Stránka 6 z 6

Re: O programu samotném

PříspěvekNapsal: stř lis 08, 2006 05:36:40
od rumcajs
Ale no tak Viki, bez přihlášení tu nenapíšeš ani čárku přece ...
vikijous píše:člověk musí být přihlášený, aby něco viděl

Re: O programu samotném

PříspěvekNapsal: úte lis 07, 2006 14:59:23
od vikijous
člověk musí být přihlášený, aby něco viděl

Re: O programu samotném

PříspěvekNapsal: pon lis 06, 2006 20:28:48
od rumcajs
Tak co dělám špatně? :o
6012 píše:Já už ano.

Re: O programu samotném

PříspěvekNapsal: pon lis 06, 2006 20:26:57
od 6012
Já už ano.

Re: O programu samotném

PříspěvekNapsal: pon lis 06, 2006 20:19:11
od rumcajs
Vubec nic, ani jako bile pismo na bilem podkladu ...
T_m píše:
6012 píše:Já též nic nevidím.
Už jo :2x2: :?:

Re: O programu samotném

PříspěvekNapsal: pon lis 06, 2006 17:55:05
od T_m
6012 píše:Já též nic nevidím.
Už jo :2x2: :?:

Re: O programu samotném

PříspěvekNapsal: pon lis 06, 2006 17:15:50
od 6012
Já též nic nevidím.

Re: Čeština beta 5

PříspěvekNapsal: pon lis 06, 2006 16:56:56
od T_m
rumcajs píše:Ehm, zde co? :lol:
T_m píše:Než budu mít čas ji nahrát na web, tak zatím aspoň zde
Čeština přeci ... Tobě se připojený soubor nezobrazuje?

Re: Čeština beta 5

PříspěvekNapsal: pon lis 06, 2006 14:41:24
od rumcajs
Ehm, zde co? :lol:
T_m píše:Než budu mít čas ji nahrát na web, tak zatím aspoň zde

Čeština beta 5

PříspěvekNapsal: ned lis 05, 2006 17:22:01
od T_m
Než budu mít čas ji nahrát na web, tak zatím aspoň zde

Re: BAHN beta 5

PříspěvekNapsal: čtv lis 02, 2006 13:46:12
od T_m
218 píše:
T_m píše:Co se týká novinek, tak je možnost "pseudotočny" na obratovém bodu H a v tabulce linek si můžete vygenerovat výpis všech bodů, kterými linka projíždí.

K čemu to slouží? Resp. využiju to v MHD-síti? (jelikož železniční moc nestavím, nebo jen jako doplněk)
Pseudotočnu v MHD provozu asi ne, jedině, že bys nechtěl někde autobusům stavět smyčku a otočit ho "na fleku". Může se třeba hodit i u skrytých nádraží a pod. kde něco jede "kamsi" za simulaci, tak v tomhle případě nemusíš budovat pomocné smyčky a stačí vložit jen H.
Seznam bodů s linkou asi využiješ, abys zjistil, kde jí máš všude v sítu napsanou např. na výhybkách a pod. Ale přiznám se, že by se mě víc líbilo, kdyby vyskočila náhledová mapka, kde by byla linka nějak barevně nebo graficky odlišená, aby bylo na první pohled vidět, kudy jezdí a kde jsi třeba jako stavitel udělal chybu a linka bloudí. Navíc by taková pomůcka pomohla v orientaci na cizí síti. Jenže mohl by být třeba problém u toho, když někdo (jako já) používá jednu pomocnou linku (např.R) jako pomocnou při posunu na různých nádražích, takže jich má na síti třeba 20, ale jsou vzájemně nepropojené. Tady by program asi zazmatkoval a vyhodil nesmysl, protože by z 20 kraťoučkých nezávislých linek chtěl zobrazit jednu spojitou po celé síti.
Ještě jsem si všiml novinky, že je možno H nebo D body definovat jen k určitému číslu vlaku nebo intervalu čísel. Samozřejmě kromě linky, tahle možnost zůstává stále.

Re: BAHN beta 5

PříspěvekNapsal: čtv lis 02, 2006 11:23:38
od 218
T_m píše:Sprache_P=bahn384b4_cz.lng
Sprache_F=bahn384b4_cz.lng[/code] řádky 262 a 263, ale česky jsou pořád jen vozidla :-(

No, já zkusil i přejmenovat ten cz soubor na bahnp.lng, ale výsledek byl, že se zobrazila chybová hláška "@#((\:?>" - složená z takovýhle znaků, načež program provedl neplatnou operaci a byl ukončen...

T_m píše:Co se týká novinek, tak je možnost "pseudotočny" na obratovém bodu H a v tabulce linek si můžete vygenerovat výpis všech bodů, kterými linka projíždí.

K čemu to slouží? Resp. využiju to v MHD-síti? (jelikož železniční moc nestavím, nebo jen jako doplněk)

Re: O programu samotném

PříspěvekNapsal: čtv lis 02, 2006 10:44:41
od T_m
218 píše:Taky už jí mám:) Čeština nefunguje, tedy respektive funguje, ale jenom k popisům vozů; protože jak jsem pochopil, je lng soubor rozdělen na 2 - bahnp.lng a bahnf.lng. V návodu (respektive v jejich hlavičce) je napsáno, že se to má nastavit v Optionen/Sprache/Farzeuge (bahnf) a Optionen/Sprache/Programm (bahnp). problém ale je, že tam je jenom jedna kolonka Optionen/Sprache (ta, co tam byla vždycky) :shock:
Hmm, dík za nakopnutí ... Zkoušel jsem v soboru Bahn.ini zadat název ručně
Kód: Vybrat vše
Sprache_P=bahn384b4_cz.lng
Sprache_F=bahn384b4_cz.lng
řádky 262 a 263, ale česky jsou pořád jen vozidla :-(

Co se týká novinek, tak je možnost "pseudotočny" na obratovém bodu H a v tabulce linek si můžete vygenerovat výpis všech bodů, kterými linka projíždí. V neposlední řadě přibyla nová vozidla, kde se mimo jiné odrazil i výsledek našeho letního srazu v přírústku plzeňských tramvají včetně některých reklamních variant :lol:

Re: O programu samotném

PříspěvekNapsal: čtv lis 02, 2006 09:59:29
od 218
Taky už jí mám:) Čeština nefunguje, tedy respektive funguje, ale jenom k popisům vozů; protože jak jsem pochopil, je lng soubor rozdělen na 2 - bahnp.lng a bahnf.lng. V návodu (respektive v jejich hlavičce) je napsáno, že se to má nastavit v Optionen/Sprache/Farzeuge (bahnf) a Optionen/Sprache/Programm (bahnp). problém ale je, že tam je jenom jedna kolonka Optionen/Sprache (ta, co tam byla vždycky) :shock:
Když jsem nainstaloval bahn-cz.lng, tak se mi změnily jen popisy vozidel do češtiny.
Tak jsem si aspoň vlastnoručně předělal zkratková písmenka ke grafickým prvkům, aby se to dalo používat :wink:

BAHN 3.84

PříspěvekNapsal: stř lis 01, 2006 09:33:33
od T_m
Tak doslova na poslední vteřinu vyšla nová betaverze. Po zběžné prohlídce vidím jen jednu změnu, kterou je nefunkčnost češtiny z bety4. Ostatní mi připadá stejné ...