve tvaru Uxx-xx).Jeden někam plácněte a pravym tlačítkem -> Upravit grafiku prvku.Až skončíte s kreslením "uložte přepsáním" a soubor se uloží pod názvem, který jste mu na začátku zadali - POZOR!!! s koncovkou *.gz1.(Takto to uděláte se všemi zbylými prvky, pokud je chcete editovat).Nakonec doporučuji přemístění souboru do adresáře s FZGC2.
FZGC2
Na hlavním panelu kliknete na Start -> Spustit.Zadáte "cmd" následuje Ok.Otevře se vám příkazová řádka a aktuální umístění na diskové jednotce.Těď stačí zadat cestu k adresáři s FZGC2.Potom co jsem se dostali do této složky začínáme s psaním samotného příkazu.Jako první se napíše "fzgc2.exe" následuje příkaz (S tím vám pomůže okno se správnou syntaxí) v našem případě "u1" (příkazem "u1" sbalíte soubory *.gz1 do již použitelného *.uz1), dále umístění souboru "." (. pro aktuální adresář, tedy FZGC2), pak už jen stačí název souboru bez koncovky *.gz1(ten co jste zadávali uplně na začátku).Mělo by to vypadat takto :
Kód: Vybrat vše
cesta/FZGC2>fzgc2.exe u1 . názevsouboru
Stisknutím Enteru se vám vytvoří *.uz1, který už můžete piužít v Bahnu jako uživatelskou grafiku.

Snad to nějak rozlouskáte, časem udělám kratší a stručnější návod :D

PS:Pokud někomu neni něco jasné, ať napíše. :)
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: Problém s otevíráním sítě

Příspěvekod P. K. » ned úno 07, 2010 16:26:19

T_m píše:Právě vyšla oprava r3
Není to jenom oprava, je tam několik drobností nových:
  • Ersetzen von Elementen (Suchen und Ersetzen)
  • Öffnen von Fahrzeugtüren bei Verkehrshalten
  • Grafikelemente mit Uhr
Po pitvě je každý generálem!
Uživatelský avatar
P. K.
Inventář fóra
 
Příspěvky: 185
Registrován: úte bře 07, 2006 18:28:40
Bydliště: dostatečně daleko

Re: Problém s otevíráním sítě

Příspěvekod T_m » sob úno 06, 2010 22:07:35

T_D píše:Fantomas: Co jsem se dočetl na německém foru, tak to vypadá, že jsou problémy s otvíráním sítí.
Právě vyšla oprava r3, je ke stažení na německém webu
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Problém s otevíráním sítě

Příspěvekod T_D » sob úno 06, 2010 21:49:52

Fantomas: Co jsem se dočetl na německém foru, tak to vypadá, že jsou problémy s otvíráním sítí.

Potvrzuju, už se mi to dneska taky stalo. Snaha otevřít síť přes úvodní síť ztroskotala a ukazovalo mi to hlášku "FEHLER Nr. 141 - Datenfehler". Naštěstí otevření samotného souboru *.nt3/nt.2 ve složce jde bez potíží.

EDIT 21.52: tak bez problémů jde jenom *nt2 . . .
Uživatelský avatar
T_D
Člen fóra
 
Příspěvky: 60
Registrován: pát lis 28, 2008 15:25:20

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » sob úno 06, 2010 21:43:02

Fantomas píše:Mimochodem včera jsem dostal na německém foru odpověď na to, jak zacházet s tím FZGC2, sepíšu nějaký návod a pak hodim sem. :wink:
Tak to je naprosto perfektní zpráva
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Zemi » sob úno 06, 2010 09:41:09

T_m píše:
    1. Možnost přepnout do jednoduchého rozhraní např. při zadávání signalizace
    2. Možnost tvorby zcela nových symbolů a to ať vozidel nebo krajiny. Tady by bylo myslím také zcela nezbytné provést úpravu editoru, aby to možné bylo.


Za pomoci překladače by se ty dva body daly přeložit.Mimochodem včera jsem dostal na německém foru odpověď na to, jak zacházet s tím FZGC2, sepíšu nějaký návod a pak hodim sem. :wink:
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » pát úno 05, 2010 19:31:19

Fantomas píše:
b1 píše:Stacilo by napsat na nemecke forum. Myslim, ze vsichni ucastni teto diskuse tam jsou registrovani

Stačilo, ale pořád zustává problém s překladem :?

Ano, přesně o tom to je. Německy rozumím dost dobře, ale abych dokázal napsat něco na úrovni, aby se půlka Německa nezadusila smíchy, to neumím.
Sám bych měl připomínek více, ale ty, co jsem napsal níže myslím, že jsou nejpodstatnější a podle mne omezují rozšíření programu mezi další lidi. Přitom zde není potřeba se vůbec dotýkat formátu jakéhokoli souboru, čím je zaručená zpětná kompatibilita.
    1. Možnost přepnout do jednoduchého rozhraní např. při zadávání signalizace
    2. Možnost tvorby zcela nových symbolů a to ať vozidel nebo krajiny. Tady by bylo myslím také zcela nezbytné provést úpravu editoru, aby to možné bylo.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Zemi » pát úno 05, 2010 17:52:59

Dispecer píše:Ja som sa dnes kukol na JBSS, no pre nejaké technické problémy 3.85r3 akosi nemožno stiahnuť... Vie o tom niekto viac? :|

Co jsem se dočetl na německém foru, tak to vypadá, že jsou problémy s otvíráním sítí.
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Dispecer » pát úno 05, 2010 17:48:47

Ja som sa dnes kukol na JBSS, no pre nejaké technické problémy 3.85r3 akosi nemožno stiahnuť... Vie o tom niekto viac? :|
Uživatelský avatar
Dispecer
Člen fóra
 
Příspěvky: 89
Registrován: pát pro 01, 2006 23:15:15
Bydliště: Košice (Slovakia)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Zemi » pát úno 05, 2010 16:17:56

b1 píše:Stacilo by napsat na nemecke forum. Myslim, ze vsichni ucastni teto diskuse tam jsou registrovani

Stačilo, ale pořád zustává problém s překladem :?
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod b1 » pát úno 05, 2010 15:44:42

Stacilo by napsat na nemecke forum. Myslim, ze vsichni ucastni teto diskuse tam jsou registrovani
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Zemi » pát úno 05, 2010 15:14:22

T_m píše:Myslíte, že byste toto dokázali nějak JB vnuknout?

Sestavit email s požadavky to není tak složité jako následný překlad do němčiny.
T_m píše:Další věc, která mě vyloženě vadí, je nemožnost tvorby zcela nových symbolů a to ať vozidel nebo krajiny.

Na nový editor čekám už od verze 3.84.Po celou tu dobu čekání mi vrtá hlavou ten převáděcí program FZG2C.
Otevře se Příkazová řádka, ale nic do ní nemůžu napsat.Takže kdyby jsme složili nějaký ten email, určitě bych přidal tento problém na dořešení. :|
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » pát úno 05, 2010 14:43:53

b1 píše:Mne uz pomalu zacina desit to mnozstvi ruznych pohledu, ktere bude potreba vytvorit. Najdete si napriklad takovou tu oranzovo-zelenou ostravskou KT8 - Dva celni pohledy, dva (vlastne dvakrat dva) bocni pohledy (levy/pravy pantograf nahore), dalsi dva bocni pohledy s otevrenyma dverma...
Navic se mi nezda, ze by to jen timto skoncilo, treba v Nemecku se ne vzdy oteviraji vsechny dvere a casto se ani neotviraji ani nezaviraji soucasne, stejne tak u vlaku se neoteviraji vzdy vsechny dvere, takze do realneho zobrazeni tomu jeste porad neco chybi
Myslím, že nebude, protože volba pohledů je jen tvoje volba, kterou ti nikdo nenutí, jako například nové zadávání signalizace, které si pamatuju jen když soustavně bahním. Když se pak k programu chvilku nedostanu, tak to zase zapomenu. Myslím, že tohle je jedna z věcí, která odrazuje nové uživatele. Přitom by stačilo do nové release č.xx vložit zaškrtávací volbu "vkládat signalizaci zjednodušeným způsobem"= po staru.
Další věc, která mě vyloženě vadí, je nemožnost tvorby zcela nových symbolů a to ať vozidel nebo krajiny. Tady by bylo myslím také zcela nezbytné provést úpravu editoru, aby to možné bylo.
Myslíte, že byste toto dokázali nějak JB vnuknout? O samostatném editoru totiž v současné době silně pochybuji ...
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod b1 » pát úno 05, 2010 14:32:01

Mne uz pomalu zacina desit to mnozstvi ruznych pohledu, ktere bude potreba vytvorit. Najdete si napriklad takovou tu oranzovo-zelenou ostravskou KT8 - Dva celni pohledy, dva (vlastne dvakrat dva) bocni pohledy (levy/pravy pantograf nahore), dalsi dva bocni pohledy s otevrenyma dverma...
Navic se mi nezda, ze by to jen timto skoncilo, treba v Nemecku se ne vzdy oteviraji vsechny dvere a casto se ani neotviraji ani nezaviraji soucasne, stejne tak u vlaku se neoteviraji vzdy vsechny dvere, takze do realneho zobrazeni tomu jeste porad neco chybi
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » pát úno 05, 2010 11:29:15

Fantomas píše:Ještě mám dotaz, nevíte zda někdo pracuje/bude pracovat na překladu?

Sice to nemám potvrzené a říkám jen svůj názor, ale řekl bych, že ho můžeme čekat v nejbližších dnech.

Ale daleko větší problém vidím v editorech, ale když jsem si přečetl debatu na toto téma na německém fóru, tak ... :hovno:
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Zemi » pát úno 05, 2010 07:40:57

b1 píše:Fantomas: Ten treti jsou symboly s hodninami, napriklad nadrazni budovy (klavesa I + 8×F8), kde hodiny meni cas podle aktualniho cau site

Tak to vypadá opravdu zajímavě 8)
T_m píše:Tak vám řeknu, že to vůbec nevypadá špatně.

Souhlásím s tebou

Ještě mám dotaz, nevíte zda někdo pracuje/bude pracovat na překladu?
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » čtv úno 04, 2010 23:11:23

Tak vám řeknu, že to vůbec nevypadá špatně.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod b1 » čtv úno 04, 2010 23:07:32

Fantomas: Ten treti jsou symboly s hodninami, napriklad nadrazni budovy (klavesa I + 8×F8), kde hodiny meni cas podle aktualniho cau site
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Zemi » čtv úno 04, 2010 16:29:52

K 4.2.2010 vyšla nová verze 3.85 r3.
Novinky by měli být 3, ale já našel pouze 2.První je možnost nahrazení symbolu jiným symbolem, druhá novinka je otvírání dveří vozidel na zastávkách.Otvírání/Zavírání dveří mě celkem pozitivně překvapilo, škoda jen že k tomu bude potřeba nejspíš další editor :(
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Zemi » sob črc 25, 2009 19:53:30

Dneska sem si nainstaloval druhou ostrou verzi 3.85ky a nestačil sem se divit,možná už o tom víte,ale v r2 verzi najdete v základní sadě vozidel lokomotivu ČD 380. :)
Přílohy
380.PNG
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod Zemi » sob črc 04, 2009 10:38:34

P. K. píše:už je k r2 čeština?

Jo,je -> http://www.jbss.de tam jenom na download a je to snad třetí zeshora
Ale stejně si myslim,že čeština byla ponechaná z r1,protože žádné nové funkce atd.tam na počeštění nejsou
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod P. K. » sob črc 04, 2009 09:51:35

už je k r2 čeština?
Po pitvě je každý generálem!
Uživatelský avatar
P. K.
Inventář fóra
 
Příspěvky: 185
Registrován: úte bře 07, 2006 18:28:40
Bydliště: dostatečně daleko

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod b1 » pát čer 19, 2009 18:18:32

rumcajs píše:Co je nového oproti R1?

http://jbss.de/nbahn_de.html#b385r2neu

Volny preklad:
- Zoom4 grafiky jsou pouzite i v zobrazeni 6:1
- Soubory s uziv. vozidly mohou byt nahrazeny jinymi, i kdyz vozidla v nich obsazena jsou v provozu v siti
- V seznamu dep mohou byt cisla koleji zapsana v intervalu "Depot_A:1-3" misto "Depot_A:1, Depot_A:2, Depot_A:3"
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod rumcajs » pát čer 19, 2009 11:30:41

Co je nového oproti R1?
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: BAHN 3.85

Příspěvekod T_m » pát čer 19, 2009 09:41:48

Tak máme novou verzi BAHN3.85r
:arrow: http://jbss.de/downl_de.html
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Další

Zpět na BAHN

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron