BAHN 3.84

Vše co se týká simulačního programu BAHN

Moderátoři: malý fotograf, vikijous

Re: O programu samotném

Příspěvekod rumcajs » stř lis 08, 2006 05:36:40

Ale no tak Viki, bez přihlášení tu nenapíšeš ani čárku přece ...
vikijous píše:člověk musí být přihlášený, aby něco viděl
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: O programu samotném

Příspěvekod vikijous » úte lis 07, 2006 14:59:23

člověk musí být přihlášený, aby něco viděl
vikijous
Člen fóra
 
Příspěvky: 63
Registrován: čtv říj 13, 2005 19:38:13

Re: O programu samotném

Příspěvekod rumcajs » pon lis 06, 2006 20:28:48

Tak co dělám špatně? :o
6012 píše:Já už ano.
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: O programu samotném

Příspěvekod 6012 » pon lis 06, 2006 20:26:57

Já už ano.
Uživatelský avatar
6012
Člen fóra
 
Příspěvky: 12
Registrován: ned čer 18, 2006 07:12:29
Bydliště: Praha

Re: O programu samotném

Příspěvekod rumcajs » pon lis 06, 2006 20:19:11

Vubec nic, ani jako bile pismo na bilem podkladu ...
T_m píše:
6012 píše:Já též nic nevidím.
Už jo :2x2: :?:
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: O programu samotném

Příspěvekod T_m » pon lis 06, 2006 17:55:05

6012 píše:Já též nic nevidím.
Už jo :2x2: :?:
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: O programu samotném

Příspěvekod 6012 » pon lis 06, 2006 17:15:50

Já též nic nevidím.
Uživatelský avatar
6012
Člen fóra
 
Příspěvky: 12
Registrován: ned čer 18, 2006 07:12:29
Bydliště: Praha

Re: Čeština beta 5

Příspěvekod T_m » pon lis 06, 2006 16:56:56

rumcajs píše:Ehm, zde co? :lol:
T_m píše:Než budu mít čas ji nahrát na web, tak zatím aspoň zde
Čeština přeci ... Tobě se připojený soubor nezobrazuje?
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Čeština beta 5

Příspěvekod rumcajs » pon lis 06, 2006 14:41:24

Ehm, zde co? :lol:
T_m píše:Než budu mít čas ji nahrát na web, tak zatím aspoň zde
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Čeština beta 5

Příspěvekod T_m » ned lis 05, 2006 17:22:01

Než budu mít čas ji nahrát na web, tak zatím aspoň zde
Přílohy
Bahn_384b5_cz.zip
čeština BAHN beta 5
(193.04 KiB) 158 krát
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN beta 5

Příspěvekod T_m » čtv lis 02, 2006 13:46:12

218 píše:
T_m píše:Co se týká novinek, tak je možnost "pseudotočny" na obratovém bodu H a v tabulce linek si můžete vygenerovat výpis všech bodů, kterými linka projíždí.

K čemu to slouží? Resp. využiju to v MHD-síti? (jelikož železniční moc nestavím, nebo jen jako doplněk)
Pseudotočnu v MHD provozu asi ne, jedině, že bys nechtěl někde autobusům stavět smyčku a otočit ho "na fleku". Může se třeba hodit i u skrytých nádraží a pod. kde něco jede "kamsi" za simulaci, tak v tomhle případě nemusíš budovat pomocné smyčky a stačí vložit jen H.
Seznam bodů s linkou asi využiješ, abys zjistil, kde jí máš všude v sítu napsanou např. na výhybkách a pod. Ale přiznám se, že by se mě víc líbilo, kdyby vyskočila náhledová mapka, kde by byla linka nějak barevně nebo graficky odlišená, aby bylo na první pohled vidět, kudy jezdí a kde jsi třeba jako stavitel udělal chybu a linka bloudí. Navíc by taková pomůcka pomohla v orientaci na cizí síti. Jenže mohl by být třeba problém u toho, když někdo (jako já) používá jednu pomocnou linku (např.R) jako pomocnou při posunu na různých nádražích, takže jich má na síti třeba 20, ale jsou vzájemně nepropojené. Tady by program asi zazmatkoval a vyhodil nesmysl, protože by z 20 kraťoučkých nezávislých linek chtěl zobrazit jednu spojitou po celé síti.
Ještě jsem si všiml novinky, že je možno H nebo D body definovat jen k určitému číslu vlaku nebo intervalu čísel. Samozřejmě kromě linky, tahle možnost zůstává stále.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN beta 5

Příspěvekod 218 » čtv lis 02, 2006 11:23:38

T_m píše:Sprache_P=bahn384b4_cz.lng
Sprache_F=bahn384b4_cz.lng[/code] řádky 262 a 263, ale česky jsou pořád jen vozidla :-(

No, já zkusil i přejmenovat ten cz soubor na bahnp.lng, ale výsledek byl, že se zobrazila chybová hláška "@#((\:?>" - složená z takovýhle znaků, načež program provedl neplatnou operaci a byl ukončen...

T_m píše:Co se týká novinek, tak je možnost "pseudotočny" na obratovém bodu H a v tabulce linek si můžete vygenerovat výpis všech bodů, kterými linka projíždí.

K čemu to slouží? Resp. využiju to v MHD-síti? (jelikož železniční moc nestavím, nebo jen jako doplněk)
218
Začátečník
 
Příspěvky: 7
Registrován: pát říj 07, 2005 20:20:17

Re: O programu samotném

Příspěvekod T_m » čtv lis 02, 2006 10:44:41

218 píše:Taky už jí mám:) Čeština nefunguje, tedy respektive funguje, ale jenom k popisům vozů; protože jak jsem pochopil, je lng soubor rozdělen na 2 - bahnp.lng a bahnf.lng. V návodu (respektive v jejich hlavičce) je napsáno, že se to má nastavit v Optionen/Sprache/Farzeuge (bahnf) a Optionen/Sprache/Programm (bahnp). problém ale je, že tam je jenom jedna kolonka Optionen/Sprache (ta, co tam byla vždycky) :shock:
Hmm, dík za nakopnutí ... Zkoušel jsem v soboru Bahn.ini zadat název ručně
Kód: Vybrat vše
Sprache_P=bahn384b4_cz.lng
Sprache_F=bahn384b4_cz.lng
řádky 262 a 263, ale česky jsou pořád jen vozidla :-(

Co se týká novinek, tak je možnost "pseudotočny" na obratovém bodu H a v tabulce linek si můžete vygenerovat výpis všech bodů, kterými linka projíždí. V neposlední řadě přibyla nová vozidla, kde se mimo jiné odrazil i výsledek našeho letního srazu v přírústku plzeňských tramvají včetně některých reklamních variant :lol:
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: O programu samotném

Příspěvekod 218 » čtv lis 02, 2006 09:59:29

Taky už jí mám:) Čeština nefunguje, tedy respektive funguje, ale jenom k popisům vozů; protože jak jsem pochopil, je lng soubor rozdělen na 2 - bahnp.lng a bahnf.lng. V návodu (respektive v jejich hlavičce) je napsáno, že se to má nastavit v Optionen/Sprache/Farzeuge (bahnf) a Optionen/Sprache/Programm (bahnp). problém ale je, že tam je jenom jedna kolonka Optionen/Sprache (ta, co tam byla vždycky) :shock:
Když jsem nainstaloval bahn-cz.lng, tak se mi změnily jen popisy vozidel do češtiny.
Tak jsem si aspoň vlastnoručně předělal zkratková písmenka ke grafickým prvkům, aby se to dalo používat :wink:
218
Začátečník
 
Příspěvky: 7
Registrován: pát říj 07, 2005 20:20:17

BAHN 3.84

Příspěvekod T_m » stř lis 01, 2006 09:33:33

Tak doslova na poslední vteřinu vyšla nová betaverze. Po zběžné prohlídce vidím jen jednu změnu, kterou je nefunkčnost češtiny z bety4. Ostatní mi připadá stejné ...
Naposledy upravil T_m dne pon zář 15, 2008 05:10:49, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Předchozí

Zpět na BAHN

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník