Nevíte si rady, napište

Vše co se týká simulačního programu BAHN

Moderátoři: malý fotograf, vikijous

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod Zemi » pon dub 09, 2012 20:51:37

Colin56: A o jaký prvek se jedná? Krajina, vozidla, návěstidla nebo jízdní dráha?
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod Colin56 » pon dub 09, 2012 19:09:38

Ako skusal som to tak vsetko som urobil potvrdil som dany prvok ale potom ho nevidem v ponuke...moze niekto urobit scren?
Colin56
 

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod Dispecer » ned dub 08, 2012 09:22:03

T_m píše:
Dispecer píše:
Zemi píše:Colin56: Soubory s příponou .rar rozbalíš pomocí programů PowerArchiver nebo 7Zip.

Alebo WinRAR (http://www.winrar.sk/).

WinRAR má jednu malou nevýhodu: není free!

Na rozbaľovanie stačí aj tá funkcionalita, ktorú ponúka bez platby. ;)
Uživatelský avatar
Dispecer
Člen fóra
 
Příspěvky: 89
Registrován: pát pro 01, 2006 23:15:15
Bydliště: Košice (Slovakia)

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod T_m » sob dub 07, 2012 09:50:16

Dispecer píše:
Zemi píše:Colin56: Soubory s příponou .rar rozbalíš pomocí programů PowerArchiver nebo 7Zip.

Alebo WinRAR (http://www.winrar.sk/).

WinRAR má jednu malou nevýhodu: není free!
Uživatelský avatar
T_m
Site Admin
 
Příspěvky: 995
Registrován: úte zář 20, 2005 22:55:32
Bydliště: Plzeň

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod Dispecer » pát dub 06, 2012 11:18:03

Zemi píše:Colin56: Soubory s příponou .rar rozbalíš pomocí programů PowerArchiver nebo 7Zip.

Alebo WinRAR (http://www.winrar.sk/).
Uživatelský avatar
Dispecer
Člen fóra
 
Příspěvky: 89
Registrován: pát pro 01, 2006 23:15:15
Bydliště: Košice (Slovakia)

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod Zemi » pát dub 06, 2012 08:36:33

Colin56: Soubory s příponou .rar rozbalíš pomocí programů PowerArchiver nebo 7Zip. Poté stačí všechny rozbalené soubory přemístit do složky se sítí ve které chceš grafické prvky použít. Pak už stačí spustit BAHN a přes nabídku Soubor->Uživatelská grafika->Krajina/Vozy/Návěstidla vybrat soubory, které sis stáhnul a potvrdit. Uživatelskou krajinu pak najdeš pod kl.zkratkou u, vozidla při instalování nové sady vozů (vlaky->instalovat sady vozů) a návěstidla najdeš u těch základních.
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Vlozenie grafickych sad

Příspěvekod Colin56 » pát dub 06, 2012 07:36:43

Dobry den, chcel by som sa opytat ci by mi vedel niekto pomoct z internetu som si stiahol sadu grafickych prvkov s priponou .rar neviem kde ju mam rozbalit alebo co s tym urobit aby sa mi to v programe ukazalo. Nenapise mi niekto postup? Dakujem
Colin56
 

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod michal90 » čtv črc 28, 2011 15:55:15

srbak píše:hele díky tobě jsem se teď začetl do nápovědy a objevil něco, co jsem v životě neviděl a náhodou na to narazil :D Jsou to přepínací funkce, jako pěkný :)


Řikam, že je to nekonečne objevovani :) ty funkce sem kdysi zkušal, ale eště sem neměl možnost je prakticky využit. Teďka pravě objevuju ten zbytek, abych to moh v dalši velke siti (už mam něco v hlavce, tedy hlavě) pořadne rozblikat.
"Musíme zavést přísný pořádek do dopravy." K. G.
michal90
Inventář fóra
 
Příspěvky: 245
Registrován: úte pro 18, 2007 15:07:50
Bydliště: Ostrava, Československo

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod srbak » čtv črc 28, 2011 13:54:27

michal90 píše:
srbak píše:
michal90 píše:Ja už to mam vyřešene, opimalni by bylo ten čas na vraceni uplně zrušit, ale takova možnost tam neni :(

a co třeba 0? To je asi co...

To je asi dobry napad (v napovědě sice neni ani řadka, je tam doslova "hodnota muže byt 1 až 36000", ale o nule nic, třeba u rychlostniku je napsane 0 pro max. rychlost...), no hlavně že to funguje. Se signalizacema mam celkově pramale zkušenosti, tady je furt co objevovat...

hele díky tobě jsem se teď začetl do nápovědy a objevil něco, co jsem v životě neviděl a náhodou na to narazil :D Jsou to přepínací funkce, jako pěkný :)
Stavba v Bahnu je postupná, zdlouhavá, ale je radost poté jít spát s pocitem, že jsem udělal co jsem chtěl, třeba ve 4 ráno s hotovou trolejbusovou linkou

http://srbak.rajce.idnes.cz/ Moje fotky, i pravé šotoušské
Uživatelský avatar
srbak
Člen fóra
 
Příspěvky: 34
Registrován: úte zář 16, 2008 21:15:42
Bydliště: Praha

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod michal90 » čtv črc 28, 2011 13:02:14

srbak píše:
michal90 píše:Ja už to mam vyřešene, opimalni by bylo ten čas na vraceni uplně zrušit, ale takova možnost tam neni :(

a co třeba 0? To je asi co...

To je asi dobry napad (v napovědě sice neni ani řadka, je tam doslova "hodnota muže byt 1 až 36000", ale o nule nic, třeba u rychlostniku je napsane 0 pro max. rychlost...), no hlavně že to funguje. Se signalizacema mam celkově pramale zkušenosti, tady je furt co objevovat...
"Musíme zavést přísný pořádek do dopravy." K. G.
michal90
Inventář fóra
 
Příspěvky: 245
Registrován: úte pro 18, 2007 15:07:50
Bydliště: Ostrava, Československo

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod srbak » stř črc 27, 2011 18:11:02

michal90 píše:Ja už to mam vyřešene, opimalni by bylo ten čas na vraceni uplně zrušit, ale takova možnost tam neni :(

a co třeba 0? To je asi co...
Stavba v Bahnu je postupná, zdlouhavá, ale je radost poté jít spát s pocitem, že jsem udělal co jsem chtěl, třeba ve 4 ráno s hotovou trolejbusovou linkou

http://srbak.rajce.idnes.cz/ Moje fotky, i pravé šotoušské
Uživatelský avatar
srbak
Člen fóra
 
Příspěvky: 34
Registrován: úte zář 16, 2008 21:15:42
Bydliště: Praha

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod michal90 » stř črc 27, 2011 11:43:21

Ja už to mam vyřešene, opimalni by bylo ten čas na vraceni uplně zrušit, ale takova možnost tam neni :(
"Musíme zavést přísný pořádek do dopravy." K. G.
michal90
Inventář fóra
 
Příspěvky: 245
Registrován: úte pro 18, 2007 15:07:50
Bydliště: Ostrava, Československo

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod b1 » stř črc 27, 2011 10:42:33

No však jsem ti napsal, čím to je. Projetí vozu nezruší ten čas do přepnutí na červenou.

A protože máš čas do přepnutí 300, což jse shodou okolností doba mezi dvěma časy v seznamu (16.01 a 16.06), tak se ti v 16.06 přepne na zelenou a ve stejném okamžiku na červenou, čili výsledkem je kontinuální červená.
Proto to nedělá při jiném čase než 300 a proto se to neděje v těch 17.01 (tam máš mezeru 55 minut, během kterých už se to na červenou přeplo).

Spíš napiš, čeho tím chceš docílit, protože myslím, že by se to určitě dalo řešit jinak, nebo na to určitě nepotřebuješ čas do přepnutí 300, ale bude stačit kratší čas.
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod michal90 » úte črc 26, 2011 11:02:08

b1: No chtěl sem vědět čim to muže byt. A tohle by mě fakt nenapadlo, že se automaticke vraceni muže nezrušit. Skusim dat ten čas menši než těch 300, tedy menši než nejmenši rozdil mezi dvěma hodnotama v časovem seznamu, pak by to nerušeni nemělo vadit.
"Musíme zavést přísný pořádek do dopravy." K. G.
michal90
Inventář fóra
 
Příspěvky: 245
Registrován: úte pro 18, 2007 15:07:50
Bydliště: Ostrava, Československo

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod b1 » pon črc 25, 2011 20:42:24

V 16.01 naskočí zelená na dobu 300 sekund, tj. v 16.06 se má přepnout na červenou.
Cca v 16.02 ti projede vlak, který signalizaci přepne na červenou (a očividně neruší to přepnutí po 300s v časovém seznamu).
V 16.06 se ti podle časového seznamu přepne návěst na zelenou, ale ve stejném okamžiku se ti přepne na červenou, protože je to nastaveno z prvního času (viz první řádek), takže výsledkem je kontinuální červená.

Radu ti asi nedám, protožes nenapsal, čeho tím chceš dosáhnout.
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod michal90 » pon črc 25, 2011 18:13:53

Nevim si rady, napišu :)

Mam signalizaci řizenou časovym seznamem, při dosaženi času se přepina na volno. Mam nastaveny časovy seznam ku př. 16 hodin 01 minuta, 16 hodin 06 minut, 17 hodin 01 minuta. Přepinani zpět na stuj při projeti vlaku a dobu pro automaticke přepnuti zpět (na stuj) sem dal 600 vteřin. Všecko funguje jak ma.

v 16.01 naskoči zelena, v 16.02 projede vlak a přepne na červenou, v 16.06 naskoči dalši zelena, v 16.07 zase projede vlak a přepne na červenou, v 17.01 naskoči dalši zelena, v 17.02 zase projede vlak a přepne na červenou atd.

Protože vlaky projižději VŽDY do jedne minuty od rožnuti zelene, rozhod sem se změnit dobu pro automaticke přepnuti zpět z 600 na 300 vteřin (podle mě by to nemělo mit vliv na funkci - 300 vteřin tam je nastavene automaticky při vyrobě nove signalizace, tak ať to je sjednocene s novyma sig.).

A stane se toto: v 16.01 naskoči zelena, v 16.02 projede vlak a přepne na červenou. V 16.06 žadna zelena, v 16.07 vlak stoji jak kul v plotě před navěstidlem. Zajimave je, že v 17.01 zelena zas naskoči... Tj. Chyba se projevuje jen někdy.

Jen dodam, že žadne jine parametry sem neměnil, použivam Bahn 3.84. Když sem vratil autmaticke přepinani na 600 vteřin, fungovalo vše bezchybně. Takže teď mam všude 600 a sem spokojeny, chcu jen vědět esi ste se setkali s něčim podobnym.

A pak ještě když změnim čas (ku př. z 17.00 na 3.00) tak na někerych časovym seznamem řizenych navěstidlech naskače pro nic za nic zelena. Při prujezdu vlaku skoči na stuj a pak už funguje normalně.

"Rady" jako neměnit čas, už znam, že Fantomasi :) Ono to měněni času se hodi když něco ověřujete.
"Musíme zavést přísný pořádek do dopravy." K. G.
michal90
Inventář fóra
 
Příspěvky: 245
Registrován: úte pro 18, 2007 15:07:50
Bydliště: Ostrava, Československo

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod b1 » úte lis 02, 2010 20:16:45

Vytvořil jsem takovou jednoduchou aplikaci pro jednodušší vytvoření seznamu intervalů pro bod změny parametrů.

Pokud chcete například, aby se v sobotu od 5:01 do 23:11 v intervalu 30 minut po dobu 10 minut měnil nějaký parametr, tak stačí vyplnit 5 údajů:
začátek období (5:01), konec období (23:11), interval, v jakém se to bude opakovat (30), délku působení v minutách (10) a případně den platnosti (So)

Dostanete pak takový výpis intervalů:
So:5:01-5:11+So:5:31-5:41+ ... +So:23:01-23:11
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod mike1432 » ned srp 22, 2010 12:14:01

Díky moc vůbec sem si toho nevšiml.
mike1432
 

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod b1 » ned srp 22, 2010 11:36:02

mike1432 píše:Měl bych takový problém. Neví někdo jak nastavit aby když linka 1 aktualni linka 2 zatahla a pak vyjela znova jako linka 1 aktualni 2. Mě vždycky vyjede jako linka 1 aktualni 1. Díky
Po kliknutí na depo, resp. i při jeho vytvoření, máš v okně mnoho různých možností na zaškrtnutí... Zkus si je někdy přečíst ;-)
(od verze 3.84 dál, nižší nevím)
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod mike1432 » ned srp 22, 2010 10:15:55

Měl bych takový problém. Neví někdo jak nastavit aby když linka 1 aktualni linka 2 zatahla a pak vyjela znova jako linka 1 aktualni 2. Mě vždycky vyjede jako linka 1 aktualni 1. Díky
mike1432
 

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod Zemi » sob srp 21, 2010 08:32:39

Alex.swan píše:Tak teď si opravdu nevím rady. Dnes jsem spustil Bahn, konkrétně 3.85. A objevilo se okno s informací: Shawerowá zkouška skončila, zaregistrujte se, prosím. Kliknu na OK a otevře se okno hry a pozadí hry je černě. ALE! Hru již mám přibližně rok a půl registrovanou. Jak je tedy možné, že po cca 530 dnech používání se mi toto objeví?
Nevítě někdo, prosím, co a jak?

Podle toho jak to popisuješ, si zřejmě vůbec nezadal údaje do hry. Postupuj následovně:
Soubor -> Registrace -> vyplnit kód a heslo

Pokud si údaje do hry zadával, tak bych viděl problém v tom, že máš registraci na verzi 3.84, ale údaje jsi dával do 3.85ky.
Uživatelský avatar
Zemi
Inventář fóra
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv lis 01, 2007 16:11:23
Bydliště: Praha

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod Dispecer » pát srp 20, 2010 22:01:35

Alex.swan píše:Tak teď si opravdu nevím rady. Dnes jsem spustil Bahn, konkrétně 3.85. A objevilo se okno s informací: Shawerowá zkouška skončila, zaregistrujte se, prosím. Kliknu na OK a otevře se okno hry a pozadí hry je černě. ALE! Hru již mám přibližně rok a půl registrovanou. Jak je tedy možné, že po cca 530 dnech používání se mi toto objeví?
Nevítě někdo, prosím, co a jak?

Nič iné ma zatiaľ nenapadlo: Asi sa z pamäte BAHNu vytratili registračné údaje... Takže si ich musíš nájsť a znova zadať.
Uživatelský avatar
Dispecer
Člen fóra
 
Příspěvky: 89
Registrován: pát pro 01, 2006 23:15:15
Bydliště: Košice (Slovakia)

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod Alex.swan » pát srp 20, 2010 17:42:20

Tak teď si opravdu nevím rady. Dnes jsem spustil Bahn, konkrétně 3.85. A objevilo se okno s informací: Shawerowá zkouška skončila, zaregistrujte se, prosím. Kliknu na OK a otevře se okno hry a pozadí hry je černě. ALE! Hru již mám přibližně rok a půl registrovanou. Jak je tedy možné, že po cca 530 dnech používání se mi toto objeví?
Nevítě někdo, prosím, co a jak?
Alex.swan
 

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod b1 » úte srp 17, 2010 17:37:14

b1 píše:Sit s timto prikladem sem snad v tomto tydnu nahraju
Viz téma Vaše sítě
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod b1 » pon srp 16, 2010 17:09:38

Fucza: Tak se koukam, ze v te moji siti to mam resene jeste postaru, ted uz to resim trochu jinak (a snad lepe) za pomoci pouze 2 signalizaci. Da se tak i lepe a presneji nastavit doba prestupu. Sit s timto prikladem sem snad v tomto tydnu nahraju
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod Fucza » pon srp 16, 2010 10:58:00

Michal 90: ad1: Není to žádná fiktivní síť, tak podjezdy dělat nebudu :D
ad2: Přesně jak píšeš. Na to sem úplně zapoměl, že to je třeba přepnout :D

Ncch: Jo to vím, ale to je takový hnus na pohled, že nehrozí, že bych to tak udělal.
b1: Na to se mrknu.
Uživatelský avatar
Fucza
Inventář fóra
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon led 02, 2006 11:33:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod b1 » ned srp 15, 2010 21:42:42

Fucza: Kdyz si projdes tema Vase site, tak tam mam nahranou ke stazeni sit fiktivniho mesta, kde mam takto reseny centralni prestup nocnich linek.
Je to pripad, kdy vsechny "vlaky" cekaji na ten posledni, pokud prijede do cca 5 minut, doba na prestup je cca 3 minuty. (ty minuty pisu jen tak z hlavy, nemam to otevrene, takze se to muze lisit)
Pokud bys chtel jednodussi pripad, kdy linka 1 ceka na linku 2, ale linka 2 na linku 1 cekat nemusi, pak by to slo resit jeste jednoduseji.
Uživatelský avatar
b1
Inventář fóra
 
Příspěvky: 371
Registrován: stř kvě 31, 2006 09:46:37

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod michal90 » ned srp 15, 2010 14:47:48

Ncch píše:ad.1 : Tomu se dá vyhnout použitím klasického křížení tramvajových tratí na asfaltu ;)


Da, ale jak to pak vypada - kus koleji v cestě... Ale, když maš fakt malo mista na stavbu jine křižovatky nebo lip, když take nehezke křiženi zakryješ barakem co elegantně "stini" na křižovatku, tak se to da skousnout.
"Musíme zavést přísný pořádek do dopravy." K. G.
michal90
Inventář fóra
 
Příspěvky: 245
Registrován: úte pro 18, 2007 15:07:50
Bydliště: Ostrava, Československo

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod Ncch » ned srp 15, 2010 11:26:19

ad.1 : Tomu se dá vyhnout použitím klasického křížení tramvajových tratí na asfaltu ;)
Ncch
Člen fóra
 
Příspěvky: 17
Registrován: pát zář 26, 2008 09:20:42

Re: Nevíte si rady, napište

Příspěvekod michal90 » ned srp 15, 2010 05:28:24

Fucza píše:Samo, že můžeš vytvořit modelovou situaci, rád se podívám, ale víceméně už asi vím, jak to udělám (skoro stejně, jak ty popisuješ v bodě 3).

Ještě jsem narazil na pár problémů, které mi trochu vyrazily dech.
Neexistence takovéhoto křížení:
bahn2.jpg
. Normálně bych odpřísáhl, že v Bahnu je, ale dnes jsem ho hledal celý den.

A druhý problém. Bus z pokusného depa mi píše, že je blbá jízdní dráha. Já busy nikdy moc nedělal, tak s bus dráhou nemám takové zkušenosti, Vím, že v pravém úhlu by to projel v pohodě, ale v nějaké cizí síti jsem to my\slím pod 45 st. úhlem viděl projíždět taky. Navíc žádné takové křížení jsem nenašel.
bahn1.jpg


ad1. Takove křiženi neni. Musiš se tomu nějak vyhnut, postav to jinak nebo třeba kruhovy objezd nebo nějakou jinou srandu (most, tunel, zkratku pro autobusy aby se te křižovatce vyhly).

ad2. To by projet měl, tak jak maš tu tras postavenu. Blba jizdni draha většinou znamena, žes nepřepl jizdni drahu na "SILNICE", tam sou automaticky nastavene koleje i když zadaš silnični depo.... Jiny problem s drahou bych neviděl.
"Musíme zavést přísný pořádek do dopravy." K. G.
michal90
Inventář fóra
 
Příspěvky: 245
Registrován: úte pro 18, 2007 15:07:50
Bydliště: Ostrava, Československo

PředchozíDalší

Zpět na BAHN

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron