Nevíte si rady, napište

Vše co se týká simulačního programu BAHN

Moderátoři: malý fotograf, vikijous

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod PjP » úte lis 06, 2007 10:25:30

http://bahn.dopravni.net/view.php?cislo ... 2006030002
Spodni cast, citace:
Jak se můžete zaregistrovat?
Registrovaným uživatelem se stanete po zaplacení níže uvedených částek:

verze cena Kč /Sk cena Kč /Sk pro uživatele do 16 let
Bahn 3.84 499,- / 599,- 299,- / 399,-
Upgrade z předchozích verzí )* 249,- / 349,- 149,- / 249,-

)*Upozornění pro ty, kteří si chtějí registrovat upgrade programu - současně s oznámením o registraci zašlete prosím i registrační náležitosti předchozí verze (registrační číslo a heslo), z které chcete program upgradovat. Děkujeme za pochopení.

Pokud si myslíte, že program má větší cenu, než za kolik je nabízen, můžete poslat i víc. Autor se na vás za to zlobit nebude.
Pokud uznáte za vhodné nám poslat nějakou provizi za zařízení, také se zlobit nebudeme :-)


Pavel
PjP
Člen fóra
 
Příspěvky: 28
Registrován: pát dub 21, 2006 12:08:25
Bydliště: Vsade a nikde

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod Zemi » pon lis 05, 2007 14:57:06

Jak se mám zaregistrovat,když mám licenci na Bahn 3.81,a chtěl bych 3.84?Budu platit plnou cenu za nové registrační číslo a heslo,nebo cena bude nižší a budou ponechána stávající údaje? :alien:
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod dispečer » pát zář 28, 2007 21:18:37

jak udělám fzz do nfz ?? jako do programu ??
Uživatelský avatar
dispečer
Člen fóra
 
Příspěvky: 40
Registrován: pon črc 17, 2006 12:48:35

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod T_m » čtv zář 20, 2007 21:08:00

b1 píše:Rozsah je od 1 do 960, ale myslim, ze i ta 1 bude stacit
Pravda, to jsem si neuvědomil, ale alespoň to bude simulovat přibrzdění vozu v blízkosti zastávky.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod b1 » čtv zář 20, 2007 20:34:24

T_m píše:Např S=0-15
Rozsah je od 1 do 960, ale myslim, ze i ta 1 bude stacit
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod T_m » čtv zář 20, 2007 20:29:04

rumcajs píše:Ja bych měl iny dotaz, jak dostanu vozidlo z FGS souboru do NFZ soubou?
teď se blbě zeptám, co je FGS? To je ten pracovní ještě nekonvertovaný soubor bývalého Careditoru? Jestli tomu tak je, tak vidím jako jedinou cestu si někde ještě sosnout původní editor a vozidlo převézt na UFG, který jde pak následně importovat do NFZ editoru. Pak je ještě řešením přenášet různé části vozidla mezi oběma programy pomocí schránky, ale to je zase moc práce ...
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod T_m » čtv zář 20, 2007 20:24:27

b1 píše:Mate nekdo nejaky tip na to, jak co nejefektivneji (nejmene zbytecnych prvku) udelat zastavku na znameni od 20 do 5 hodin?
Me napadlo akorat dat za sebe dve zastavky... z nich jednu neviditelnou
co změnit před zastávkou/zastávkami parametry vlaku od 20 do 5 h? Např S=0-15, tedy staničení 0-15 vteřin konkrétní zápis pro všechny linky např *(i=22:00-5:00,S=0-15) a za zastávku pak umístit totéž, ale vracející vše do původního stavu.
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod rumcajs » čtv zář 20, 2007 20:09:02

Ja bych měl iny dotaz, jak dostanu vozidlo z FGS souboru do NFZ soubou?
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod rumcajs » čtv zář 20, 2007 20:04:37

Tak jedině skryte navěstidlo za aktuální zastavkou, kera neplati pro noční spoje a návěstidlo řízené pomocí nějaké skyrte smyčky, kera nahodně prostě buď tam vjede nebo ni :wink:
b1 píše: od 5 do 20 hodin zastavuje vse (resp. vsechno osobni),
od 20 do 5 hodin zastavuje nahodne
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod b1 » čtv zář 20, 2007 20:02:46

rumcajs píše:Jak to s tum zastavkum na znameni mysliš? Jako aby tu sem tam co zastavilo?
od 5 do 20 hodin zastavuje vse (resp. vsechno osobni),
od 20 do 5 hodin zastavuje nahodne
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod rumcajs » čtv zář 20, 2007 19:54:39

Jak to s tum zastavkum na znameni mysliš? Jako aby tu sem tam co zastavilo?
b1 píše:Mate nekdo nejaky tip na to, jak co nejefektivneji (nejmene zbytecnych prvku) udelat zastavku na znameni od 20 do 5 hodin?
Me napadlo akorat dat za sebe dve zastavky... z nich jednu neviditelnou
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod b1 » čtv zář 20, 2007 19:50:41

Mate nekdo nejaky tip na to, jak co nejefektivneji (nejmene zbytecnych prvku) udelat zastavku na znameni od 20 do 5 hodin?
Me napadlo akorat dat za sebe dve zastavky... z nich jednu neviditelnou
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod T_m » čtv srp 23, 2007 14:03:07

michal píše:zdravim, chci se zeptat k čemu je zaškrtavaci poličko ,,BLIKAT V JINE FAZI´´ v okně signalizace k železničnimu přejezdu. Nikdy sem nepřišel na to co se tím změní a docela by mě to zajímalo. dík
Normálně bliká v režimu např: BLIK-PAUZA-BLIK-PAUZA a po zaštrtnutí bude blinkat v režimu PAUZA-BLIK-PAUZA-BLIK
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod michal » čtv srp 23, 2007 10:32:30

zdravim, chci se zeptat k čemu je zaškrtavaci poličko ,,BLIKAT V JINE FAZI´´ v okně signalizace k železničnimu přejezdu. Nikdy sem nepřišel na to co se tím změní a docela by mě to zajímalo. dík
Za chyby se platí. Microsoft.
michal
Začátečník
 
Příspěvky: 7
Registrován: pát srp 10, 2007 13:38:38

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod Ostravák » čtv srp 23, 2007 10:10:08

Fucza píše:Že by Frýdecká pro d-1?:-)


Ostravák píše:Mám jeden menší problém v BAHNU 3.84. Mám dvoukolejnou tramvajovou trať přes níž vede silnice, tedy takový "železniční přejezd". Chtěl bych aby byly na každé koleji před přejezdem "čočky", které by se přeply při tom, když by do onoho úseku vjela druhá souprava. Tzn. v úseku přejezdu by se nesměly vyskytovat více než 2 soupravy. Navíc bych ale chtěl, aby se světelné zabezpečení přejezdu pro silniční vozidla rozsvítilo při průjezdu prvního tramvajového vozidla a zhaslo až po odjezdu vozidla druhého. Pro názornost přikládám obrázek přejezdu.


Ne. Jen moje fiktivní síť... Na Ostravu nemám nervy a čas... ;-)
Ostravák
Začátečník
 
Příspěvky: 3
Registrován: stř srp 22, 2007 13:10:41

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod Fucza » stř srp 22, 2007 23:54:37

Že by Frýdecká pro d-1?:-)


Ostravák píše:Mám jeden menší problém v BAHNU 3.84. Mám dvoukolejnou tramvajovou trať přes níž vede silnice, tedy takový "železniční přejezd". Chtěl bych aby byly na každé koleji před přejezdem "čočky", které by se přeply při tom, když by do onoho úseku vjela druhá souprava. Tzn. v úseku přejezdu by se nesměly vyskytovat více než 2 soupravy. Navíc bych ale chtěl, aby se světelné zabezpečení přejezdu pro silniční vozidla rozsvítilo při průjezdu prvního tramvajového vozidla a zhaslo až po odjezdu vozidla druhého. Pro názornost přikládám obrázek přejezdu.
Uživatelský avatar
Fucza
Inventář fóra
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon led 02, 2006 11:33:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod Ostravák » stř srp 22, 2007 14:48:40

b1 píše:Ostravak - zalozis si dve nove signalizace napr. prejezd1 a prejezd2
navest na horni koleji bude mit vyplnene:
• Prepinaci funkce: prejezd1
• Prujezdem v norm. smeru: prejezd1+
za prejezd na horni kolej (na obrazku vlevo od prezjezdu) umistis kontakt, kde vyplnis:
• Prujezdem v norm. smeru: prejezd1

Naprosto analogicky to udelas pro dolni kolej (akorat misto prejezd1 budes psat prejezd2)

A na navest prejezdu vyplnis:
• Prepinaci funkce: prejezd1&prejezd2

Tohle mi prijde jako nejjednodussi reseni, pokud by byl stale problem, muzu uploadovat demonstracni sit.


Funguje to skvěle. Díky moc. Nenapadlo mě to rozdělit do dvou signalizací, pořád jsem tam chtěl narvat jen jednu.
Ostravák
Začátečník
 
Příspěvky: 3
Registrován: stř srp 22, 2007 13:10:41

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod b1 » stř srp 22, 2007 14:14:21

Ostravak - zalozis si dve nove signalizace napr. prejezd1 a prejezd2
navest na horni koleji bude mit vyplnene:
• Prepinaci funkce: prejezd1
• Prujezdem v norm. smeru: prejezd1+
za prejezd na horni kolej (na obrazku vlevo od prezjezdu) umistis kontakt, kde vyplnis:
• Prujezdem v norm. smeru: prejezd1

Naprosto analogicky to udelas pro dolni kolej (akorat misto prejezd1 budes psat prejezd2)

A na navest prejezdu vyplnis:
• Prepinaci funkce: prejezd1&prejezd2

Tohle mi prijde jako nejjednodussi reseni, pokud by byl stale problem, muzu uploadovat demonstracni sit.
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod Ostravák » stř srp 22, 2007 13:20:59

Mám jeden menší problém v BAHNU 3.84. Mám dvoukolejnou tramvajovou trať přes níž vede silnice, tedy takový "železniční přejezd". Chtěl bych aby byly na každé koleji před přejezdem "čočky", které by se přeply při tom, když by do onoho úseku vjela druhá souprava. Tzn. v úseku přejezdu by se nesměly vyskytovat více než 2 soupravy. Navíc bych ale chtěl, aby se světelné zabezpečení přejezdu pro silniční vozidla rozsvítilo při průjezdu prvního tramvajového vozidla a zhaslo až po odjezdu vozidla druhého. Pro názornost přikládám obrázek přejezdu.
Přílohy
Image0001.JPG
Ostravák
Začátečník
 
Příspěvky: 3
Registrován: stř srp 22, 2007 13:10:41

Grafikeditor GE

Příspěvekod T_m » pát srp 10, 2007 14:44:14

michal píše:Zdravim, chtěl jsem ze zeptat jestli nevíte o freeware etitoru pro soubory UZG (symboly krajiny) do programu bahn 3.83 / 3.84. Mám podobný editor ale nelze v něm kreslit objekty svíticí v noci (domy, lampy...), resp. lze ale nesvítí. Nemusí mít české ovládáni (zvládnu aj, nj, rj). Díky za každou odpověď Michal.
Ano víme. Jedná se o poměrně starý a již nevyvíjený Grafikeditor GE, kde se dají kreslit vozy (již překonáno) a krajina (bohužel neexistuje náhrada) Program i s češtinou lze stáhnout odsud http://www.jbss.de/beta/index.htm
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod michal » pát srp 10, 2007 13:48:01

Zdravim, chtěl jsem ze zeptat jestli nevíte o freeware etitoru pro soubory UZG (symboly krajiny) do programu bahn 3.83 / 3.84. Mám podobný editor ale nelze v něm kreslit objekty svíticí v noci (domy, lampy...), resp. lze ale nesvítí. Nemusí mít české ovládáni (zvládnu aj, nj, rj). Díky za každou odpověď Michal.
michal
Začátečník
 
Příspěvky: 7
Registrován: pát srp 10, 2007 13:38:38

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod 21272 » pát kvě 11, 2007 12:37:21

Jsou v řádu 20000 a výše, s tím, že Y je 203000 (ono to tam přihodilo zbytečně 3 a všude). Tak to bude asi tím, tak já to zkusím - díky :wink: .

vikijous píše:a jsou všechy výsledné souřadnice v X-Bahn, Y-Bahn (poslední 2 sloupce tabulky) v rozlišení Bahnu? pokud ne, je třeba poupravit X/Y-souřadnice, tak aby bylo vše OK.
21272
Člen fóra
 
Příspěvky: 40
Registrován: stř črc 12, 2006 16:59:53
Bydliště: HK city

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod vikijous » čtv kvě 10, 2007 20:43:28

a jsou všechy výsledné souřadnice v X-Bahn, Y-Bahn (poslední 2 sloupce tabulky) v rozlišení Bahnu? pokud ne, je třeba poupravit X/Y-souřadnice, tak aby bylo vše OK.
21272 píše:Zdravím, mám takový problém. Stáhnul jsem si souřadnice některých tratí pro BahnLine a když to v něm exportuji a v BAHNu importuji, tak mi to napíše chybu a tak je to snad u všech řádků a žádná trať se mi tam nevloží. Nevíte co s tím?
Chyba je zde na obrázku.
vikijous
Člen fóra
 
Příspěvky: 63
Registrován: čtv říj 13, 2005 19:38:13

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod Fucza » čtv kvě 10, 2007 14:09:35

21272 píše:Zdravím, mám takový problém. Stáhnul jsem si souřadnice některých tratí pro BahnLine a když to v něm exportuji a v BAHNu importuji, tak mi to napíše chybu a tak je to snad u všech řádků a žádná trať se mi tam nevloží. Nevíte co s tím?
Chyba je zde na obrázku.


Toto mi též dělalo, ale pomohl Vikijous:-) A jelo to potom. Ale už si to nepamatuju.
Uživatelský avatar
Fucza
Inventář fóra
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon led 02, 2006 11:33:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod 21272 » čtv kvě 10, 2007 07:51:23

Zdravím, mám takový problém. Stáhnul jsem si souřadnice některých tratí pro BahnLine a když to v něm exportuji a v BAHNu importuji, tak mi to napíše chybu a tak je to snad u všech řádků a žádná trať se mi tam nevloží. Nevíte co s tím?
Chyba je zde na obrázku.
Přílohy
Schránka02.jpg
Chyba Bahn.
21272
Člen fóra
 
Příspěvky: 40
Registrován: stř črc 12, 2006 16:59:53
Bydliště: HK city

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod laminatka » čtv dub 05, 2007 16:13:51

stiahnite si prílohu príspevku: čt duben 05, 2007 02:39:41

je to záplata na záplatu, ktorou sa znefunkčnil bahn. po jej inštalovaní bahn FUNGUJE!

(dá sa stiahnuť aj z mrkvosoftích stránok ako KB935448)
laminatka
Člen fóra
 
Příspěvky: 65
Registrován: úte lis 15, 2005 14:13:54
Bydliště: Palárikovo / Brno

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod phpttjournal » čtv dub 05, 2007 12:14:06

Pro všechny co mají Os Win Media Center Edition 2005 SP2 , Xp Profesional SP2 a XP Home update bude nejpozději na oficiálním webu MS do 2 týdnů dle emailu od Mrvosoftu ! Starší verze později a Vista až v běžném termínu ! Alespoň toto tvrdí Alice Nekvapilová z Developer Manager DLL - CZE Microsoft
Novinky do bahnu najdeš zde Chci lepší železnici, než máme dnes ...
phpttjournal
Člen fóra
 
Příspěvky: 82
Registrován: ned lis 13, 2005 14:27:25

Re: Bahn nejde spustit :-(

Příspěvekod phpttjournal » čtv dub 05, 2007 12:04:39

rumcajs píše:Ta navaznost na IE je pochopitelná, neboť CHM se prohlíží v IE s rozhraním OCX.
Nicméně, pokud firma vydá opravu na něco, co není aktuálně kompatiblní a mám čekat další měsíc na aktualizaci druhe poloviny... Moc valné mínění o takové firmě teda nemám! Na druhou stranu, u Mrkvosoftu nic překvapujícího!
phpttjournal píše:
rumcajs píše:Takže:
Ovládací panely :arrow: Přidat/odebrat programy :arrow: zatrhnout Zobrazit aktualizace :arrow: Najít aktualizaci s dnešním datem (Aktualizace zabezpečení - raději znefunkčníme než to udělat bezpečně že :lol: :arrow: Odebrat :arrow: Reset PC
Tradááááá, Bahn zase Bahní!
Tak počkej na další vydání aktualizací a je to spojené s IE jeho verzí to proč nejde něco spouštět co dříve šlo .... Já sám jsem to prošel a opravil pár věciček .... Když budete se tohoto zbavit, pak ještě stáhnite něco kde bude podoba na Vistu a bude po problému ..... (Grafická podoba)
To máš svatou pravdu .... Já na tu chybu je upozorňoval již před časem doposud nic neudělaly s tou chybou a s další aktualizací přidají další a další chybu ! Mám sto chutí jim to celé překopat a vydat vlastní update a potom jim dát link pro update své blobosti.
Novinky do bahnu najdeš zde Chci lepší železnici, než máme dnes ...
phpttjournal
Člen fóra
 
Příspěvky: 82
Registrován: ned lis 13, 2005 14:27:25

Re: Bahn nejde spustit :-(

Příspěvekod rumcajs » čtv dub 05, 2007 11:55:53

Ta navaznost na IE je pochopitelná, neboť CHM se prohlíží v IE s rozhraním OCX.
Nicméně, pokud firma vydá opravu na něco, co není aktuálně kompatiblní a mám čekat další měsíc na aktualizaci druhe poloviny... Moc valné mínění o takové firmě teda nemám! Na druhou stranu, u Mrkvosoftu nic překvapujícího!
phpttjournal píše:
rumcajs píše:Takže:
Ovládací panely :arrow: Přidat/odebrat programy :arrow: zatrhnout Zobrazit aktualizace :arrow: Najít aktualizaci s dnešním datem (Aktualizace zabezpečení - raději znefunkčníme než to udělat bezpečně že :lol: :arrow: Odebrat :arrow: Reset PC
Tradááááá, Bahn zase Bahní!
Tak počkej na další vydání aktualizací a je to spojené s IE jeho verzí to proč nejde něco spouštět co dříve šlo .... Já sám jsem to prošel a opravil pár věciček .... Když budete se tohoto zbavit, pak ještě stáhnite něco kde bude podoba na Vistu a bude po problému ..... (Grafická podoba)
Uživatelský avatar
rumcajs
Inventář fóra
 
Příspěvky: 178
Registrován: čtv říj 20, 2005 13:19:27
Bydliště: Prajzská :-)

Re: Bahn nejde spustit :-(

Příspěvekod phpttjournal » čtv dub 05, 2007 11:49:31

rumcajs píše:Takže:
Ovládací panely :arrow: Přidat/odebrat programy :arrow: zatrhnout Zobrazit aktualizace :arrow: Najít aktualizaci s dnešním datem (Aktualizace zabezpečení - raději znefunkčníme než to udělat bezpečně že :lol: :arrow: Odebrat :arrow: Reset PC
Tradááááá, Bahn zase Bahní!
Tak počkej na další vydání aktualizací a je to spojené s IE jeho verzí to proč nejde něco spouštět co dříve šlo .... Já sám jsem to prošel a opravil pár věciček .... Když budete se tohoto zbavit, pak ještě stáhnite něco kde bude podoba na Vistu a bude po problému ..... (Grafická podoba)
Novinky do bahnu najdeš zde Chci lepší železnici, než máme dnes ...
phpttjournal
Člen fóra
 
Příspěvky: 82
Registrován: ned lis 13, 2005 14:27:25

PředchozíDalší

Zpět na BAHN

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron