Nápady pro nový BAHN

Vše co se týká simulačního programu BAHN

Moderátoři: malý fotograf, vikijous

Re: Nový BAHN 4.0

Příspěvekod Dispecer » stř dub 04, 2007 18:11:15

laminatka píše:veď v bahn 3.84 beta to už je :)
Po-Ut-St-Ct-Pa-So-Ne
Asi si ma nepochopil. Preto prikladám obrázok aby ste ma pochopili... :wink:
Uživatelský avatar
Dispecer
Člen fóra
 
Příspěvky: 89
Registrován: pát pro 01, 2006 23:15:15
Bydliště: Košice (Slovakia)

Re: Nový BAHN 4.0

Příspěvekod laminatka » stř dub 04, 2007 17:03:54

veď v bahn 3.84 beta to už je :)
Po-Ut-St-Ct-Pa-So-Ne
laminatka
Člen fóra
 
Příspěvky: 65
Registrován: úte lis 15, 2005 14:13:54
Bydliště: Palárikovo / Brno

Re: Nový BAHN 4.0

Příspěvekod Dispecer » stř dub 04, 2007 16:40:59

Neviem, ako vy, ale ja by som bral, keby cestovné poriadky na konečnej mohlo byť iné pre každý Boží deň... :wink:
(T. j. Aby na tom istom "taktovacom bode" sa dalo aby každý deň mohli byť iné odchody, alebo aspoň, aby mohlo byť to rozdelené na pracovné dni a víkend... :wink: )
Uživatelský avatar
Dispecer
Člen fóra
 
Příspěvky: 89
Registrován: pát pro 01, 2006 23:15:15
Bydliště: Košice (Slovakia)

Re: Nový BAHN 4.0

Příspěvekod Martin Pavel » pát bře 30, 2007 12:53:57

rumcajs píše:U zastavek zase pomocí rychlostníku 5 km/h jen pro dané vlaky s tím, že mám spočteno v jaké vzdálenosti je třa rychlostník umístit.

To jsem dělal taky, ale není to ono. Myslím, že by bylo jednodušší, kdyby tam ta omezení rychlosti být nemusela. Navíc musíš vědet, jakou rychlostí vlak k tomu omezení přijede. Pokud bude nižší než Vmax. (se kterou asi počítáš stejně jak já), tak se stane, že vlak zpomalí na těch 5 km/h a pak pojede hrozně dlouho krokem. Jasně, šlo by to opět vyřešit postupným omezovánímrychlosti, ale to už je zas přeznačkováno.
rumcajs píše:Osobně bych spíše uvítal jinou věc: Když vlak dojede jiný, před ním jedoucí nižší rychlostí, tak se zastaví a znovu rozjíždí. Chtělo by to udělat tak, aby v případě, že vlak dojede před sebou pomaleji jedoucí vlak se nezastavil, ale pokračoval dál sníženou rychlostí.

To bych taky bral.
Mám vlaky stále rád, ale ČD se snaží ze všech sil, abych je rád neměl.
Martin Pavel
Člen fóra
 
Příspěvky: 26
Registrován: pát pro 23, 2005 16:31:40
Bydliště: Dobřeň

Re: Nový BAHN 4.0

Příspěvekod rumcajs » pát bře 30, 2007 12:33:26

Nevim jak ty, ale ja zastaveni u navěstidla řeším pomocí předzvěstí :wink: s tím, že je vždy jedna předzvěst viditelná (faktická předzvěst) a několik další jako skryté, které pouze určují, eli ma vlak zpomalovat, nebo jet Vmax.
U zastavek zase pomocí rychlostníku 5 km/h jen pro dané vlaky s tím, že mám spočteno v jaké vzdálenosti je třa rychlostník umístit.
Osobně bych spíše uvítal jinou věc: Když vlak dojede jiný, před ním jedoucí nižší rychlostí, tak se zastaví a znovu rozjíždí. Chtělo by to udělat tak, aby v případě, že vlak dojede před sebou pomaleji jedoucí vlak se nezastavil, ale pokračoval dál sníženou rychlostí.
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: Nový BAHN 4.0

Příspěvekod Martin Pavel » pát bře 30, 2007 11:31:27

Napadlo mě, že bych mohl zase něco napsat k BAHNu :-)
Asi jsem se o tom zmiňoval už na setkání minulý rok, ale nešlo by nějak zařídit, aby vlak podle svojí rychlosti nějak předběžně zjišťoval (obsazoval dráhu), co se v jeho trase nachází a zda se ho to týká? Jde mi o to, že by pak bylo možné, aby vlak v zastávce nebo u STOP-návěstidla opravdu plynule zastavil a nebylo by to skokem třeba ze 140 na 0 km/h. Do programu jako takového nevidím, ale pokud by to šlo, tak by to dle mého názoru byla jedna z posledních věcí, která ještě na BAHNu není reálně nastavitelná - omezení rychlosti před zastávkou jsem zkoušel a není to úplně ono.
A kdyby to náhodou bylo proveditelné, myslíte, že by šlo, aby se pro každý vlak počítalo, zda pro něj ještě budou v dobu průjezdu (zastavení) platit parametry, které jsou třeba v té zastávce uvedené? Příklad: Je 16:28 a vlak A jedoucí rychlosí 140 km/h obsadí dráhu až po úsek, kde je zastávka s parametry "nezastavuje A(i=16:29-16:50)". Je jasné, že to vlak i se zastavením už nestihne, tak nemá cenu, aby brzdil. Do zastávky by přijel až v době, kdy už tam zastavit nemá.
Mám vlaky stále rád, ale ČD se snaží ze všech sil, abych je rád neměl.
Martin Pavel
Člen fóra
 
Příspěvky: 26
Registrován: pát pro 23, 2005 16:31:40
Bydliště: Dobřeň

Re: Nový BAHN 4.0

Příspěvekod Nechic » pon bře 05, 2007 09:12:39

Skvěle jste to rozebrali :)
Nemyslel jsem nic složitýho,jen mě vždycky hrozně štvalo,jak ty plný vagony jezděj furt dokola jak u blbejch :D
Nechic
Začátečník
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned bře 04, 2007 15:39:49
Bydliště: Liberec

Re: Nový BAHN 4.0

Příspěvekod phpttjournal » pon bře 05, 2007 09:02:02

E499 píše:Vážení, chtěl jsem vyzkoušet bahn3.84b5, ale končila v 02 2007. Je teď něco funkčního ? Kromě tedy 3.81 nebo 3.83 s reg. klíčem? Resp. která verze je teď nejnovější?
To se ví,že je něco novější třeba beta 6 a Českou lokalizaci si stáhneš tady na fóru v jiném theadru bahnu
Novinky do bahnu najdeš zde Chci lepší železnici, než máme dnes ...
phpttjournal
Člen fóra
 
Příspěvky: 82
Registrován: ned lis 13, 2005 14:27:25

Re: Nový BAHN 4.0

Příspěvekod E499 » pon bře 05, 2007 08:47:37

Vážení, chtěl jsem vyzkoušet bahn3.84b5, ale končila v 02 2007. Je teď něco funkčního ? Kromě tedy 3.81 nebo 3.83 s reg. klíčem? Resp. která verze je teď nejnovější?
Jezdím tedy jsem...
E499
Začátečník
 
Příspěvky: 10
Registrován: pon bře 20, 2006 11:57:34
Bydliště: Olomouc

Re: Nový BAHN 4.0

Příspěvekod P. K. » ned bře 04, 2007 22:52:04

phpttjournal píše:Potom ještě chybí peníze za přepravu atd .... A už je to na 100% dokonalý program
V tom případě si spíš sosni Transport Tycoon De Luxe. (http://ttd.tycoonez.com)
Po pitvě je každý generálem!
Uživatelský avatar
P. K.
Inventář fóra
 
Příspěvky: 185
Registrován: úte bře 07, 2006 18:28:40
Bydliště: dostatečně daleko

Re: Nový BAHN 4.0

Příspěvekod T_m » ned bře 04, 2007 19:15:07

laminatka píše:
phpttjournal píše:A to by si jak chtěl realizovat?
niečo ako bod zmeny parametrov, len by sa menil vozeň
No v tomhle duchu by to muselo být, ale komplikace je v tom, že by muselo být dané, jaký náklad do jakého vozu a jak vyměnit vůz za vůz, tedy aby se nevyměnil třeba 2nápravový za čtyřnápravový.
Ale zase na druhou stranu je možné udělat už i dnes výměnu ložených vozů za prázdné. Uděláš to tak, že do místa vykládky dáš depo, kam plný vlak zatáhne a v momentě jeho zatažení vyjede vlak prázdný, který je samozřejmě složený ze stejných vozů jako vlak předchozí jen z rozdílem nákladu.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Nový BAHN 4.0

Příspěvekod vikijous » ned bře 04, 2007 19:13:06

laminatka píše:
phpttjournal píše:A to by si jak chtěl realizovat?

niečo ako bod zmeny parametrov, len by sa menil vozeň

No něco na takový způsob. Jen se mohly definovat jednotlivé proměnné vlaku (vozu), jako jsou např. čílso vozu, hmotnost, relace, zboží, maximalní rychlost a další-podle požadavků autora sítě. A pak by byly "programové body" (vylepšené body změn parametrů), které by zpracovali určitý skript.
Např:
Kód: Vybrat vše
if Train.Coach[0..Train.Max].TypVozu='Fall' then
     Train.Coach[0..Train.Max].Vyhled='Fall s uhlim''

Takto by se třeba změnil vzhled (naložili) vagóny s uhlím. Jinak by šly také používat klasické matematické, logické funkce.
vikijous
Člen fóra
 
Příspěvky: 63
Registrován: čtv říj 13, 2005 19:38:13

Re: Nový BAHN 4.0

Příspěvekod Nechic » ned bře 04, 2007 19:11:31

Nemyslim peníze,jen by ty vagony někam zajely plné a vyjely prázdné,to snad nemůže být těžké realizovat :)
Nechic
Začátečník
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned bře 04, 2007 15:39:49
Bydliště: Liberec

Re: Nový BAHN 4.0

Příspěvekod laminatka » ned bře 04, 2007 18:31:53

phpttjournal píše:A to by si jak chtěl realizovat?


niečo ako bod zmeny parametrov, len by sa menil vozeň
laminatka
Člen fóra
 
Příspěvky: 65
Registrován: úte lis 15, 2005 14:13:54
Bydliště: Palárikovo / Brno

Re: Nový BAHN 4.0

Příspěvekod phpttjournal » ned bře 04, 2007 18:13:08

T_m píše:
Nechic píše:Jestli mi něco v bahnu chybí,tak je to nemožnost integrace nákladů a fabrik apod.Prostě by nějakej ten barák byl něco jako depo,kde by se dal vykládat náklad a zase nakládat,pak třeba z vlaku překládat na kamion apod.Prostě aby ty nákladní vlaky nejezdili s nákladem bezduše tam a zpět jak u blbejch :?
Popravdě už jsme o tom uvažovali, že by se něco podobného udělalo. A to nejen jako náklady, ale i třeba jako počty cestujících a pod.
A to by si jak chtěl realizovat?Vždyť už teď je to ve verzi beta 6 tedy 3.84b6 téměř dokonalé .... Ikdyž by to bylo zajímavé.Potom ještě chybí peníze za přepravu atd .... A už je to na 100% dokonalý program
Novinky do bahnu najdeš zde Chci lepší železnici, než máme dnes ...
phpttjournal
Člen fóra
 
Příspěvky: 82
Registrován: ned lis 13, 2005 14:27:25

Re: Nový BAHN 4.0

Příspěvekod T_m » ned bře 04, 2007 18:02:14

Nechic píše:Jestli mi něco v bahnu chybí,tak je to nemožnost integrace nákladů a fabrik apod.Prostě by nějakej ten barák byl něco jako depo,kde by se dal vykládat náklad a zase nakládat,pak třeba z vlaku překládat na kamion apod.Prostě aby ty nákladní vlaky nejezdili s nákladem bezduše tam a zpět jak u blbejch :?
Popravdě už jsme o tom uvažovali, že by se něco podobného udělalo. A to nejen jako náklady, ale i třeba jako počty cestujících a pod.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Nový BAHN 4.0

Příspěvekod Roman » ned bře 04, 2007 16:10:36

Nechic: Toto nejni TTDX či Simutrans... :wink:
Uživatelský avatar
Roman
Člen fóra
 
Příspěvky: 87
Registrován: ned úno 26, 2006 11:36:42

Re: Nový BAHN 4.0

Příspěvekod Nechic » ned bře 04, 2007 15:44:00

Jestli mi něco v bahnu chybí,tak je to nemožnost integrace nákladů a fabrik apod.Prostě by nějakej ten barák byl něco jako depo,kde by se dal vykládat náklad a zase nakládat,pak třeba z vlaku překládat na kamion apod.Prostě aby ty nákladní vlaky nejezdili s nákladem bezduše tam a zpět jak u blbejch :?
Nevim jestli nejsem offtopic,ale napsat jsem to prostě chtěl :roll:
Nechic
Začátečník
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned bře 04, 2007 15:39:49
Bydliště: Liberec

Re: Nový BAHN 4.0

Příspěvekod T_m » sob lis 04, 2006 10:11:16

vikijous píše:
T_m píše:ostatní by mělo být pomocí uživatelských symbolů

Toto jsme myslím už řešili v Plzni a J.B. si naše návrhy poslechl, ale to je tak zatím celé. No ale nemůžem chtít všechno hned, takže se nechme překvapit. Třeba to bude v nějaké další verzi........třeba 3.85 nebo 3.86
No já bych to viděl tak, že by stálo za to, začít pomalu a jistě pracovat právě na verzi 4.0, kam by J.B. v podstatě dodal jen jádro programu a ostaní by bylo na někom jiném. Myslím si, že by to za to stálo, možná by stálo za to, jesli je tady někdo jazykově schopnej založit i další vlákno, kam by se nápady psaly anglicky a pozvat sem J.B. a Heika, aby se k tomu vyjádřili.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Nový BAHN 4.0

Příspěvekod vikijous » sob lis 04, 2006 08:52:16

T_m píše:ostatní by mělo být pomocí uživatelských symbolů

Toto jsme myslím už řešili v Plzni a J.B. si naše návrhy poslechl, ale to je tak zatím celé. No ale nemůžem chtít všechno hned, takže se nechme překvapit. Třeba to bude v nějaké další verzi........třeba 3.85 nebo 3.86
vikijous
Člen fóra
 
Příspěvky: 63
Registrován: čtv říj 13, 2005 19:38:13

Re: Nový BAHN 4.0

Příspěvekod T_m » pát lis 03, 2006 21:04:02

P. K. píše:Gdyby měly bejt v Bahnu veškerý možný varianty návěstidel, aby se nabažili všichni <censored>, tak z toho J. B. totálně jebne - a všichni máte po BAHNu...
Kdepak pánové, už to tady padlo. Základ musí být takový, že v programu budou JEN základní návěstidla, tedy jen ty obyč. s červenou a zelenou. ALE ostatní by mělo být pomocí uživatelských symbolů, kam se jich pak bude moci připojit :zadecek: :zadecek: :zadecek: dle vlastní libosti
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Nový BAHN 4.0

Příspěvekod P. K. » pát lis 03, 2006 20:53:44

Gdyby měly bejt v Bahnu veškerý možný varianty návěstidel, aby se nabažili všichni <censored>, tak z toho J. B. totálně jebne - a všichni máte po BAHNu...
Po pitvě je každý generálem!
Uživatelský avatar
P. K.
Inventář fóra
 
Příspěvky: 185
Registrován: úte bře 07, 2006 18:28:40
Bydliště: dostatečně daleko

Příspěvekod vikijous » pát lis 03, 2006 20:10:09

Fucza píše:Vikijous to trpasličí návěstidlo má! Fakt!

Vikijous toho má....i trpasličí posunovadlo má. Dokonce ho ukazoval autorovi Bahnu jak ho vyrábí, aby s tím něco udělal, protože kutit to "na koleně" :pila: ,jako Přemek Podlaha, ho nebaví.
No a v beta5 jsem zatím nic podobného nenašel. :(
vikijous
Člen fóra
 
Příspěvky: 63
Registrován: čtv říj 13, 2005 19:38:13

Příspěvekod Fucza » pát lis 03, 2006 15:52:26

laminatka píše:
218 píše:Jediné, co mi v Bahnu chybí ke štěstí, je uživatelská grafika kolejových prvků - trolejbusové dráty :)

aj elektrifikovanú trať...
alebo také vlastné navestidlá... :) mať trpasličie posunovacie návestidlo...

Vikijous to trpasličí návěstidlo má! Fakt!
Uživatelský avatar
Fucza
Inventář fóra
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon led 02, 2006 11:33:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Příspěvekod laminatka » pát lis 03, 2006 11:19:21

218 píše:Jediné, co mi v Bahnu chybí ke štěstí, je uživatelská grafika kolejových prvků - trolejbusové dráty :)

aj elektrifikovanú trať...
alebo také vlastné navestidlá... :) mať trpasličie posunovacie návestidlo...
laminatka
Člen fóra
 
Příspěvky: 65
Registrován: úte lis 15, 2005 14:13:54
Bydliště: Palárikovo / Brno

Příspěvekod 218 » pát lis 03, 2006 09:49:01

Ale třeba jak jsem koukal, tak Bahn je ke stažení na Slunečnici.cz, a tam to eviduje přes 7000 stažení :shock: . otázka je, kolik z nich to pak skutečně používá...
Jinak co se týká grafiky, tak já jsem v podstatě spokojenej, má to svoje kouzlo :wink: ...dokonce jsem ani nezačal používat ZOOM2 vozidla (aspoň ne ta svoje, co vytvářím). Jediné, co mi v Bahnu chybí ke štěstí, je uživatelská grafika kolejových prvků - trolejbusové dráty :)
218
Začátečník
 
Příspěvky: 7
Registrován: pát říj 07, 2005 20:20:17

Re: Nový BAHN 4.0

Příspěvekod rumcajs » čtv lis 02, 2006 20:16:13

S nedovolením se taky vyjádřím: Upřímně mi sou všeci neceněnci u konce trávícího traktu. Myslím si, že existuje dostatek lidí, kteří dokážou takovýto program ocenit, igdyž to není bůhví kolik. Právě proto si myslím, že by se měl autor v nové verzi plně věnovat funkčnosti programu a přenechat grafiku jako uživatelskou - nebo-li nechat grafiku, obrázky, hejblátka atd na druhých lidech ....
T_m píše:
218 píše:
T_m píše:Jenže upřímně - kolik lidí to dokáže ocenit? Když vidím počty downloadů, tak mám dojem, že tohle číslo je opravdu až děsivé ...

Jak tomu mám rozumět...jako že jich je málo nebo hodně? A downloadů nebo těch co to ocení? :wink:
Obojího "hodně" = dost málo, řekl bych, že spíš pár jedinců :-(
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: Nový BAHN 4.0

Příspěvekod T_m » čtv lis 02, 2006 10:33:18

218 píše:
T_m píše:Jenže upřímně - kolik lidí to dokáže ocenit? Když vidím počty downloadů, tak mám dojem, že tohle číslo je opravdu až děsivé ...

Jak tomu mám rozumět...jako že jich je málo nebo hodně? A downloadů nebo těch co to ocení? :wink:
Obojího "hodně" = dost málo, řekl bych, že spíš pár jedinců :-(
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Nový BAHN 4.0

Příspěvekod 218 » čtv lis 02, 2006 10:05:52

T_m píše:Jenže upřímně - kolik lidí to dokáže ocenit? Když vidím počty downloadů, tak mám dojem, že tohle číslo je opravdu až děsivé ...

Jak tomu mám rozumět...jako že jich je málo nebo hodně? A downloadů nebo těch co to ocení? :wink:
218
Začátečník
 
Příspěvky: 7
Registrován: pát říj 07, 2005 20:20:17

Re: Nový BAHN 4.0

Příspěvekod T_m » stř lis 01, 2006 17:27:32

Johan píše:Hlavně, ať nám Bahn nezrušej !!!!!!!!
Tak to si myslím, že opravdu nehrozí. Nanejvýš se může stát, že se program přestane vyvíjet, ale když vidím, co páchá Vikijous, tak ani z toho obavy nemám :-)
Hlavě lidi si musí uvědomit, že tenhle program není o grafice, ale o provozu, kde opravdu nemá konkurenci. Jenže upřímně - kolik lidí to dokáže ocenit? Když vidím počty downloadů, tak mám dojem, že tohle číslo je opravdu až děsivé ...
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

PředchozíDalší

Zpět na BAHN

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron