Nevíte si rady, napište

Vše co se týká simulačního programu BAHN

Moderátoři: malý fotograf, vikijous

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod laminatka » čtv dub 05, 2007 01:39:41

ak si to neviete stiahnut, tak tu je ten patch
Přílohy
WindowsXP-KB935448-x86-ENU.zip
patche
(681.35 KiB) 117 krát
laminatka
Člen fóra
 
Příspěvky: 65
Registrován: úte lis 15, 2005 14:13:54
Bydliště: Palárikovo / Brno

Re: Bahn nejde spustit :-(

Příspěvekod rumcajs » stř dub 04, 2007 18:55:02

Problem je v tom, že občas i legalni Okna sou označena za nelegální. Krom toho, musíte mít eště jakesi dalše pi... na otestovaní legálnosti Vašich Oken atd. Na to bych se vybod.
T_m píše:
rumcajs píše:Takže:
Ovládací panely :arrow: Přidat/odebrat programy :arrow: zatrhnout Zobrazit aktualizace :arrow: Najít aktualizaci s dnešním datem (Aktualizace zabezpečení - raději znefunkčníme než to udělat bezpečně že :lol: :arrow: Odebrat :arrow: Reset PC
Tradááááá, Bahn zase Bahní!
Podle německých stránek jest doporučováno stáhnout tenhle patch, za jeho funkčnost však neručím, protože musím odejít a nemám čas to vyzkoušet. Jen upozorňuju, že ho lze údajně stáhnout jen na legálních Woknech!
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: Bahn nejde spustit :-(

Příspěvekod T_m » stř dub 04, 2007 18:32:16

rumcajs píše:Takže:
Ovládací panely :arrow: Přidat/odebrat programy :arrow: zatrhnout Zobrazit aktualizace :arrow: Najít aktualizaci s dnešním datem (Aktualizace zabezpečení - raději znefunkčníme než to udělat bezpečně že :lol: :arrow: Odebrat :arrow: Reset PC
Tradááááá, Bahn zase Bahní!
Podle německých stránek jest doporučováno stáhnout tenhle patch, za jeho funkčnost však neručím, protože musím odejít a nemám čas to vyzkoušet. Jen upozorňuju, že ho lze údajně stáhnout jen na legálních Woknech!
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Bahn nejde spustit :-(

Příspěvekod rumcajs » stř dub 04, 2007 15:27:07

Nevim jak u tebe, mi to dělal jen ta jedna co se natahla dneska.
Dispecer píše:
rumcajs píše:Takže:
Ovládací panely :arrow: Přidat/odebrat programy :arrow: zatrhnout Zobrazit aktualizace :arrow: Najít aktualizaci s dnešním datem (Aktualizace zabezpečení - raději znefunkčníme než to udělat bezpečně že :lol: :arrow: Odebrat :arrow: Reset PC
Tradááááá, Bahn zase Bahní!
Problém je v tom, že našiel som dva takéto aktualizácie... :lol: Aj tak odstrániť šla iba jedna... :wink: :potlesk: :potlesk: I přes to gratuluji k grandióznimu vyřešení tohoto problému...! :potlesk: :potlesk: Prkotiny, není to poprvé co řeším podobný problém. Večer mám napsaný soft jedna báseň a ráno? Aktualizace a bum!
(A BAHN "bahní" a Košice "bahniť" budú tiež... :wink:)
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: Bahn nejde spustit :-(

Příspěvekod Dispecer » stř dub 04, 2007 15:01:26

rumcajs píše:Takže:
Ovládací panely :arrow: Přidat/odebrat programy :arrow: zatrhnout Zobrazit aktualizace :arrow: Najít aktualizaci s dnešním datem (Aktualizace zabezpečení - raději znefunkčníme než to udělat bezpečně že :lol: :arrow: Odebrat :arrow: Reset PC
Tradááááá, Bahn zase Bahní!
Problém je v tom, že našiel som dva takéto aktualizácie... :lol: Aj tak odstrániť šla iba jedna... :wink:

:potlesk: :potlesk: I přes to gratuluji k grandióznimu vyřešení tohoto problému...! :potlesk: :potlesk:

(A BAHN "bahní" a Košice "bahniť" budú tiež... :wink:)
Uživatelský avatar
Dispecer
Člen fóra
 
Příspěvky: 89
Registrován: pát pro 01, 2006 23:15:15
Bydliště: Košice (Slovakia)

Re: Bahn nejde spustit :-(

Příspěvekod T_m » stř dub 04, 2007 14:55:30

rumcajs píše:Syncy, mate recht, včil sem naistaloval novou aktualizaci a to samé.
:pila: grrr, on ten původní soubor nejde přepsat ... ani spuštění s parametrem /NFC (zákaz sebekontroly) nepomáhá :pila:
Ale na druhou stranu jsem plný optimismu, protože jestli to není jen moje chyba, ale chyba u všech, tak urychlená aktualizace by měla přijít co nejdříve :twisted:
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Bahn nejde spustit :-(

Příspěvekod rumcajs » stř dub 04, 2007 14:47:40

Takže:
Ovládací panely :arrow: Přidat/odebrat programy :arrow: zatrhnout Zobrazit aktualizace :arrow: Najít aktualizaci s dnešním datem (Aktualizace zabezpečení - raději znefunkčníme než to udělat bezpečně že :lol: :arrow: Odebrat :arrow: Reset PC
Tradááááá, Bahn zase Bahní!
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: Bahn nejde spustit :-(

Příspěvekod rumcajs » stř dub 04, 2007 14:24:51

Syncy, mate recht, včil sem naistaloval novou aktualizaci a to samé. Takže:
Buď zrušit onu aktualizaci a zakázat její instalaci (de to - funguje to), nebo požádat mistra Bochmanna o SchnelHilfen :lol:.
Dispecer píše:
T_m píše:
Dispecer píše:T_m, ty máš Windows XP?
Mám, je pravda, že se tam nějaká aktualizace instalovala ALE nějak mi není jasné, k čemu Bahn vůbec potřebuje ovládací prvky Active x, navíc já tyhle věci díky firefoxu mám stejně defaultně vypnutý ... Restart ani přeinstalace Bahnu nepomohla, kámoš už mě poslal jinou verzi toho ovladače, tak jí zkusím přehrát ...
Ohnivá liška ale neovládá Oknousy :wink:
Předpokládám, že AktiveX je použit kvůli nápovědě. Ten HHCTRL.OCX by měl mít na starost právě práci se soubory CHM.

U mňa to isté. :wink: :cry: Prosím, pošleš mi, ak bude dobrý, ten ovládač?
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: Bahn nejde spustit :-(

Příspěvekod Dispecer » stř dub 04, 2007 14:15:58

T_m píše:
Dispecer píše:T_m, ty máš Windows XP?
Mám, je pravda, že se tam nějaká aktualizace instalovala ALE nějak mi není jasné, k čemu Bahn vůbec potřebuje ovládací prvky Active x, navíc já tyhle věci díky firefoxu mám stejně defaultně vypnutý ... Restart ani přeinstalace Bahnu nepomohla, kámoš už mě poslal jinou verzi toho ovladače, tak jí zkusím přehrát ...
U mňa to isté. :wink: :cry: Prosím, pošleš mi, ak bude dobrý, ten ovládač?
Uživatelský avatar
Dispecer
Člen fóra
 
Příspěvky: 89
Registrován: pát pro 01, 2006 23:15:15
Bydliště: Košice (Slovakia)

Re: Bahn nejde spustit :-(

Příspěvekod T_m » stř dub 04, 2007 14:04:27

Dispecer píše:T_m, ty máš Windows XP?
Mám, je pravda, že se tam nějaká aktualizace instalovala ALE nějak mi není jasné, k čemu Bahn vůbec potřebuje ovládací prvky Active x, navíc já tyhle věci díky firefoxu mám stejně defaultně vypnutý ... Restart ani přeinstalace Bahnu nepomohla, kámoš už mě poslal jinou verzi toho ovladače, tak jí zkusím přehrát ...
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Bahn nejde spustit :-(

Příspěvekod Dispecer » stř dub 04, 2007 13:47:53

rumcajs píše:Hmm, tak tady bych viděl program možná tak na bázi antiviru. OCX jsou tzv. ActiveX. Co je to zač ta HHCTRL netuším, já raději tyhle voloviny zakazuju :wink: Zkus reset PC, antivir, popřípadě reinstal. Jinak user32.dll by měl (pokud mě paměť neklame) zpracovávat uživatelská privilegia atd...
Pokud nic, tak ještě Winhovnous update, reinstal a v nejhorším případě hotline Mrkvosoft. Pak už je enom blázinec :lol:
P.S. Vlastní zkušenosti
Dispecer píše:Citujem tú hlášku:
"Systémová knihovna DLL user32.dll byla přemístěna v paměti. Aplikace nebude pracovat správně. Důvodem k přemístění bylo, že knihovna DLL C:\WINDOWS\system32\HHCTRL.OCX zabrala rozsah adres vyčleněný pro systémové knihovny DLL systému Windows. Dodavatel knihoven DLL by měl dodat novou verzi."
No, akurát sa mne stalo to isté. :cry: Dôvodom je asi Windows Update. Akurát ma vyzval aby som si nainšaloval novú aktualizáciu Windowsu XP a som zabudol, že mám BAHN spustený a chcel som ho ešte rýchlo uložiť. Dal som v ňom "Uložit" a kým ukládalo, XPčko ho vyplo... :x

T_m, ty máš Windows XP?
Uživatelský avatar
Dispecer
Člen fóra
 
Příspěvky: 89
Registrován: pát pro 01, 2006 23:15:15
Bydliště: Košice (Slovakia)

Re: Bahn nejde spustit :-(

Příspěvekod rumcajs » stř dub 04, 2007 12:00:37

Hmm, tak tady bych viděl program možná tak na bázi antiviru. OCX jsou tzv. ActiveX. Co je to zač ta HHCTRL netuším, já raději tyhle voloviny zakazuju :wink: Zkus reset PC, antivir, popřípadě reinstal. Jinak user32.dll by měl (pokud mě paměť neklame) zpracovávat uživatelská privilegia atd...
Pokud nic, tak ještě Winhovnous update, reinstal a v nejhorším případě hotline Mrkvosoft. Pak už je enom blázinec :lol:
P.S. Vlastní zkušenosti
Dispecer píše:Citujem tú hlášku:
"Systémová knihovna DLL user32.dll byla přemístěna v paměti. Aplikace nebude pracovat správně. Důvodem k přemístění bylo, že knihovna DLL C:\WINDOWS\system32\HHCTRL.OCX zabrala rozsah adres vyčleněný pro systémové knihovny DLL systému Windows. Dodavatel knihoven DLL by měl dodat novou verzi."
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: Bahn nejde spustit :-(

Příspěvekod Dispecer » stř dub 04, 2007 11:54:26

rumcajs píše:Jaka hlaška? Hernajs, čemu ju nevidim? Zkus ju opsat....
T_m píše:HELP
Nejde mi spustit Bahn ... Objeví se tato hláška, nevíte co s tím?
Popravdě nevím, co to je za knihovnu a kde jsem k ní přišel, má datum 23.1.2007. Nemohli byste mi případně poslat vaší? :help:
Ještě dodám, že toto se objevilo poprvé včera ... Předtím program běžel OK.
Citujem tú hlášku:
"Systémová knihovna DLL user32.dll byla přemístěna v paměti. Aplikace nebude pracovat správně. Důvodem k přemístění bylo, že knihovna DLL C:\WINDOWS\system32\HHCTRL.OCX zabrala rozsah adres vyčleněný pro systémové knihovny DLL systému Windows. Dodavatel knihoven DLL by měl dodat novou verzi."
Uživatelský avatar
Dispecer
Člen fóra
 
Příspěvky: 89
Registrován: pát pro 01, 2006 23:15:15
Bydliště: Košice (Slovakia)

Re: Bahn nejde spustit :-(

Příspěvekod rumcajs » stř dub 04, 2007 11:34:52

Jaka hlaška? Hernajs, čemu ju nevidim? Zkus ju opsat....
T_m píše:HELP
Nejde mi spustit Bahn ... Objeví se tato hláška, nevíte co s tím?
Popravdě nevím, co to je za knihovnu a kde jsem k ní přišel, má datum 23.1.2007. Nemohli byste mi případně poslat vaší? :help:
Ještě dodám, že toto se objevilo poprvé včera ... Předtím program běžel OK.
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Bahn nejde spustit :-(

Příspěvekod T_m » stř dub 04, 2007 07:25:10

HELP
Nejde mi spustit Bahn ... Objeví se tato hláška, nevíte co s tím?
Popravdě nevím, co to je za knihovnu a kde jsem k ní přišel, má datum 23.1.2007. Nemohli byste mi případně poslat vaší? :help:
Ještě dodám, že toto se objevilo poprvé včera ... Předtím program běžel OK.
Přílohy
Schránka01.jpg
Hláška při startu Bahnu
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Nevíte si rady , napište

Příspěvekod laminatka » ned led 07, 2007 18:42:09

a este technicka vec: nesla by vymazat medzera pred ciarkou v nadpise?
laminatka
Člen fóra
 
Příspěvky: 65
Registrován: úte lis 15, 2005 14:13:54
Bydliště: Palárikovo / Brno

Re: Nevíte si rady , napište

Příspěvekod laminatka » ned led 07, 2007 18:36:54

dispečer píše:a to neco-08-03.fzz - ty čísla si mužu vymyslet ?
já to mam například 48070-00.fzz - a to že se to vymění s nějakym jinym busem ale to nefunguje takže mam udělat např Práglov-70-00.fzz ?

praveze musia byt tak ako to napisal b1! a ak nevies ake to maju byt cisla tak si pozri seznam vozu, tam to je napisane ako sa to ma volat.
edit: ked este stale nieco nepojde, napis na icq
laminatka
Člen fóra
 
Příspěvky: 65
Registrován: úte lis 15, 2005 14:13:54
Bydliště: Palárikovo / Brno

Re: Nevíte si rady , napište

Příspěvekod dispečer » ned led 07, 2007 17:07:22

b1 píše:
dispečer píše:
laminatka píše:...
B961E.fzz premenuj na Práglov-xx-yy.fzz
...

nechápu ted to xx-yy
xx je dvouciferne poradi sady minus 1, yy je dvouciferne poradi vozidla v sade minus 1, napriklad pro 9. vozidlo ze 4. sady v souboru neco.nfz bude odpovidajici zoom2 soubor mit nazev neco-03-08.fzz

a to neco-08-03.fzz - ty čísla si mužu vymyslet ?
já to mam například 48070-00.fzz - a to že se to vymění s nějakym jinym busem ale to nefunguje takže mam udělat např Práglov-70-00.fzz ?
Uživatelský avatar
dispečer
Člen fóra
 
Příspěvky: 40
Registrován: pon črc 17, 2006 12:48:35

Re: Nevíte si rady , napište

Příspěvekod dispečer » ned led 07, 2007 16:41:03

aha tak tohle sem už pochopil ale když dám instalovat sadu vozu tak se mi tam zobrazej ty vozy místo kterejch sem ty moje vyměnil , až je jakoby dám do depa a až vyjedou budou už vypadat jako ty moje ?
Uživatelský avatar
dispečer
Člen fóra
 
Příspěvky: 40
Registrován: pon črc 17, 2006 12:48:35

Re: Nevíte si rady , napište

Příspěvekod b1 » ned led 07, 2007 16:20:05

dispečer píše:
laminatka píše:...
B961E.fzz premenuj na Práglov-xx-yy.fzz
...

nechápu ted to xx-yy
xx je dvouciferne poradi sady minus 1, yy je dvouciferne poradi vozidla v sade minus 1, napriklad pro 9. vozidlo ze 4. sady v souboru neco.nfz bude odpovidajici zoom2 soubor mit nazev neco-03-08.fzz
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: Nevíte si rady , napište

Příspěvekod dispečer » ned led 07, 2007 16:05:32

laminatka píše:
dispečer píše:sakra , nejde to , a nevim proč :( sám tam sít - Práglov.nt3 k tomu B961E.fzz a Práglov.uzg a nic :( ani se mi nezobrazí to uživatelsky definovaná vozidla :(

1. nainstaloval si to cez soubor|uziv.gravika|vozy?
ak ano, tak to mas pri instalovani uzivatelsky def. vozidiel
2. nejde ti len zoom2?
B961E.fzz premenuj na Práglov-xx-yy.fzz
xx, yy zistis vo vlaky|seznam vozu, ked si vyberies voz ku ktoremu patri to fzz


nechápu ted to xx-yy
Uživatelský avatar
dispečer
Člen fóra
 
Příspěvky: 40
Registrován: pon črc 17, 2006 12:48:35

Re: Nevíte si rady , napište

Příspěvekod laminatka » ned led 07, 2007 14:08:42

dispečer píše:sakra , nejde to , a nevim proč :( sám tam sít - Práglov.nt3 k tomu B961E.fzz a Práglov.uzg a nic :( ani se mi nezobrazí to uživatelsky definovaná vozidla :(

1. nainstaloval si to cez soubor|uziv.gravika|vozy?
ak ano, tak to mas pri instalovani uzivatelsky def. vozidiel
2. nejde ti len zoom2?
B961E.fzz premenuj na Práglov-xx-yy.fzz
xx, yy zistis vo vlaky|seznam vozu, ked si vyberies voz ku ktoremu patri to fzz
laminatka
Člen fóra
 
Příspěvky: 65
Registrován: úte lis 15, 2005 14:13:54
Bydliště: Palárikovo / Brno

Re: Nevíte si rady , napište

Příspěvekod dispečer » ned led 07, 2007 13:43:10

sakra , nejde to , a nevim proč :( sám tam sít - Práglov.nt3 k tomu B961E.fzz a Práglov.uzg a nic :( ani se mi nezobrazí to uživatelsky definovaná vozidla :(
Uživatelský avatar
dispečer
Člen fóra
 
Příspěvky: 40
Registrován: pon črc 17, 2006 12:48:35

Re: Nevíte si rady , napište

Příspěvekod dispečer » ned led 07, 2007 13:38:16

prominte za ty barvy , a jinak za odpovědi díky
Uživatelský avatar
dispečer
Člen fóra
 
Příspěvky: 40
Registrován: pon črc 17, 2006 12:48:35

Re: Nevíte si rady , napište

Příspěvekod b1 » ned led 07, 2007 11:24:19

dispecer:
0) Kdyz pises prispevek na forum, nepouzivej takhle vyrazne barvy.
1&2) Soubory .nfz a .fzz musi byt ve stejnem adresari jako sit, ve ktere je chces pouzit. Vozidla pak najdes v menu Instalovat novou sadu vozu > Uzivatelsky definovana vozidla. Pokud k nejakemu vozu chybi .fzz, tak se nic nedeje, akorat se pochopitelne nezobrazi zoom2 u tohoto vozu.
3) Vzhledem k odlisne signalizaci ve verzi 3.84 pochybuju.
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: Nevíte si rady , napište

Příspěvekod T_m » ned led 07, 2007 11:17:10

dispečer píše:ahoj
1)když udelám .nfz soubor ze svejch vozidel kam to mam dát a jestli musim o dávat ty vozy v .fzz ? protože někteří lidi daj jenom nfz a nikde fzz nevidim ,
2)Když udělám vozidlo v .fzz , kam ho mam dát a kde ho pak v programu najdu ?
3)Egzistuje něco na to abych mohl sítě vyrobené v 3.84 otevřít v 3.83 a nižších , vždy mi to napíše verze programu je nová .

Díky všem

ad1) 2) tyto soubory se umisťují do stejné složky jako síť nt3
ad 3) ne, takový konvertor není a ani nemůže být, protože ve verzi 3.84 je několik zcela zásadních změn, jejich odstranění by mělo za následek nefunkčnost sítě
:arrow: A na závěr malá poznámka . piš takovou barvou, aby to bylo k přečtení pro všechny :!:
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Nevíte si rady , napište

Příspěvekod dispečer » ned led 07, 2007 10:56:03

ahoj
1)když udelám .nfz soubor ze svejch vozidel kam to mam dát a jestli musim o dávat ty vozy v .fzz ? protože někteří lidi daj jenom nfz a nikde fzz nevidim ,
2)Když udělám vozidlo v .fzz , kam ho mam dát a kde ho pak v programu najdu ?
3)Egzistuje něco na to abych mohl sítě vyrobené v 3.84 otevřít v 3.83 a nižších , vždy mi to napíše verze programu je nová .

Díky všem
Uživatelský avatar
dispečer
Člen fóra
 
Příspěvky: 40
Registrován: pon črc 17, 2006 12:48:35

Re: Nevíte si rady , napište

Příspěvekod dispečer » sob led 06, 2007 21:26:55

ahoj , chtěl bych se zeptat kam mam dat soubory typu .ufg , .uzz , .uzg , .fgs , a když najdu někde uživatelske symboly co si ti co to vyráběj vytvořily odkud je vzít ?
Prosím , prostě mi popište kdybych rozebral cizí sít jak a kam to použít a dát .
Např bych chtěl pražské autobusy a nějaké ty obrázky co si ty lidi udělaly nějaké katedrály pražský co sem někde viděl , pls poradte .
Uživatelský avatar
dispečer
Člen fóra
 
Příspěvky: 40
Registrován: pon črc 17, 2006 12:48:35

Re: Nevíte si rady , napište

Příspěvekod tpmm » sob říj 28, 2006 08:46:38

vikijous píše:Název souboru, by se měl zobrazovat v seznamu používaných vozů...

No a presne tam sa nezobrazuje. Len poznamenam ze ja pouzivam ZOOM 2 -Vehicles Editor 4.0. od Maxima Irtyuga. Ukladam ako fzz (inak nejde) do ZOOM2.
Omylom som stlacil COPPU tak sa musim volat takto :(
tpmm
Začátečník
 
Příspěvky: 3
Registrován: čtv říj 19, 2006 15:31:32
Bydliště: BA

Re: Nevíte si rady , napište

Příspěvekod vikijous » sob říj 28, 2006 08:20:08

.tpmm píše:Ako sa da v zoom2 editore ulozit novy vytvor tak, aby som ho potom mohol nasadit do svojej prevadzky / kde ho po ulozeni najdem (myslim pri instalacii novych sad vozov)

Název souboru, by se měl zobrazovat v seznamu používaných vozů a je uložen:
1. pokud je to ze sady vozů Bahnu, tak v adresáři ZOOM2,
2. jinak když je to uživatelské vozidlo, tak ve stjeném adresáři jako je soubor s uživatelskými vozidly.
vikijous
Člen fóra
 
Příspěvky: 63
Registrován: čtv říj 13, 2005 19:38:13

PředchozíDalší

Zpět na BAHN

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron