BAHN 3.84

Vše co se týká simulačního programu BAHN

Moderátoři: malý fotograf, vikijous

Re: O programu samotném

Příspěvekod rumcajs » pon bře 05, 2007 14:44:09

Hledej šmudlo :wink:
Zkus tady: http://www.jbss.de/beta
Přesněji: http://www.jbss.de/beta/#B384EN
Úplně přesně: http://www.jbss.de/beta/b384b6en.exe
A čeština?
Zkus tady: http://www.jbss.de/beta
Přesněji: http://www.jbss.de/beta/#b384bcz
Úplně přesně: http://www.jbss.de/beta/b384b6cz.zip
Snad to chlapec najde :lol:
Daniel píše:nevíte někde ,kde seženu Bahn 384b6
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: O programu samotném

Příspěvekod Daniel » pon bře 05, 2007 14:40:38

nevíte někde ,kde seženu Bahn 384b6
Daniel
Začátečník
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned bře 04, 2007 09:56:16

Re: O programu samotném

Příspěvekod rumcajs » pon bře 05, 2007 11:53:20

:wink:
Menu Vlak --> Sledovat vlak--> zaškrtnut Centrovat okno


weron píše:Nevíte jestli se dá nějak nastavit aby při sledování vlaku "neskákal" vlak z okna do okna, myslím tím že když vlak dojede na konec okna krajina přeskočí o kus dál ? Jestli se dá nastavit aby se krajina plynule posouvala.
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: O programu samotném

Příspěvekod weron » pon bře 05, 2007 11:50:14

Nevíte jestli se dá nějak nastavit aby při sledování vlaku "neskákal" vlak z okna do okna, myslím tím že když vlak dojede na konec okna krajina přeskočí o kus dál ? Jestli se dá nastavit aby se krajina plynule posouvala.
weron
Začátečník
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon bře 05, 2007 11:41:55

Re: bahn 3.84b6 CZ

Příspěvekod Bahník » ned bře 04, 2007 21:42:33

Bahník píše:Čeština byla vyexpedována k JB i TM.

EDIT Admin: a teď i k ostatním. Bahníku, vložit ji sem můžeš taky sám :)


Díky za upozornění, příště již tak učiním. :oops:
Bahník
Expert
 
Příspěvky: 34
Registrován: ned bře 04, 2007 19:27:16

bahn 3.84b6 CZ

Příspěvekod Bahník » ned bře 04, 2007 19:32:01

Čeština byla vyexpedována k JB i TM.

EDIT Admin: a teď i k ostatním. Bahníku, vložit ji sem můžeš taky sám :)
Přílohy
Bahn_384b6_cz.zip
Tady je :-)
(199.76 KiB) 98 krát
Bahník
Expert
 
Příspěvky: 34
Registrován: ned bře 04, 2007 19:27:16

Re: O programu samotném

Příspěvekod T_m » pát bře 02, 2007 20:03:33

Roman píše:Koukám že v obrázku máš češtinu..to je asi z bety 5 co?
Přesně. Sice u některých výrazů jsou otazníky, ale 90% programu je česky bez problémů.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: O programu samotném

Příspěvekod Roman » pát bře 02, 2007 18:42:02

Koukám že v obrázku máš češtinu..to je asi z bety 5 co?
Uživatelský avatar
Roman
Člen fóra
 
Příspěvky: 87
Registrován: ned úno 26, 2006 11:36:42

Re: O programu samotném

Příspěvekod laminatka » pát bře 02, 2007 18:09:25

FZZ patri jednemu vozu a pri instalacii sa nevytvori ziadne, ked si upravis nejake vozidlo, tak sa neulozi do FZ2, ale vytvori si svoju FZZ

nie unosne tych par tisic malickych suborov mat na disku, takto je to len 1 subor
laminatka
Člen fóra
 
Příspěvky: 65
Registrován: úte lis 15, 2005 14:13:54
Bydliště: Palárikovo / Brno

Re: O programu samotném

Příspěvekod T_m » pát bře 02, 2007 18:03:17

laminatka píše:ja to vidim tak, ze ked existuje FZZ, tak zobrazi to, ak nie tak pouzije zoom2 z FZ2
To může být, ale pak je otázka, proč existují dva zdroje téhož, zejména když jejich velikost není zrovna zanedbatelná.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: O programu samotném

Příspěvekod laminatka » pát bře 02, 2007 17:38:44

ja to vidim tak, ze ked existuje FZZ, tak zobrazi to, ak nie tak pouzije zoom2 z FZ2
laminatka
Člen fóra
 
Příspěvky: 65
Registrován: úte lis 15, 2005 14:13:54
Bydliště: Palárikovo / Brno

Re: O programu samotném

Příspěvekod b1 » pát bře 02, 2007 16:41:13

T_m píše:Tak koukám, že u nového programu se objevil soubor bahn.fz2 značné velikosti, z toho usuzuji, že zoom2 vozidla budou zde. nějak nevím, jak to ale bude s vozidly ve složce zoom2, zvlášť když v přehledu vozidel se pořád na samostatné soubory zoom2 odkazuje.
Soubory fzz ze slozky Zoom2 to normalne nacita, pokud ty soubory existuji.
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: O programu samotném

Příspěvekod T_m » pát bře 02, 2007 15:30:17

Tak koukám, že u nového programu se objevil soubor bahn.fz2 značné velikosti, z toho usuzuji, že zoom2 vozidla budou zde. nějak nevím, jak to ale bude s vozidly ve složce zoom2, zvlášť když v přehledu vozidel se pořád na samostatné soubory zoom2 odkazuje.
Přílohy
vozidla.jpg
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: O programu samotném

Příspěvekod T_m » čtv bře 01, 2007 23:20:57

Roman píše:Mohu se ještě prosím zeptat kdy zhruba vyjde čeština?
Tak na to ti asi nikdo neodpoví. To bude záležet na autorovi češtiny, jak bude mít čas po práci a dalších povinnostech se do toho pustit.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: O programu samotném

Příspěvekod Roman » čtv bře 01, 2007 19:20:41

Mohu se ještě prosím zeptat kdy zhruba vyjde čeština? Mohla by teoreticky vyjít během zítřka?? Byl bych mooc rád. Děkuji :wink:
Uživatelský avatar
Roman
Člen fóra
 
Příspěvky: 87
Registrován: ned úno 26, 2006 11:36:42

Re: O programu samotném

Příspěvekod valec » čtv bře 01, 2007 17:06:52

Roman píše::alien: Přečti si diskusi o pár příspěvků níže :roll:


Díky, už jsem to našel, ty odkazy tam byly schované pěkně zákeřně, hehe. Dík
valec
Začátečník
 
Příspěvky: 2
Registrován: čtv bře 01, 2007 16:46:00

Re: Dotaz

Příspěvekod b1 » čtv bře 01, 2007 17:03:24

valec píše:Odpověděl by mi tu někdo přehodný, kde bych mohl sehnat tu novou verzičku Bahnu ?? Díky moc všem !
Odkazy jsou o 6 prispevku niz, na konci prispevku T_m
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: O programu samotném

Příspěvekod Roman » čtv bře 01, 2007 17:02:53

:alien: Přečti si diskusi o pár příspěvků níže :roll:
Uživatelský avatar
Roman
Člen fóra
 
Příspěvky: 87
Registrován: ned úno 26, 2006 11:36:42

Dotaz

Příspěvekod valec » čtv bře 01, 2007 16:52:42

Odpověděl by mi tu někdo přehodný, kde bych mohl sehnat tu novou verzičku Bahnu ?? Díky moc všem !
valec
Začátečník
 
Příspěvky: 2
Registrován: čtv bře 01, 2007 16:46:00

Re: O programu samotném

Příspěvekod Roman » čtv bře 01, 2007 16:26:10

T_m píše:
Roman píše:Ale vůbec nevím jak..Našel jsem pouze nějakou dráhu která končí šipkou, ale jsem zcela mimo..vůbec nevím jak to udělat aby v tunelu byli zatáčky a nebyli vidět..
Musíš se do té podzemní vrstvy přepnout. Zatím vím, že se tam dostaneš tak, že ve stavovém okně máš nahoře vlevo souřadnice a hned vedle nich přibylo číslo ve tvaru něco jako +0(1) s rolovacími tlačítky nahoru - dolu tak tam se musíš přepnout do podzemní vrstvy ...
takže jako první si postav na povrchu klasicky tunel, jak znáš z dřívějška, pak se přepni do té podzemní vrstvy a stav tam. Výjezdy právě budeš mít označené těmi šipkami, těch si nevšímej a stav mezi nimi. Podzemní vrstvu poznáš tak, že místo zeleného pozadí budeš mít pozadí šedé.
Pár screenů ze znémého upraveného úvodního dema:

Dík moc :wink: . Doufám že se již brzy dočkáme češtiny :)
Uživatelský avatar
Roman
Člen fóra
 
Příspěvky: 87
Registrován: ned úno 26, 2006 11:36:42

Re: O programu samotném

Příspěvekod laminatka » čtv bře 01, 2007 15:32:02

wow, tato beta6 je super :)
laminatka
Člen fóra
 
Příspěvky: 65
Registrován: úte lis 15, 2005 14:13:54
Bydliště: Palárikovo / Brno

Re: O programu samotném

Příspěvekod T_m » čtv bře 01, 2007 15:11:48

Roman píše:Ale vůbec nevím jak..Našel jsem pouze nějakou dráhu která končí šipkou, ale jsem zcela mimo..vůbec nevím jak to udělat aby v tunelu byli zatáčky a nebyli vidět..
Musíš se do té podzemní vrstvy přepnout. Zatím vím, že se tam dostaneš tak, že ve stavovém okně máš nahoře vlevo souřadnice a hned vedle nich přibylo číslo ve tvaru něco jako +0(1) s rolovacími tlačítky nahoru - dolu tak tam se musíš přepnout do podzemní vrstvy ...
takže jako první si postav na povrchu klasicky tunel, jak znáš z dřívějška, pak se přepni do té podzemní vrstvy a stav tam. Výjezdy právě budeš mít označené těmi šipkami, těch si nevšímej a stav mezi nimi. Podzemní vrstvu poznáš tak, že místo zeleného pozadí budeš mít pozadí šedé.
Pár screenů ze znémého upraveného úvodního dema:
Přílohy
povrch.jpg
Demoobrázek povrchu. To co je mezi portály tunelů musíš pomocí ohrady a přesunu přesunout do podzemní vrstvy, jinak se ti vozidlo u portálu sekne s hláškou trať je přerušena
(6.58 KiB) 134 krát
podzemí.jpg
Podzemí s výhybkami i s domečkem
(4.44 KiB) 132 krát
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: O programu samotném

Příspěvekod Roman » čtv bře 01, 2007 14:24:21

Již jsem si nainstaloval betu 6 a chtěl jsem zkusit ty "vrstvy"...Ale vůbec nevím jak..Našel jsem pouze nějakou dráhu která končí šipkou, ale jsem zcela mimo..vůbec nevím jak to udělat aby v tunelu byli zatáčky a nebyli vidět..
Uživatelský avatar
Roman
Člen fóra
 
Příspěvky: 87
Registrován: ned úno 26, 2006 11:36:42

Re: Beta 6

Příspěvekod rumcajs » čtv bře 01, 2007 07:45:15

Vyřiďte ženě, že dnes večer se souložit nebude! :lol:
Škoda návěstidel, česke návěsti by se mi mooooc líbily.

T_m píše:Tak tuto noc se nám narodila beta 6 ...
Původně jsem si myslel, že se jedná o novou betu jen z povinnosti, protože přesně o půlnoci vypršela expirace předchozí bety 5. Ale to jsem se v odhadu hrubě mýlil !
Jedná se totiž o značně přepracovaný program, kde pan Bochmann použil mnohé z toho, o čem jsme si povídali při našem letním srazu. Takže třeba najdeme přepracované dialogové okno vozidel, možnosti zobrazování názvů signalizace, dep, čísel výhybek a pod. v mapě, ale přátelé nyní šok na konec .... vrstvy!
Co to je? No taková nenápadná maličkost ... kromě viditelné pozemní vrstvy, kterou znáte od samotného počátku zde může být až 4 podzemní vrstvy, hladiny, či jak si to nazveme, kde se zobrazují trasy, které jsou pod úrovní terénu, čili v tunelu. A díky této "maličkosti" nyní můžeme mít tunely nejen v oblouku, ale i s výhybkami, signalizací, atd.
Takže jako už prakticky nepodstatné doplním, že program obsahuje několik nových vozidel ...
Než bude ke stažení na webu, tak zatím odkazy na německou a anglickou verzi programu. Čeština pochopitelně ještě není.
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Beta 6

Příspěvekod T_m » čtv bře 01, 2007 05:12:23

Tak tuto noc se nám narodila beta 6 ...
Původně jsem si myslel, že se jedná o novou betu jen z povinnosti, protože přesně o půlnoci vypršela expirace předchozí bety 5. Ale to jsem se v odhadu hrubě mýlil !
Jedná se totiž o značně přepracovaný program, kde pan Bochmann použil mnohé z toho, o čem jsme si povídali při našem letním srazu. Takže třeba najdeme přepracované dialogové okno vozidel, možnosti zobrazování názvů signalizace, dep, čísel výhybek a pod. v mapě, ale přátelé nyní šok na konec .... vrstvy!
Co to je? No taková nenápadná maličkost ... kromě viditelné pozemní vrstvy, kterou znáte od samotného počátku zde může být až 4 podzemní vrstvy, hladiny, či jak si to nazveme, kde se zobrazují trasy, které jsou pod úrovní terénu, čili v tunelu. A díky této "maličkosti" nyní můžeme mít tunely nejen v oblouku, ale i s výhybkami, signalizací, atd.
Takže jako už prakticky nepodstatné doplním, že program obsahuje několik nových vozidel ...
Než bude ke stažení na webu, tak zatím odkazy na německou a anglickou verzi programu. Čeština pochopitelně ještě není.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: O programu samotném

Příspěvekod rumcajs » pát pro 29, 2006 09:04:59

Proti gustu žadny dyšputát...
Ale dovolím si upozornit, že BAHN je program pro simulaci jízdních řádů a ne pro simulaci počasí :lol:
Roman píše:Já bych do BAHNu přivátal nějaký módy...Třeba JARO, LÉTO, PODZIM, ZIMA :)) Když by bylo jaro tak by bylo pozadí o trochu světlejší s žlutýma puntíkama jako kytkama, LÉTO: Standartní jako teď, PODZIM, na některých místech hnědý jámy a spadený listí a ZIMA: To snad víte :)) A tak aby ta změna se automaticky projevila i na textech...A taky aby v přehledu vozů nebylo to pozadí u vozu :)) Snad jste to pochopily :wink:
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: O programu samotném

Příspěvekod Roman » pát pro 29, 2006 08:48:47

Já bych do BAHNu přivátal nějaký módy...Třeba JARO, LÉTO, PODZIM, ZIMA :)) Když by bylo jaro tak by bylo pozadí o trochu světlejší s žlutýma puntíkama jako kytkama, LÉTO: Standartní jako teď, PODZIM, na některých místech hnědý jámy a spadený listí a ZIMA: To snad víte :)) A tak aby ta změna se automaticky projevila i na textech...A taky aby v přehledu vozů nebylo to pozadí u vozu :)) Snad jste to pochopily :wink: :arrow: Roman
Uživatelský avatar
Roman
Člen fóra
 
Příspěvky: 87
Registrován: ned úno 26, 2006 11:36:42

Re: O programu samotném

Příspěvekod 21272 » stř lis 08, 2006 16:46:45

phpttjournal píše:
21272 píše:Neexistuje verze BAHNu na Windows 2003?
Bahn by ti měl šlapat i na Win 2003 . Nevím o tom, že by neměl jed ...


No on je Windows 2003 i na normální stolní PC? Já jsem totiž měl na mysli Windows 2003 Mobile edition, tedy pro PDA.
21272
Člen fóra
 
Příspěvky: 40
Registrován: stř črc 12, 2006 16:59:53
Bydliště: HK city

Re: O programu samotném

Příspěvekod phpttjournal » stř lis 08, 2006 08:31:02

21272 píše:Neexistuje verze BAHNu na Windows 2003?
Bahn by ti měl šlapat i na Win 2003 . Nevím o tom, že by neměl jed ...
phpttjournal
Člen fóra
 
Příspěvky: 82
Registrován: ned lis 13, 2005 14:27:25

Re: O programu samotném

Příspěvekod 21272 » stř lis 08, 2006 06:17:40

Neexistuje verze BAHNu na Windows 2003?
21272
Člen fóra
 
Příspěvky: 40
Registrován: stř črc 12, 2006 16:59:53
Bydliště: HK city

PředchozíDalší

Zpět na BAHN

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron