BAHN 3.84

Vše co se týká simulačního programu BAHN

Moderátoři: malý fotograf, vikijous

Re: BAHN 3.84

Příspěvekod Zemi » ned srp 15, 2010 07:36:52

mike1432 píše:Mam takový problém. Když kliknu na kombinovanou hl. návěst s předvěstí dám F4 tak mi celý program spadne a napíše klasickou hlášku o odesílání chyb. Prosimvás nevíte co stím??? Děkuji

Těď sem to zkusil a opravdu spadne celý Bahn. Jediné doporučení nepoužívat klávesové zkratky :wink: .
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.84

Příspěvekod mike1432 » ned srp 15, 2010 07:31:20

Mam takový problém. Když kliknu na kombinovanou hl. návěst s předvěstí dám F4 tak mi celý program spadne a napíše klasickou hlášku o odesílání chyb. Prosimvás nevíte co stím??? Děkuji
mike1432
 

Re: BAHN 3.84

Příspěvekod Roman » stř lis 19, 2008 16:00:41

b1: Super, díky moc :wink:
Uživatelský avatar
Roman
Člen fóra
 
Příspěvky: 87
Registrován: ned úno 26, 2006 11:36:42

Re: BAHN 3.84

Příspěvekod b1 » stř lis 19, 2008 15:41:29

V tom vyrazu ma operator plus (+) vetsi prioritu nez urceni dne, tedy:
Kód: Vybrat vše
5(i=Po-Pá:7:13-7:18 +9:23-9:28,L=5sk)
znamena:
v pondeli az patek od 7:13 do 7:18 proved zmenu linky,
kazdy den od 9:23 do 9:28 proved zmenu linky.

Chybu s prekryvanim intervalu ti to hlasi proto, ze tam mas 21:23-21:28 a 21:24-21:29, coz jsou prekryvajici se intervaly.
Urceni dne se vztahuje jen k intervalu vypsanemu bezprostredne za timto urcenim dne. Urceni dne dej pred kazdy interval (pokud neplati kazdy den), napr. takto
Kód: Vybrat vše
5(i=Po-Pá:7:13-7:18 +Po-Pá:9:23-9:28 +So+Ne:6:24-6:29,L=5sk)
Tohle funguje bez problemu
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: BAHN 3.84

Příspěvekod Roman » stř lis 19, 2008 15:22:04

Zdravím, mám takovej problém..

Stavím si fiktivní síť v B384r2 a při stavbě nastal jeden problém. V PD mi jezdí autobusy a-5 ze sídliště až do vesnice za městem pouze v časech: 7:13, 9:23, 13:23 a 17:23. O víkendu jezdí v časech 6:24, 9:24, 12:24, 15:24, 18:24 a 21:24. No, a bod změny paramtetrů by měl tedy vypadat nějak takto:

Kód: Vybrat vše
5(i=Po-Pá:7:13-7:18 +9:23-9:28 +13:23-13:28 +17:23-17:28 +21:23-21:28,L=5sk), 5(i=So+Ne:6:24-6:29 +9:24-9:29 +12:24-12:29 +15:24-15:29 +18:24-18:29 +21:24-21:29,L=5sk)


Jénže - když to mám takto, tak mi BAHN vyhodí chybu #854 - "Podmínky se překrývají, linky "5" + "5" .. No, a když si vytvořím dva body změny parametrů (v prvním jsou změny pro PO-PÁ, v druhým pro SO+NE), tak mi nastane tenhle problém..

Je sobota 6:24 - odjíždí autobus a-5, změní linku na 5sk a normálně odjede.

Ale..

Je sobota 7:24 - odjede autobus a-5, projede bodem změny parametrů pro Po-Pá, a i když nemá, tak se změní na 5sk.

Takže z toho plynou dvě otázky:

1. Dá se nějak udělat abych obě změny (pro PD i SO+NE) měl v 1 bodu změny parametrů?
2. Jak udělat to, aby se mi o víkendu neměnili vozy na 5sk, když nemají?

Předem moc díky

Roman
Uživatelský avatar
Roman
Člen fóra
 
Příspěvky: 87
Registrován: ned úno 26, 2006 11:36:42

Re: BAHN 3.84

Příspěvekod Fucza » úte říj 07, 2008 21:19:16

mike píše:Potřeboval bych vědět ja vložim vlastní zoom2 grafiku do bahnu vzdy kdyz ji tam vlozim tak tam mam jenom zoom1. Diky


Jojo. I já měl ten problém a nešlo to ani za nic. Proleť diskuzi tak rok, možná i víc a řešil jsem to tu. Bylo to úplně jednoduché.
Grafika musí být v adresáři se sítí. Myslím, že jsem v tom měl problém. Jak to nepůjde, tak tu napiš, když tak bych se na to mrknul, jak vono to tenkrát vlastně bylo.
Uživatelský avatar
Fucza
Inventář fóra
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon led 02, 2006 11:33:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: BAHN 3.84

Příspěvekod b1 » sob říj 04, 2008 09:58:22

... a pokud to porad nejde, tak si tu pojdi tema Vase vozidla ... a tam je to popsane (mozna i nekolikrat)
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: BAHN 3.84

Příspěvekod Zemi » sob říj 04, 2008 06:06:00

Buď si do složky s Bahnem nedal spolu s vozidlelm fzz soubory nebo nemáš v Bahnu grafiku zoom2 aktivovanou.Nejdřív ale di do bahnu a koukni se na: Zobrazení>Možnosti zobrazení (A najdi si tam grafika zoom2 a jestli neni zaškrtlá tak to udělej).No a kdyby pořád nefungovalo koukni se jestli u vozidla máš i fzz soubory(Ve složce s Bahnem).Jiný problém v tom nevidím,možná ještě chyba editoru.No zkus obě možnosti a ozvi se :)
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: BAHN 3.84

Příspěvekod mike » pát říj 03, 2008 17:56:03

Potřeboval bych vědět ja vložim vlastní zoom2 grafiku do bahnu vzdy kdyz ji tam vlozim tak tam mam jenom zoom1. Diky
mike
Začátečník
 
Příspěvky: 1
Registrován: ned čer 01, 2008 12:04:27

ještě jednou BAHN 3.84r3a CZ

Příspěvekod Bahník » stř čer 25, 2008 05:01:44

Zdravím,

tak JB ještě stihl, před odjezdem na dovolenou, vytvořit instalaci se vším všudy.
Stahujte na webu autora.

Bahník
Bahník
Expert
 
Příspěvky: 34
Registrován: ned bře 04, 2007 19:27:16

Re: bahn384r3a_cz

Příspěvekod E499 » úte čer 24, 2008 07:37:02

E499 píše:
T_m píše:
E499 píše:A kam jsi jej dal?
Měl bys jí normálně vidět jako přiložený soubor.

Promiň, ale nevidím. Kde by to mělo býti? Asi mám něco blbě nastaveno v IE 7?

Chyba byla mezi PC a židlí, už to mám, díky. Někdy stačí nakopnout.
Jezdím tedy jsem...
E499
Začátečník
 
Příspěvky: 10
Registrován: pon bře 20, 2006 11:57:34
Bydliště: Olomouc

Re: bahn384r3a_cz

Příspěvekod E499 » úte čer 24, 2008 07:34:42

T_m píše:
E499 píše:A kam jsi jej dal?
Měl bys jí normálně vidět jako přiložený soubor.

Promiň, ale nevidím. Kde by to mělo býti? Asi mám něco blbě nastaveno v IE 7?
Jezdím tedy jsem...
E499
Začátečník
 
Příspěvky: 10
Registrován: pon bře 20, 2006 11:57:34
Bydliště: Olomouc

Re: bahn384r3a_cz

Příspěvekod T_m » úte čer 24, 2008 07:27:31

E499 píše:A kam jsi jej dal?
Měl bys jí normálně vidět jako přiložený soubor.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: bahn384r3a_cz

Příspěvekod E499 » úte čer 24, 2008 07:22:49

Bahník píše:Zdravím,

protože JB si vybírá dovolenou, tak dávám soubor s češtinou i sem.
(Nápověda se nemění.)

Bahník


A kam jsi jej dal?
Jezdím tedy jsem...
E499
Začátečník
 
Příspěvky: 10
Registrován: pon bře 20, 2006 11:57:34
Bydliště: Olomouc

bahn384r3a_cz

Příspěvekod Bahník » pon čer 23, 2008 20:54:10

Zdravím,

protože JB si vybírá dovolenou, tak dávám soubor s češtinou i sem.
(Nápověda se nemění.)

Bahník
Přílohy
bahn384r3a_cz.rar
Čeština
(174.05 KiB) 309 krát
Bahník
Expert
 
Příspěvky: 34
Registrován: ned bře 04, 2007 19:27:16

Re: O programu samotném

Příspěvekod T_m » pon čer 23, 2008 09:01:20

Vyšla "nová" verze grafického editoru GE 1.0 Beta2, která by tentokráte měla být funkční do září 2015.
Tím autor dává lehce najevo, že na vývoj tohoto již dávno překonaného, ale bohužel stále nepostradatelného programu pro tvorbu krajiny z vysoka :hovno:
Ke stažení
:arrow: Německy
:arrow: Anglicky
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: O programu samotném

Příspěvekod T_m » pon čer 23, 2008 08:51:11

Vyšla další podverze release 3, označovaná jako BAHN384r3a
Jaké tam jsou změny nebo spíš opravy nevím
Ke stažení jsou zde
:arrow: Německy
:arrow: Anglicky
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: O programu samotném

Příspěvekod PjP » sob čer 07, 2008 16:40:00

Mel bych navrh na dalsi upravu v programu, pokud to nekdo sbira a predava dale.
Chtelo by to, aby predvest prebirala (nejlepe) platnost hlavniho navestidla, na ktere se odkazuje, pro prislusne "vlaky". Obcas se me stane, ze projede nejaky "vlak" predvesti navestidla, ktere se ho netyka, lec je ve stavu "vystraha", dotceny "vlak" zpomali prislusnym zpusobem, podle predpisu, aby nasledne minul navestidlo bez povsimnuti (bo pro nej neplati) a trvale pokracoval v pribrzdenem stavu. Dost naprd ...
Ostatne ted neni moznost definovat jakkoliv platnost teto predvesti pro cokoliv.
Beru, mohu jako predvest pouzit kombi navestidlo, ale predpokladam, ze to asi neni moc dobre s ohledem na naroky programu, nemluve o symbolu v pripade mechanickych navestidel.
Schvalne pouzivam "vlak", bo mam obavy, ze nemecke "zug" ma v tomto smeru obecnejsi vyznam.
Pavel
PjP
Člen fóra
 
Příspěvky: 28
Registrován: pát dub 21, 2006 12:08:25
Bydliště: Vsade a nikde

Re: O programu samotném

Příspěvekod T_m » pon kvě 26, 2008 20:56:26

Fucza píše:Tomáši. Máš tam psáno¨na netu, že tam jsou nové vozy a pohledy. Jak si tam stojí ČD? Minule mě dostal TIS a slon. Teď se mi ale nechce stahovat a zkoumat. Vím, že už to máš projeté, tak jak?:-)
tentokráte tě zklamu, projeté to nemám, není čas ... :(
CtrlC- CtrlV:
Kód: Vybrat vše
- nové vozy / nové vzhledy (celkem více než 9000)
- níže uvedený zkrácený seznam (není přeložen do češtiny) obsahuje:

*CZ Olomouc 4x T3,T3RP), 4x lf T3RN
*CZ Prague 15T 8x lf, T3R.PLF 4x lf
*DE Dresden NGT6,NGT8,NGTD12 advertising
*DE Erfurt some works cars, some 2x, more KT4D,MGT6D,Combino adv.
*DE Hannover 6x Tw2500, 8x Tw6000 advertising
*DE Heidelberg 8x Vario advertising
*DE Leipzig 6x Leoliner advertising
*DE Ulm Combino 6x advertising
*DE DB 403/404 n*4x EMU IC/LH-Ex corr. length
*DE DRG/BayStEb ET184.0 2x el.railcar
*DE DR/DB E44.5/144.5 4x el.loco, DRG E36 5x el.loco
*DE DB 145,185 4x el.loco HGK
*DE DR/DB V20 2x diesel shunter, DR/DB V36 3x corr. length
*DE DB 218 4x diesel loco yellow DBG
*DE DR V60,V100 4x diesel loco some more colors
*DE DRG/Bavaria passenger cars 2x/3x, 4x/6x fast train
*ES Sevilla 6x lf
*GR Athens 6x lf Sirio
*HU MAV BDVmot 4x EMU power car + cab car
*IT Cagliari (Sardinia) 6x lf Skoda 06T
*IT Milano 4x 5100, 4x Peter Witt more variants
*IT Milano 8x lf Eurotram, 6x/8x lf Sirio
*IT Sassari (Sardinia) 6x lf Sirio
*IT Torino 8x lf Cityway, 6x lf TPR, 6x ML, 6x 2800, 4x 3100
*NL Connexxion 2*4x EMU Protos
*PL Gdansk 6x lf NGT6-2
*PL Szczecin 4x 105N2k/S/2000 without cab
*PT Lisboa 6x lf advertising, 2x, 4x some versions
*SE Gothenburg 6x lf M32/Sirio
*XX/DE/PL 6x flat cars Samms
*XX/DE 4x flat cars Res,Rmms
*XX/DE 4x unity flat cars Sdkms707 more loadings
*XX/DE 4x special flat waggons for steel plates
*XX 4x slag pan waggon (steel/iron industry)
*XX/DE 2x/3x some Bavarian goods cars
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: O programu samotném

Příspěvekod Fucza » pon kvě 26, 2008 20:42:57

Tomáši. Máš tam psáno¨na netu, že tam jsou nové vozy a pohledy. Jak si tam stojí ČD? Minule mě dostal TIS a slon. Teď se mi ale nechce stahovat a zkoumat. Vím, že už to máš projeté, tak jak?:-)
Uživatelský avatar
Fucza
Inventář fóra
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon led 02, 2006 11:33:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Nová verze programu

Příspěvekod T_m » sob kvě 24, 2008 13:59:32

tak nový program už je i v české verzi a je k dispozici také na zdejších stránkách http://bahn.dopravni.net/view.php?cislo ... 2007120001
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: O programu samotném

Příspěvekod T_m » pon kvě 19, 2008 20:01:55

Tak se nám objevil nový BAHN 3.84 r3 jsou v něm jakési vychytávky ohledně zobrazování animace vlaků kopírování přes více vrstev (úrovní) a pod.
Stahujte:
:arrow: německy
:arrow: anglicky
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: O programu samotném

Příspěvekod b1 » sob dub 05, 2008 17:48:28

Windows XP
Taky se mi to stava, ale jen nekdy (ja jsem dosel k tomu, ze by to mohlo byt tim, ze soucasne bezi nejaky jiny program, bohuzel se mi zatim nepodarilo identifikovat ktery)
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Bug

Příspěvekod PjP » sob dub 05, 2008 16:57:40

Sim sim, poslusne hlasim, ze mam bug pro Bahn 3.84r2. Lec ma ten bug jeden drobny problemek, projevuje se pod emulaci Wine na Linuxu.
Vo co gou. Jde o to, ze pokud clovek da sledovat vlak, tak pri akceleraci ci deceleraci se cela simulace vyrazne pridre, zrejme mezi dvere, ze ... aby nasledne po dosazeni pozadovane rychlosti zase se vratila k normalu.
A bo nevim, kde to prasknout, zda u author of bahn or authors of wine, tak to bonzuji sem.
Tak a jsem zvedav, kdo s tim nic neudela ... :lol:
To chce klid, bude hur. To je tak, kdyz je venku hnusne a uz to cloveku leze na mozek ... :P
Pavel
PjP
Člen fóra
 
Příspěvky: 28
Registrován: pát dub 21, 2006 12:08:25
Bydliště: Vsade a nikde

Re: O programu samotném

Příspěvekod Zemi » pon pro 31, 2007 20:47:41

Johan píše:Proč mi nejde registrace v Bahn 384 r1,2 ? Přesněji to píše špatné heslo ?
A registraci sis posílal na jakou verzi?Jestli máš na 3.81 nebo 3.83 tak ti to nepude a budeš muset si poslat upgrade z předchozích verzí
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: O programu samotném

Příspěvekod Johan » pon pro 31, 2007 18:22:00

Proč mi nejde registrace v Bahn 384 r1,2 ? Přesněji to píše špatné heslo ?
Uživatelský avatar
Johan
Člen fóra
 
Příspěvky: 16
Registrován: ned kvě 28, 2006 08:14:54
Bydliště: Ústecký kraj - krajské město

bahn v3.84r2 CZ k dispozici

Příspěvekod Bahník » ned pro 23, 2007 14:17:50

:D Česká verze je už též k dispozici (viz stránky autora).

Bahník
Bahník
Expert
 
Příspěvky: 34
Registrován: ned bře 04, 2007 19:27:16

Re: BAHN 3.84r2

Příspěvekod T_m » ned pro 23, 2007 10:53:00

Roman píše:Co je tam nového? Jestli má cenu to stahovat..

Tak novinek je tam několik. Jako hlavní výraznou novinku vidím přidání ještě jedné verze programu, prohlížeče. To je vlastně úplně stejný program, jako klasické Bahno, ale zcela free, s jedinou maličkostí - nedá se v něm ukládat.
Další poměrně výrazná novinka je, že když trvale držíte levou myš, lze sítí posouvat, takže nemusíte používat kurzory a pod. Je to taková obdoba posunovací "pacičky" v jiných programech
A pak je tam docela dost nových vozidel, včetně CZ a SK a možná další změny, na které jsem ještě nepřišel.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: BAHN 3.84r2

Příspěvekod Roman » ned pro 23, 2007 10:41:56

T_m píše:Dnes byla uvolněna verze BAHN 3.84r2, speciální česká instalace zatím není, tak k rychlému stažení instalace:
:arrow: anglická
:arrow: německá

Co je tam nového? Jestli má cenu to stahovat..
Uživatelský avatar
Roman
Člen fóra
 
Příspěvky: 87
Registrován: ned úno 26, 2006 11:36:42

BAHN 3.84r2

Příspěvekod T_m » sob pro 22, 2007 19:22:20

Dnes byla uvolněna verze BAHN 3.84r2, speciální česká instalace zatím není, tak k rychlému stažení instalace:
:arrow: anglická
:arrow: německá
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Další

Zpět na BAHN

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník